Hej och happy friday, jag hoppas du har haft en fin vecka! đŸŒ·

Mycket har hĂ€nt denna vecka kĂ€nns det som. Helgens sommarfeeling Ă€r utbytt till kalla vindar. Det var hĂ€rligt att fĂ„ en försmak pĂ„ vad vi har framför oss, med sol och vĂ€rme. I tisdags hade vi avslutning för vĂ„rens Sensing Yoga termin i Asige bygdegĂ„rd och det var vĂ€ldigt fint. Det kommer ny termin till hösten och mĂ„nga har redan anmĂ€lt sig för att fortsĂ€tta dĂ„, vilket vĂ€rmer mitt hjĂ€rta oerhört. Älskar dessa kvĂ€llar med snĂ€lla rörelser helt pĂ„ kroppens villkor och tillsammans i en fin gemenskap. Tacksam. 🙏

För en tid sen blev jag intervjuad av Angelica Weston, som driver Youphoria. Jag gĂ„r hennes utbildning till Diplomerad Kristallhealer pĂ„ distans och fick vara först ut i intervjuserien pĂ„ hennes blogg. Avsnittet slĂ€pptes i onsdags och det var lite skrĂ€ckblandad förtjusning mĂ„ste jag erkĂ€nna. Det var ett tag sen vi hade samtalet och jag minns knappt vad vi talat om eller vad jag sagt. 😊 För mig var det första gĂ„ngen att bli intervjuad inom det hĂ€r omrĂ„det och det var bĂ„de kul och lĂ€rorikt. Minns att jag var lite svettig efterĂ„t, haha. Vill du höra vĂ„rt samtal sĂ„ hittar du det hĂ€r, pĂ„ Angelicas blogg.

Hon kallade det för En Healers Resa och jag tyckte det var sĂ„ fint. Att resa Ă€r nĂ„got som jag har gjort vĂ€ldigt mycket och Ă€lskat. Jag ser ocksĂ„ livet som en resa och att vi lĂ€ngs den hĂ€r resan stĂ€ndigt lĂ€r oss. Om vi vill. ❀
Min resa till healer startade nog betydligt tidigare Ă€n jag trott, inser jag nu. En Healer söker lĂ€kning och pĂ„ nĂ„got plan sĂ„ var det vad jag sökte i mina resor, om Ă€n mestadels omedvetet…

Bilden Ă€r gammal och frĂ„n en resa i Norge, dit jag körde min lilla campingbuss. Jag hade upptĂ€ckt Qigong och var förĂ€lskad i stillheten. Som jag berĂ€ttar i intervjun sĂ„ var Qigong starten för mig att arbeta med energier. Det tog mig en bra tid att öva upp förmĂ„gan att uppleva det subtila, men jag var fascinerad och upptĂ€ckte att mitt liv skiftade till mer lugn och balans. Men min inre resa startade genom mĂ„nga yttre resor…

Resa för utveckling

Resa Ă€r nĂ„got som jag tidigt lĂ€ngtade efter och som jag haft förmĂ„nen att kunna göra vĂ€ldigt mycket. Med familjen reste vi inte mycket, förutom nĂ„gon vecka i VĂ€rmland för skidor och kanske en mintur till Danmark med grannarna. Annars var vi hemma och det var sköna somrar, vi hade alltid mycket för oss sĂ„ det var inget jag saknade alls. NĂ€r jag blev Ă€ldre sĂ„ lĂ€ngtade jag ivĂ€g, vet inte till vad egentligen men tror det var min Ă€ventyrslusta och stora nyfikenhet av att se mer av livet. Min första resa sjĂ€lv var pĂ„ gymnasiet, en utbytesvecka till Poznan i Polen och det var verkligen en lĂ€rdom. Som jag lĂ€ngtade hem. Att bo i en familj dĂ€r jag knappt kunde göra mig förstĂ„dd, Ă€ta mat som inte var som hemma och överhuvudtaget helt annorlunda jĂ€mfört med vad jag var van. Det var lite lĂ€skigt och det stĂ€rkte mig pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, det förstĂ„r jag nu. 😊

Senare sÄ var jag i Ryssland vid ett par tillfÀllen, ocksÄ pÄ utbytesresa och hade sen ryska elever som bodde hos mig. Det Àr vÀldigt berikande att möta mÀnniskor frÄn olika kulturer, det öppnar upp för en större förstÄelse och har ocksÄ lÀrt mig mycket om mig sjÀlv. Och mina förÀldrar, som inte reste, fick liksom ÀndÄ uppleva olika delar av vÀrlden genom dem som kom hem till oss.

Jag fick blodad tand för att resa och var runt mycket i Europa innan jag fortsatte till Asien. 2008 flyttade jag till Australien för att studera ett halvĂ„r och det var kĂ€rlek vid första ögonkastet. Det var första gĂ„ngen jag reste ivĂ€g helt sjĂ€lv pĂ„ Ă€ventyr, med endast första natten bokad och tilliten till att resten skulle ordna sig. Minns att jag grĂ€t hela flyget till Frankfurt och mellanlandningen, det var svĂ„rt att sĂ€ga hejdĂ„ till mina förĂ€ldrar. ÄndĂ„ gjorde jag det. För jag visste att det var rĂ€tt. LĂ„ngflygningen sov jag sen utmattad nĂ€stan hela vĂ€gen och min granne tittade pĂ„ mig med förundrad blick nĂ€r vi skulle gĂ„ av, du har verkligen sovit hela vĂ€gen! Japp, det Ă€r en fantastisk förmĂ„ga jag har – att sova varsomhelst, nĂ€rsomhelst. 😊

Efter det gick flyttlasset till Manila och tre Ă„r som Ägarsrepresentant Ă„t företaget jag arbetade för i Sverige. En fantastisk tid pĂ„ sĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och den tid som verkligen kickade mig ut ur komfortzonen. DĂ€r lĂ€rde jag mig att hoppa ut och göra saker som jag aldrig gjort tidigare. SĂ„ tacksam för den tiden och för att det nu Ă€r betydligt lĂ€ttare att göra saker som kĂ€nns obekvĂ€ma, eftersom jag övat mig sĂ„pass mycket. Glad att jag tackade ja till det Ă€ventyret, Ă€ven om jag tvivlar pĂ„ att jag skulle göra det igen. 😏

Under en 10-15 Ă„rs period sĂ„ reste jag vĂ€ldigt mycket och passet jag anvĂ€nde mest under den tiden har endast nĂ„gon blank sida kvar. MĂ„nga var gĂ„ngerna som jag lĂ€ngtade hem, men sĂ„ fort jag varit hemma en kort tid sĂ„ lĂ€ngtade jag ivĂ€g. Jag förstĂ„r nu att det hem som jag lĂ€ngtade efter inte Ă€r en fysisk plats hĂ€r pĂ„ jorden – utan mer en kĂ€nsla i mig sjĂ€lv. Kanske finns det Ă€ven en fysisk plats, just nu kĂ€nns Asige som hem och helt klart Ă€r att OM det finns en fysisk plats sĂ„ Ă€r den vĂ€ldigt grön, skön och lugn. đŸŒ»

Det sker pÄ insidan

De sista fem Ă„ren sĂ„ Ă€lskar jag att vara hemma, jag blev nĂ€stan lite ”travelled out”. Jag behövde samla ihop mig och resandet som jag pĂ„började pĂ„ utsidan, det fortsĂ€tter pĂ„ insidan. Det Ă€r dĂ€r den verkliga resan sker, Ă€ven om jag tror att mĂ„nga gĂ„nger kan den fysiska förflyttningen vara en hjĂ€lp pĂ„ vĂ€gen. För att hitta in, att fĂ„ kontakt med mer av sig sjĂ€lv. Det öppnade Ă„tminstone mig för att se pĂ„ livet ur fler perspektiv och att inget Ă€r svart eller vitt. Resan till Healer Ă€r en pĂ„gĂ„ende process. Att vara Healer Ă€r att vara i en lĂ€kande process och hjĂ€lpa andra att vara i en lĂ€kande process. DET Ă€r en stĂ€ndig resa i sig. Vi har sĂ„ mĂ„nga lager, som vi tror att vi Ă€r. Det Ă€r först nĂ€r vi skalar bort lager efter lager som vi börjar fĂ„ kontakt med vem vi verkligen Ă€r. Ren kĂ€rlek. ❀

Önskar dig en fantastisk helg, pĂ„ din resa genom livet

Anneli

Let Your Sun Shine