Kurser & Schema

Qigong & Sensing Yoga
Direkt Till schemat

Bokningsvillkor

Anmälan är bindande.
Investeringen för kursen faktureras, 10 dagar.
Avbokningsregler: 90% tillbaka av priset, gäller vid avbokning senast 48 timmar innan och mot uppvisande av läkarintyg.

LIVE ONLINE passen sker via Zoom och länk till ”Klassrummet” skickas ut samma dag, så att du lätt hittar det i din mailkorg. Samtliga tillfällen spelas in för dig som går en kurs och du får tillgång till allt material efteråt. Kan du inte vara med på alla tillfällen i LIVE sändning får du ändå tillgång till klassen och missar ingenting. Väldigt uppskattat och prisvärt, då du kan ”gå kursen” flera gånger hemifrån.

Drop-in är möjligt vid mån av plats.
Vid drop-in Online ingår enbart LIVE klassen, ingen inspelning.
Prova första gången för halva priset!

Minimum av 4 deltagare per kurs för att den skall bli av.

Force Majeure
I händelse av force majeure (pandemi, olycka, regeringsåtgärder och förbud) som medför att deltagare inte kan vara med på den fysiska adressen för kursen, hålls Solglimten Healing ej ansvarig för bortfall i tjänsteutbud. Det ses ej som avtalsbrott eftersom Solglimten Healing kan tillhandahålla digital träning till de som önskar.

Hur vet jag vilken kurs jag ska gå?

 

Vad ingår i en kurs?

Hösten 2021 består vardera kurs av 15 tillfällen och i samtliga så ingår ett informationshäfte om Qigong & Sensing Yoga. Eller Helande Rörelser – som jag valt att sammanfatta det.

SENSING YOGA
TVÅ (2) individuella samtal på distans ELLER Reiki distanshealing.

QIGONG
ETT (1) individuellt samtal på distans ELLER Reiki distanshealing.

ONLINE QIGONG
ETT (1) individuellt samtal på distans ELLER Reiki distanshealing.

Varje tillfälle sänds LIVE via Zoom och spelas samtidigt in. Inspelningarna sparas ner till en Google Drive, som du får tillgång till. På det viset missar du inget, även om du inte har möjlighet att vara med vid LIVE-sändningen. Du kan också göra om klasserna hur många gånger du vill.

Vad innebär Qigong nivå 1?

Nivå 1 inom Zhineng Qigong är ett program som heter Lyft Upp Qi. Det är en enkel och skön rörelseserie som tar ca 15-20 minuter i sin helhet att utföra. Det är ett härligt program som både nybörjare och de som tränat Qigong längre tycker om och kan utvecklas inom. Framförallt så syftar det till att lösa upp blockerad energi, tillföra ny energi och balansera. Alla kan vara med.

Vad innebär Qigong nivå 2?

Nivå 2 är ett program som kallas ”Metoden för Kropp och Medvetande”, som ofta förkortas MKM. Det är ett mer fysiskt krävande program än nivå 1, otroligt välsmörjande för alla leder i kroppen. Har du aldrig tränat Qigong innan, men är öppen för ett mer fysiskt utmanande pass så kan du absolut vara med på nivå 2 som nybörjare. Vi går genom rörelserna från grunden och även introduktion till Qigong som form. För dig som tränat ett tag så kommer du hela tiden upptäcka nya utvecklingsmöjligheter i Metoden för Kropp och Medvetande. 

Läs mer om kursen i Sensing yoga

15 tillfällen med Sensing Yoga, en lugn och inkännande form där du guidas till att känna och lyssna till just din inre kompass. Rörelserna är läkande och vi kommer gå genom flera positioner som hjälper HELA KROPPEN till mjukare och mer välmående bindväv. Vilket leder till en smidigare och gladare kropp, vilket i sin tur leder till ett öppnare sinne som ser fler möjligheter.

Rörelserna utförs både liggande och sittande på matta, samt stående. Alla anpassas utifrån var individ.

Under höstens gång kommer vi göra olika rörelser, så att hela kroppen får sitt. 

I kursen ingår två individuella samtal, alternativt sessioner av REIKI distanshealing, samt ett informationshäfte om Sensing Yoga.

Ska jag välja Qigong eller Sensing Yoga?

Varför välja, tänker jag?! Gå båda två och få 10% rabatt! 🙂

Skillnanden mellan de två är stor och ändå inte. Qigong sker främst stående och delvis sittande. Under Sensing Yoga sker vissa rörelser även liggande på mattan. 

Båda rörelseformerna är relativt långsamma och går på djupet, om vi tillåter. De är inkännande och kan upplevas intensiv just därför. När vi lämnar utrymme för kroppen att kommunicera med oss kan det komma svar vi inte är förberedda på. Allt är som det ska och del av läkningsprocessen. 

Min egna högst personliga erfarenhet av vad som skiljer de båda är, än så länge, denna:

Qigong ger snabbare mer energi, samtidigt som jag upplever ett ökat inre lugn och djup kontakt. Träningen är stärkande både rent fysiskt och själsligt.

Sensing Yogan är helt suverän för att lösa upp och återfukta bindväven, vilket gör kroppen skönare att vistas i. Det finns också många övningar som jag använder rent terapeutiskt för mig själv, och mina kunder, vid specifika problem. 

För- och nackdelar med Online?

Fördelarna är många. Du behöver inte ta dig någonstans, men är ändå med i en lärarledd grupp LIVE. En känsla av att träningen kommer hem till dig, som en tidigare deltagare uttryckte det.

Eftersom det sker LIVE så har du möjlighet att ställa frågor och lämna önskemål och ge feedback på innehållet i kursen.

Skulle du inte kunna vara med själv varje tillfälle, så missar du ändå ingenting då allt spelas in. Inspelningarna sparas ner på en Google Drive som du får tillgång till. Du kan på så vis ta igen det du missat, eller kanske välja att gå hela kursen när det passar dig. Oavsett så missar du aldrig något och du kan gå kursen hur många gånger du vill. 🙂

Enda nackdelen som jag ser det är det fysiska mötet vi går miste om. Personligen tycker jag fördelarna överväger det och det blir fina möten även i rutan. Plus att när inte det fysiska avståndet är en begränsning så får vi möjlighet att mötas från flera olika håll i landet.

Den visa läkaren botar sjukdomen innan den brutit ut