Kurser & Schema

Qigong & Sensing Yoga
se aktuellt schema och boka din plats här

KURS för STELA GUBBS

Behöver du sätta dig på en stol för att ta på sockarna? Går du med smärta & värk? Eller önskar du dig en lite rörligare kropp?

Denna kursen riktar sig exklusivt till dig som MAN och du garanteras en skönare kropp efteråt. Du kommer fascineras över effekten av de enkla & sköna rörelserna.

Vid 10 intresseanmälningar sätts datum för kurs. Intresseanmälningen är inte bindande.

KURS för ENERGI och TILLIT till dig själv!

Har du känt av stämningen i ett rum, utan att riktigt förstå varför? Är du nyfiken på healing? Skulle du vilja ha enkla verktyg för att snabbt höja din energi?

Vi övar oss på att lyssna till de subtila signalerna från vår kropp och att lita till oss själva.

Vid 10 intresseanmälningar sätts datum för kurs. Intresseanmälningen är inte bindande.

Hur vet jag vilken kurs jag ska gå?

 

Vad ingår i en kurs?

Kurserna pågår under vår- och hösttermin. Vårterminen består av 10-12 tillfällen, lite beroende på hur påsken ligger.
Höstterminen består av 14 tillfällen, vecka 36-49.
I samtliga kurser så ingår ett informationshäfte om Qigong & Sensing Yoga, samt särskilt kurspris på distanssessioner av enskild coaching eller healing. 

Utöver terminskurserna kan korta special-kurser tillkomma, med särskilda villkor.

Varje tillfälle ONLINE sänds LIVE via Zoom och spelas samtidigt in. Inspelningarna sparas ner och på det viset missar du inget, även om du inte har möjlighet att vara med vid LIVE-sändningen. Du kan också göra om klasserna hur många gånger du vill.

Vad innebär Qigong nivå 1?

Nivå 1 inom Zhineng Qigong är ett program som heter Lyft Upp Qi. Det är en enkel och skön rörelseserie som tar ca 15-20 minuter i sin helhet att utföra. Det är ett härligt program som både nybörjare och de som tränat Qigong längre tycker om och kan utvecklas inom. Framförallt så syftar det till att lösa upp blockerad energi, tillföra ny energi och balansera. Alla kan vara med.

Vad innebär Qigong nivå 2?

Nivå 2 är ett program som kallas ”Metoden för Kropp och Medvetande”, som ofta förkortas MKM. Det är ett mer fysiskt krävande program än nivå 1, otroligt välsmörjande för alla leder i kroppen. Har du aldrig tränat Qigong innan, men är öppen för ett mer fysiskt utmanande pass så kan du absolut vara med på nivå 2 som nybörjare. Vi går genom rörelserna från grunden och även introduktion till Qigong som form. För dig som tränat ett tag så kommer du hela tiden upptäcka nya utvecklingsmöjligheter i Metoden för Kropp och Medvetande. 

Läs mer om kursen i Sensing yoga

Sensing Yoga är en lugn och inkännande form där du guidas till att känna och lyssna till just din inre kompass. Rörelserna är läkande och vi kommer gå genom flera positioner som hjälper HELA KROPPEN till mjukare och mer välmående bindväv. Vilket leder till en smidigare och gladare kropp, vilket i sin tur leder till ett öppnare sinne som ser fler möjligheter.

Rörelserna utförs både liggande och sittande på matta, samt stående. Alla anpassas utifrån var individ.

Under kursens gång kommer vi göra olika rörelser, så att hela kroppen får sitt. 

I kursen ingår ett informationshäfte om Sensing Yoga & Qigong, med fina övningar. Som deltagare i en kurs har du även specialpris på egen coaching eller healing.

Vad är Sensing Qi-Yoga

Vi blandar delar av Sensing Yoga och delar från Qigong – allt på kroppens villkor.

Båda Sensing Yoga & Qigong är stilla, inkännande och ställer om vårt nervsystem från stress till lugn = hjälper kroppens egen självläkande förmåga igång. De bygger på hur vi naturligt är designade att röra oss och är verktyg för att öka kroppens rörlighet, energi & immunförsvar bl.a.

Det är en kortare kurs för att bli introducerad till dessa båda rörelseformer. Klassen avslutas med en ljudhealing, en avslappning med läkande vibrationer ända in på cellnivå – från buffalo drum & klangskål.

Ska jag välja Qigong eller Sensing Yoga?

Varför välja, tänker jag?! Gå båda två och få 10% rabatt! 🙂

Skillnanden mellan de två är stor och ändå inte. Qigong sker främst stående och delvis sittande. Under Sensing Yoga sker vissa rörelser även liggande på mattan. 

Båda rörelseformerna är relativt långsamma och går på djupet, om vi tillåter. De är inkännande och kan upplevas intensiv just därför. När vi lämnar utrymme för kroppen att kommunicera med oss kan det komma svar vi inte är förberedda på. Allt är som det ska och del av läkningsprocessen. 

Min egna högst personliga erfarenhet av vad som skiljer de båda är, än så länge, denna:

Qigong ger snabbare mer energi, samtidigt som jag upplever ett ökat inre lugn och djup kontakt. Träningen är stärkande både rent fysiskt och själsligt.

Sensing Yogan är helt suverän för att lösa upp och återfukta bindväven, vilket gör kroppen skönare att vistas i. Det finns också många övningar som jag använder rent terapeutiskt för mig själv, och mina kunder, vid specifika problem. 

För- och nackdelar med Online?

Fördelarna är många. Du behöver inte ta dig någonstans, men är ändå med i en lärarledd grupp LIVE. En känsla av att träningen kommer hem till dig, som en tidigare deltagare uttryckte det.

Eftersom det sker LIVE så har du möjlighet att ställa frågor och lämna önskemål och ge feedback på innehållet i kursen.

Skulle du inte kunna vara med själv varje tillfälle, så missar du ändå ingenting då allt spelas in. Du kan på så vis ta igen det du missat, eller kanske välja att gå hela kursen när det passar dig. Oavsett så missar du aldrig något och du kan gå kursen hur många gånger du vill. 🙂

Enda nackdelen som jag ser det är det fysiska mötet vi går miste om. Personligen tycker jag fördelarna överväger det och det blir fina möten även i rutan. Plus att när inte det fysiska avståndet är en begränsning så får vi möjlighet att mötas från flera olika håll i landet.

Bokningsvillkor

Anmälan är bindande.
Investeringen för kursen faktureras, 10 dagar.
Avbokningsregler: 90% tillbaka av priset, gäller vid avbokning senast 48 timmar innan och mot uppvisande av läkarintyg.

LIVE ONLINE passen sker via Zoom och du får en länk till ”Klassrummet” i din mailkorg. Samtliga tillfällen spelas in för dig som går en kurs och du får tillgång till allt material efteråt. Kan du inte vara med på alla tillfällen i LIVE sändning får du ändå tillgång till klassen och missar ingenting. Väldigt uppskattat och prisvärt, då du kan ”gå kursen” flera gånger hemifrån.

Drop-in är möjligt vid mån av plats.
Vid drop-in Online ingår enbart LIVE klassen, ingen inspelning.

Minimum av 5 deltagare per kurs för att den skall bli av.

Force Majeure
I händelse av force majeure (pandemi, olycka, regeringsåtgärder och förbud) som medför att deltagare inte kan vara med på den fysiska adressen för kursen, hålls Solglimten Healing ej ansvarig för bortfall i tjänsteutbud. Det ses ej som avtalsbrott eftersom Solglimten Healing kan tillhandahålla digital träning till de som önskar.

Den visa läkaren botar sjukdomen innan den brutit ut