Årets sista fredag är här. I övermorgon så tackar 2023 för sig. Har du summerat året som gått? För mig så har 2023 varit både långt och kort, mest kort. Eller mest snabbt kanske. 2023 är året då jag påmindes om att god hälsa är ett ständigt pågående arbete. Det har varit året med prövningar på olika vis. Vilket jag förstått att fler har upplevt det som. Ett utmanande år. 2023 har mycket bestämt visat oss vad vi behöver läka, vilka lärdomar vi behöver göra, för att vandra vår sanna väg. Därför känner jag… Det blir ett Gott NYTT År, 2024. Hur känner du?

Summering av 2023

Brukar du göra ett slags bokslut när det närmar sig nytt år? Jag brukar det. Och allra mest så älskar jag att sätta upp mål och drömmar framåt. Dock är det högst hjälpsamt att se tillbaka och dra lärdom av det som varit. För att SEN ta ut ny riktning. Det är lite som att ta sats inför ett stort hopp, eller att dra tillbaka slangbellan för att kunna skjuta så långt som möjligt. Så, har du gjort någon summering av 2023?

Utbildningar i Healing

2023 var året som jag utbildade mina första elever i Reiki healing. Det känns stort och som en början på något jag absolut vill göra mer utav. En ny erfarenhet som både jag och mina elever växte genom. Bland det bästa jag bidragit med tror jag, tillsammans med programmet Väck Ljusets Kraft som startade nu under hösten. De här tjänsterna ger långvarigt värde, egentligen livet ut. Men som med allt annat så beror det ju på oss själva till vilken grad vi använder det. Att bli initierad till Reiki är något du bär med dig alltid. Utbildningar i Healing är något som kommer fortsätta och utvecklas under 2024.

Tiden är knapp

Ja, vem känner igen sig? Nu bestämmer jag ju själv, som egenföretagare. Men ändå så upplever jag att tiden är knapp. Och det är ju precis så det är, en upplevelse. Tiden är ju vad den är, vad det nu är. I år så har jag upplevt att tiden är knapp. Jag har fått guida mig själv, på samma sätt som jag guidar mina klienter, att checka in hos mig själv lite då och då. Det är så lätt att dras med i allt görande. Så, tiden är vad den är. Och, jag VET hur mycket jag har igen om dagen får lov att börja i en lugn takt. Meditation, Qigong eller någon slags landning och laddning i mig själv.

Landa efter förändring

2023 var också året som började med en separation från min dotters pappa. Ett gemensamt beslut som vi båda kände var rätt. Oavsett hur bra avslutet blir, så är det ändock en sorg för de drömmar som går i kras och den förändring som följer. Det blir inte alltid som vi tänkt oss, men det blir bra ändå. Så småningom. En separation är alltid svår, oavsett hur överens man är och speciellt när det finns barn med som ofrivilligt dras in i förändringen. Det har tagit tid för mig att landa i allt, det ser jag tydligt nu. En förändring följer alltid ett visst mönster, det blir lite kaos innan vi kan landa. Att fira en mysig jul tillsammans som Ediths familj var ändå en fin milstolpe på att vi lyckats väl. Och själv så börjar jag landa efter förändring och känner tillit till att livet vill mig väl.

Mål för 2024

Om några dagar startar ett nytt år och ny månad. Dessutom lyckas den 1/1 tajma en ny vecka. Det är så mycket nystart över det att jag blir alldeles pirrig! Vad är möjligt nästa år? Hur vill du måla upp ditt 2024 och vad vill du fylla ditt livs tavelduk med? Har du några visioner eller kanske konkreta mål för 2024?

Vilodag

Ja, Sofia Sivertsdotter skriver om det idag – 29 december. Vilodag. Det låter så här:

Kanske skulle vi alla må bra av att införa en sabbat i veckans rytm? En vilodag som ägnas åt introspektion, umgänge, spontanitet eller besök i naturen. Utan skärmar, plånböcker och tider att passa. En dag då frihet och närvaro styr. En dag utan krav, stress och disk.

Vad händer med oss när vi blir till synes ”oviktiga”? När vi inte har en telefon att vända oss till och inga planer uppgjorda? Kanske är det i vilan och viktigheten de djupa insikterna rotas och de bästa idéerna får luft? Kanske är djupvila en förutsättning för framåtanda?

Hjälp mig idag att välja en veckodag som blir min sabbat. Låt mig skapa ett sprinklersystem i vardagen som tar hand om mig innan jag märker att det behövs. Gör mig nyfiken på hur en tom dag i veckan kan förbättra mitt liv.

Ledord

Jag tror det får bli mitt ledord för 2024 – VILA. Det är något som har fattats mig det sista och en längtan efter det har växt fram. Det är inte det att jag inte haft tid för det, jag har bara inte prioriterat det. Det Sofia skriver om idag är väldigt viktigt… Vilka är vi bortom görandet? Vem blir jag i vilan, eller kanske framförallt efter vilan? Kommer jag att ändra riktning, prioritera om eller få insikter som jag inte hade fått tillgång till utan vilan…?

Kanske är det ett konstigt ledord att sätta som egenföretagare. Men det är helt ok. Med min erfarenhet av att ha pressat mig själv till utmattning tidigare, så är det nog ett alldeles perfekt ledord. Jag vet också att det är i vilan det händer. Det är lite som jag skrev innan, vilan är som ansatsen inför ett stort hopp. Vi behöver backa tillbaka och ta sats för att hoppa riktigt långt. Blir alldeles pirrig nu när jag skriver, vad är möjligt om jag ger mig själv regelbunden vila? Fri från telefon och uppgjorda planer. Det ser jag framemot att upptäcka 2024.

Vad blir ditt ledord för 2024?

Jag gillar uttrycket ledord, framför att sätta upp nyårslöften… Nyårslöften får en hype och många gånger kanske vi är jättetaggade i starten. Lite som att vi ställer oss i startfållan inför ett lopp som är tänkt som ett maraton, men mer blir till en sprint och vi är slut efter 100 meter. För mig är nyårslöfte också mer kravfyllt.

När jag istället använder mig av ledord så blir det till en mjuk påminnelse om vad jag önskade när året inleddes. Det fungerar likt en fyr som lyser upp när det är mörkt, påminner oss om hur vi önskade leda oss själva under året.

Så, har du något ledord för 2024 som pockar på och vill fram?

Förändringar på väg

2024 är det en del förändringar på väg hos Solglimten. Det kommer läggas mer tid på kurser och paket/program än på enskilda behandlingar. Jag vill lägga mest fokus på och hjälpa dig som vill göra en förändring. Av egen erfarenhet så vet jag hur viktigt det är att ha rätt stöd på den väg vi önskar vandra. I vår finns det ett par nya kurser och en workshop planerade och bokningsbara här. Du kan också maila mig och berätta om du blir nyfiken på något utav det, eller om du har några frågor.

Jag önskar dig ett vackert avslut på 2023 och må 2024 bli det bästa du kan tänka dig, eller ännu mer!

Ljus & värme,
Anneli