”Astrologi är Art of healing, det vill säga att astrologin hjälper oss att hitta vägen in, vägen in till hjärtat. Universum har gett oss möjligheten att växa och expandera varje dag, och vad vi gör med den möjligheten är vårt eget val.” 

Så beskriver min goda vän Maria Astrologi på sin hemsida. Hon har studerat astrologi i flera år och ser det som sin guide och vägvisare.

Vad har du för erfarenhet av Astrologi? Är det något som intresserat dig eller kanske tänker du mest på horoskopen som skrivs i veckotidningen?

Astrologi är ”Old age”

Astrologi är inte ”new age”. Det är ”old age” eftersom stjärnhimlen, planeterna, solen, månen och solförmörkelser  använts av de lärda i tusentals år. Förr i tiden var astronomi, matematik och astrologi integrerade med varandra. Först under de senaste århundradena har man klart och tydligt skilt dessa åt. För mig är Astrologi ett otroligt stort och komplext Skapelse-pussel där vi finner helig geometri och ursprunget till vår livskunskap.

På Marias hemsida kan vi läsa om Hipparchos, som på 200-talet f.kr registrerade tusentals stjärnor. Han var astronom och matematiker som satte vår- och höstdagjämningspunkterna på kartan. Hipparchos utvecklade även teorin om att ”varje händelse på jorden är knuten till en motsvarande händelse på stjärnhimlen och att skeendet i kosmos upprepas i varje människa”. På så vis så är vi alltså ihopkopplade med ALLT. Det som sker i oss, sker på jorden, sker i kosmos.

Allt hänger ihop

Visst är det spännande hur allt hänger ihop?! Det kommer ofta upp även under mina behandlingar i Solglimten, just att allt hänger ihop. Body, mind & spirit, de behöver lira för att vi ska må fullt bra. Destruktiva tankar ställer t.ex. till det för kroppen. Har kroppen ont är vi oftast mer utmanande i att tänka ljusa tankar. What goes around, comes around.

Del av något större

För mig är det helt självklart att vi är en del av något större, något som vi inte kan se med blotta ögat eller fysiskt ta på. I vissa stunder av stillhet så kanske du har känt det…? En stund av förundran eller djup tacksamhet. När hjärtat expanderar och du uppfylls av en värme. Eller kanske har du upplevt det som en varm vind av ovillkorlig kärlek som smeker dig över kinden.

En värme som kommer från ingenstans, eller kanske från överallt. Det gudomliga, skapandekraften, Universum är här ständigt närvarande. Vi behöver bara göra oss medvetna och tillgängliga för den.

Med denna upplevelse eller tro på vår skapelse så är inte Astrologi så konstigt egentligen. Även om det är väldans komplext, så kan vi föreställa oss hur vi alla hänger samman med varandra. Och med jorden, planeterna, himlen som i ett stort spindelväv.

Har du någon gång rört vid ett spindenät så vet du att hela nätet gungar. Alltså, OM vi alla hänger samman i detta stora Universum-nät så påverkar vi varandra, kollektivet, hela tiden.

Personligt Horoskop

Jag har fått mitt personliga horoskop från Maria och det var så klargörande. Det gav mig många aha-moments. Mitt horoskop beskriver precis hur jag kan känna mig i olika situationer och varför vissa övertygelser är så viktiga för mig. Det har gett mig lite mer förståelse för hur jag fungerar och att inte alla ser livet likadant. Vi alla fungerar på vårt eget unika sätt.

Givetvis så formas vi av våra erfarenheter och hanterar livet därefter. Det är ändå häftigt hur vårt horoskop så väl beskriver inom vilka områden vi kanske kommer stöta på extra utmaningar och hur vi tar oss an dem. Jag tycker det är så spännande och verkligen utvecklande.

Exakt födelsetid och plats

Planeternas placering på himlavalvet under exakt den plats och den tid som du är född ger ditt unika horoskop. Ett sant mirakel. Det finns ingen slump, allt är noga uträknat. 🙂 För mig blev det en lättnad och enklare att distansera mig från eventuella draman i mitt liv. Det finns en förklaring. Utmaningarna är här för att lära mig något.

Jag är född i Vågens tecken och har ofta känt igen mig i delar av den beskrivningen. När jag fick hela mitt personliga horoskop så förstår jag att Vågen bara är EN del och det finns många fler pusselbitar. Framförallt minns jag att det gav mig ett lugn inom vissa områden där jag ofta blev frustrerad.

Högre perspektiv

Det gav mig mer förståelse och ett annat tålamod till saker. En distans till varför saker händer mig, eller varför jag brottas med vissa utmaningar. Det är en del av min utvecklingsresa här på jorden. När jag får se det så tydligt, då behöver jag inte vara direkt i dramat. Jag kan enklare betrakta mig själv och livet från ett högre perspektiv. Det är skönt.

Så, astrologin kan säga något om våra förutsättningar i livet. T.ex. kan det hjälpa oss att hitta vårt syfte. Men vi har alltid vår fria vilja att välja väg i tillvaron.

Kurs i Astrologi: Lär dig tolka horoskop

Vill du lära dig tolka horoskop för egen personlig utveckling?

Maria och jag kommer hålla en kurshelg i september, i Asige bygdegård. Det ser vi så mycket framemot!

I det här första steget kommer vi gå genom Ascendenten, Solen och Månen. Med förståelse för dessa och hur de påverkar dig i ditt liv kan du enklare se din väg, mönster och varför du lever som du gör. Det blir också enklare för dig att se vad du behöver för att följa ditt livs syfte, stegen dit och vad du behöver för att hålla balansen i livet.

Vi kommer även göra praktiska övningar, genom meditation & rörelser för att förkroppsliga kunskapen. Först DÅ blir det integrerat i hela ditt system och verklig förändring kan ske.

Blir du nyfiken, känner du dig kallad? Läs mer här under Erbjudanden och hör gärna av dig om det dyker upp frågor.

Med önskan om ljus, värme och en härlig vecka framåt.

Anneli

Let Your Sun Shine