Är du med mig på det? Att allt, allt ALLT omkring oss finns för att det håller energi. Det kanske är ganska logiskt, för finns det ingen energi så är det ju dött. När vår livsenergi är helt slut, ja då andas vi inte mer. Kanske funderar du inte så mycket på den där livsenergin i din vardag, men tänk om du skulle upptäcka vilken skapandekraft du faktiskt besitter…

Hunyan Qi

Universum består i grunden av subtil energi. Kinesiska mästare hade redan för flera tusen år sedan ett namn på sin upplevelse av universums sammanhållande energi. De kallade det för Hunyan Qi eller Ursprunglig Energi. Allt i universum består av denna hunyan qi, i mer eller mindre förtätad form. En sten kan upplevas mer tät än t.ex. en tanke, men båda består enligt den här teorin av just Hunyan Qi.

Dessa gamla mästare menade att det var fullständigt möjligt att få direkta personliga upplevelser av Hunyan Qi. Och de menade också att det går att påverka denna hunyan qi med medvetandet för t.ex. healing, personlig utveckling eller för ökad fysisk och mental prestationsförmåga. För dig som är nyfiken på detta och hur du kan börja använda dig av det, så häng med på min kostnadsfria Workshop Online onsdag 31 maj! (Du hittar här länk för anmälan och även längst ned.)

Qi är alltså kinesiska ordet för subtil energi och precis som kärlek så är det upplevelsebart, men inte mätbart. Vi kan mäta effekten som Qi har på våra fysiska kroppar, precis som vi kan mäta effekten som kärlek har på våra kroppar. Men vi kan inte mäta själva kärleken, bara uppleva den och det är på samma sätt med qi. Det syns kanske inte, men det känns.

Masaru Emoto visar på hur energi påverkar även vatten. I sina fotografier av vatten och hur det bildas olika typer av kristallformationer beroende på vilken energi vattnet fått sänt till sig. Om du t.ex. säger vackra saker till vattnet, sänder kärlek och strösslar med fina tankar om det så bildar vattnet vackra formationer. Gör du istället tvärtom, säger fula saker och sänder hat till vattnet så bildar vattnet formationer därefter.

Tänk om du skulle bli medveten om din skaparförmåga

Det här med vattnet och att verkligen se hur det ändrar utseende tycker jag är väldigt spännande. Det blir liksom så tydligt då och ger en tankeväckare till vilken betydelse energin vi sänder ut faktiskt har. Både vad vi sänder till andra, men också till oss själva – vad vi tänker och säger till oss själva påverkar vår livsenergi. Jag har också hört om ett experiment med två likadana växter som har exakt samma förutsättningar, men där den ena får Qi-healing lite varje dag och den andra inte. De växer båda men den som får extra Qi genom healing växer absolut bäst.

Så om detta är möjligt, tänk då vad du själv kan påverka i ditt liv. Med hyfsat enkla metoder så kan du påverka livsenergi med din medvetenhet och din intention. Jag tror vi alla är fantastiska magiker som vandrar på jorden, många helt omedvetna om det. För tänk, vad är egentligen möjligt om du skulle bli medveten om din skaparförmåga genom att påverka din livsenergi…?!

Vid energibrist så faller ett system sönder. Så får vi energibrist är det ju fullt naturligt att vi känner oss trötta, vi blir sjuka, åldras snabbare och humöret blir sämre. Kan vi fylla på med energi så kan läkningsprocesser komma igång, vi piggnar till och vi blir gladare. Ja, vi föryngras också. Det är faktiskt fullt möjligt att föryngras, genom att tillföra energi, ändra mönster och välja andra vanor.
Har du någon gång varit sjuk så kan du nog intyga att under den tiden så upplever du att din livsenergi är något hämmad. När du sen blivit frisk igen så är det som att du fått livet åter, din livsenergi har ökat betydligt från när du innan låg däckad. Något hände för att livsenergin skulle gå upp, det kan vara att kroppen städat ur sådant som låg i vägen – ofta handlar ju sjukdomar just om det, att kroppen har belastningar som den behöver göra sig av med. När detta är borta så är det som att kroppen, din energitank har utrymme för mer livsenergi igen. Att då fylla tanken med just livsenergi, sådant som vill din kropp väl gör att vi minskar utrymmet för att belastningar ska komma åter och stjäla plats i vår energitank.

När du har tagit en promenad i skogen, fått en välgörande behandling, suttit en stund i medveten närvaro och lyssnat på fåglarna, tagit en power nap eller något annat som är återhämtande för dig så kan du nog också intyga att din tank har blivit påfylld med nytt bränsle. Vi behöver inte köra soppatorsk för att få lov att fylla på vår tank, vi kan även göra detta i förebyggande syfte. Kineserna som gör Qigong i parkerna på morgonen, de ser till att fylla sig själva med energi för dagen under denna stund. Qigong kan enkelt beskrivas som just energiarbete. Att arbeta med att hålla vår livsenergi hög hjälper oss att hantera livet lättare, för om du läste förra veckans inlägg om hur vi väljer vår verklighet så är det lättare att välja en ljus verklighet när vi huserar mycket livsenergi. När energin sinar, så kan du säkert känna igen att kroppen också säckar ihop litegrann. Med lite energi i systemet så är det lätt att hamna i en ond cirkel, kroppen krymper och tankarna blir lätt mörkare osv. För att bryta denna cirkel behöver vi tillsätta ny energi av något slag och i vårt stressade samhälle idag så ser jag hur många lever på snabba kortsiktiga påfyllningar – kaffe o socker-kicken. Det kan upplevas som att energin kommer åter, dock är det inte din egen energi som höjs – utan det är som att tillsätta tändvätska på grillen, det är både giftigt och brinner upp väldigt fort.

Att arbeta för att höja sin egen energi måste inte ta massvis med tid eller kraft, MEN det kräver medveten närvaro. En stund av ditt fulla fokus och det är idag troligen den största utmaningen av dem alla, för det här är inget som kommer av sig självt. Det är något vi aktivt behöver välja. Många är kanalerna som ständigt söker vår uppmärksamhet, så att ta en stund för sig själv – att välja sig själv – varje dag, det är ett aktivt val och arbete.

Allt vi konsumerar håller olika mycket livsenergi och så som världen ser ut idag så kan vi omöjligt gå genom livet utan olika former av belastningar, som stress, strålning, luftföroreningar etc. Men vi kan göra andra val som höjer vår livsenergi, genom tankarna vi tänker om oss själva och andra, näringen vi stoppar i oss, sömn, materialet i kläderna vi bär och vad vi använder på huden med mera. Genom att välja sådant som håller en högre frekvens av livsenergi så hjälper vi också vårt system att hålla sig friskt och energifyllt.

Transformation

När ett system kontinuerligt fylls på med energi, så att mängden energi ständigt ökar i det här systemet, så kommer det så småningom till en punkt när det transformeras från en form till en annan. Om du kokat vatten i en kastrull så har du kunnat se detta… Om det kalla vattnet i kastrullen tillförs energi, så kommer vattnet så småningom bli så varmt att det börjar bubbla och röra på sig. Det blir ostabilt i sin vattenform och fortsätter vi då tillföra energi så kommer vattnet att transformeras över till ånga. Det går alltså från vattenform till ångform, genom att vi tillfört energi. Detsamma är möjligt med oss människor, tillför vi mer och mer qi så kommer vi komma till en punkt då det börjar bubbla och röra på sig. Fortsätter vi tillföra Qi så kommer vi att transformeras till nästa utvecklingsnivå. Precis som en larv transformeras till en fjäril. Visst är det häftigt?! Sen kan vi ju ana att det inte sker helt smärtfritt eller bekvämt, den där fasen när det börjar bubbla är skakig och det kan vara lätt att gå tillbaka till komfortzonen som vi känner till och där vi känner igen oss. I komfortzonen känner vi oss hemma, trygga och vi vet vad vi har. Stannar vi där vet vi också hur resultatet blir. Blir längtan efter något mer tillräckligt stor så kommer vi till slut att lämna bekvämligheten och gå genom bubbel-fasen för att ta oss genom till nästa nivå – vad nu det kan vara.

Om vi ser kroppen som en energitank och vi bara tillför energi, utan att släppa på gammalt, ja då kan vi tänka att det blir ett lätt övertryck i tanken. Allt är energi, som sagt och vi har det utrymmet vi har. Alltså behöver vi släppa på det som inte längre gagnar oss för att få plats med nytt. Det är inte alltid som vi medvetet förstår vad det är och det är högst troligt att den här transformation känns i kroppen, på olika sätt. Ett mantra som kan vara hjälpsamt då är Låt det komma, låt det gå.

När våren och livsenergin exploderar på sättet som det gjort de senaste veckorna så blir det också tydligt att ALLT verkligen består av ENERGI. Det som legat vilande under en längre tid kan börja ta ny form, nytt liv igen. Allt är möjligt.

Har du några trix för att höja din livsenergi? Eller minska på stress som äter av din energi?

Önskar dig en härligt ljus och särskilt energifylld helg!

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine

PS. Anmäl dig här för att vara med på min kostnadsfria SELF-HEALING & ENERGY WORKSHOP onsdag 31 maj, kl. 18-19. Kan du inte vara med precis då, så anmäl dig i alla fall så får du inspelningen till din mailkorg efteråt.