Idag är det den 1 mars och vårens första dag 2023. Nog kan det liknas vid vinter ett tag än, men visst känns det som ett skifte ändå. Ljuset är annorlunda, naturen börjar väckas till liv på nytt… Kanske känner du av nya knoppar även inom dig?

Visst är det alldeles fantastiskt att naturen som legat i dvala under en längre tid, nu hittar nytt liv igen. Naturens cykel, livets cykel. Vinterns vila släpper taget och vårens liv & skaparkraft tar vid. Tid för nya möjligheter. Vinterns mörker ger plats till vårens ljus. Kanske kan vi släppa taget om sorg för att ge plats åt mer glädje. Nu är en tid som även vi kan ta hjälp av naturens energi för att plantera nya frön och skjuta nya skott. Nu är tid att tillåta dig själv spricka ut i blom.

Vilken blomma är du?

Blommor är fantastiska. Tänk om vi människor kunde vara lite mer som blommor. De liksom bara är, gör sin grej. Blommor bara blommar. Helt oberoende av varandra. Eller kanske inte oberoende, de behöver varandra – MEN de tävlar inte om sin blommighet. De bara står där helt självklara i sin blomning, utan att trycka ner någon annan i sin egen blommighet.

Tillåt dig att göra som naturen, låt den här våren initiera dig till att vara den mest blommande blomman du kan. Se till att vattna dig med det du behöver för att stå pall naturens/livets prövningar. För vet du, när du tillåter dig det – att blomma ut i all din kraft – då sprider du så mycket glädje och hopp omkring dig. Fler blommor kommer sträcka sig mot ljuset. Och det finns ingen som vinner på att halv-blomma. Ett ord som just skapades. 🙂
Att halv-blomma – hur känns det i dig?
Att blomma ut – hur känns det i dig?
Vilken blomma skulle du vara? Vilken färg, vilken form och vilken doft?

Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?

Det kan låta enkelt kanske att ”bara blomma”. Men varje blomma kommer från att ha varit en knopp, det är alltså en ganska häftig transformation. Med energin från solen så kan inte knoppen längre hålla sig i sitt tidigare format, utan spricker ut i full blomkraft. Tänker att det är så även med oss. Vi är där vi är just nu, det är bekant och tryggt kanske. Inifrån oss kan där ändå finnas en kraft som vill ut, något mer som vill fram. Något nytt. Vi kan hålla emot, det skaver lite kanske som jag skrev om förra veckan – men vi vet åtminstone hur det är där vi är nu. Allt eftersom även vi tar in mer ljus och energi, så kommer den inre kraften komma ut ändå. Vi är del av naturen också vi. Vi tar också in ny energi från solen, genom det vi äter och dricker, tankarna vi tänker osv. Vadå en blomma tänker väl inte…?! Haha… nä det vet jag inte om den gör, men jag VET att en blomma påverkas av den energi den omges av. Och tankar är energi. Mer om det en annan gång. Vad jag vill få sagt är att vi kan hålla emot bäst vi vill, men förr eller senare kommer knoppen brista ut i blom – eller inte alls. Och nog föredrar du att blomma, än inte alls?! Ju mer du kan tillåta transformationen att ske, desto lättare kommer det att kännas. Eftersom vi är i livet är vi i ständig transformation, vissa faser mer än andra. I dessa faser så ge dig själv extra snällhet. Det går lättare då. Kanske ge dig själv lite extra utrymme för vila, reflektion och stillhet. Låta transformation ske och en morgon vaknar du upp till en ny blomma, en ny version av dig. Välkommen nya du och vackra blomma!

Tillåt dig att göra som naturen, att födas på nytt. Tillåt dig att blomma ut. Kom ihåg, blommor ber inte om lov – de bara blommar. Och vackra är de där de står.

Ljus & värme,
Anneli