QIGONG

meditation i rörelse ~ för mer energi och ökat inre lugn

Längtar du efter mer energi att kunna göra mer av det som ger dig glädje?

Har du svårt att stilla dig i meditation, men önskar få in mer lugn i kropp och knopp?

Drömmer du om ökad rörlighet, mindre smärta och värk – eller kanske förbättrad sömn?

Vill du hitta en träningsform som även hjälper dig till en djupare kontakt med dig själv?

Har du provat Yoga tidigare, men inte hittat hem?

PROVA QIGONG! Det kan vara ditt element, så var det för mig!

Det finns många fördelar och fina effekter att dra nytta av. Dessutom träning och ökad fysisk vitalitet på köpet.

Vilka alternativ finns?

DISTANS / ONLINE

Var med hemifrån – eller där du befinner dig. Det enda du behöver är uppkoppling och en mobil eller dator.

Ett väldigt flexibelt kursupplägg, vi ses LIVE ONLINE – men du får också ALLA klasser inspelade att behålla efteråt. På det viset missar du inget – även om du inte har möjlighet att vara med på utsatt tid.

Kurserna byggs upp successivt och var och en är med på sina villkor och egna förutsättningar.

KURSER

Fysiska träffar med kursupplägg där vi möts i grupp och tränar tillsammans.

Förutom att vi mår bra av det fysiska mötet med andra, så kan vi även genom att dela erfarenheter och upplevelser hjälpa varandra att utvecklas vidare. Qigong som är ett arbete med energier och det är väldigt fint att göra det tillsammans och känna på kraften i Qi-fältet vi hjälps åt att skapa.

Kurserna byggs upp successivt och var och en är med på sina villkor och egna förutsättningar.

 

INDIVIDUELL SESSION

Lägg upp träningen efter DINA förutsättningar och investera i individuella sessioner.

Perfekt för dig som inte har möjlighet att binda upp dig på en hel kurs, som vill fördjupa något, för dig som föredrar att träna på egen hand eller kanske har du något specifikt du önskar hjälp med…

Detta är DIN tid och DU bestämmer upplägget.

”Den visa läkaren botar sjukdomen innan den brutit ut”

Vad är Qigong?

Qigong är en gammal kinesisk rörelsemetod som har funnits i årtusenden. Qi betyder livsenergi och gong betyder disciplinerat arbete under lång tid. Ett sätt att översätta qigong är: Ett arbete för att utveckla och kultivera livsenergi. Qigong utgör grunden för bl.a. Akupunktur och Traditionell Kinsesisk Medicin.

Genom att träna Qigong hjälper vi kroppen till självläkning, både fysiskt och emotionellt. Med hjälp av enkla övningar får vi större kroppskännedom, djupare avslappning, mer energi och hjälp med att öppna upp sinnet. Ur det västerländska perspektivet hjälper qigong kroppen att få den självläkande förmågan på topp genom att slå om strömbrytaren från stress till lugn och genom att få igång cirkulationen i kroppen. Ur det kinesiska perspektivet så handlar sjukdom och lidande om obalans och brist på energi. Ur det perspektivet handlar qigongträningen om att hjälpa kroppen att läka genom att balansera och höja energinivån.

Zhineng Qigong kallas formen av Qigong som jag lär ut och den skapades av Dr. Ming Pang i början på 1980-talet. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

Träningen är uppbyggande, balanserande och passar för alla människor. Det är alltid viktigt att träna på ett lämpligt sätt, som respekterar din dagsform. Om en rörelse inte kan utföras fysiskt på grund av skada, sjukdom eller handikapp, så kan du alltid föreställa dig att du gör rörelsen och på så vis få en mycket bra effekt av din träning.

Zhineng Qigong har en gynnsam inverkan på alla typer av sjukdomar, den ger oss möjligheten att skapa något nytt, att transformera oss till någonting större än det vi var innan. Träningen hjälper oss att fylla på energi, lösa upp blockerad qi och balansera qi. Dessutom är det en fantastisk träning i personlig utveckling som hjälper dig att komma ur låsta mönster och känslomässig sammandragning.

Zhineng Qigong hjälper dig att bli den du är, en fri, lycklig och kärleksfull varelse med överflödande energi.