Upplever du ibland att du går runt med en diffus känsla av att det är något inom dig som vill ut? Som att det finns något mer av dig som vill ut, MEN det har liksom fastnat… Känner du dig fast, i den verklighet du lever just nu?

Låt mig avslöja en sak för dig… det behöver inte vara så!

Överlevde

Jag minns tillbaka på livet jag levde för en sisådär 10 år sen. Eller egentligen så skulle jag nog säga att jag inte levde så mycket just då, utan mer överlevde. Jag fungerade. Men upplevde oftast att jag åkte med i livet. Det var absolut inte jag som styrde. Jag sprang och sprang och sprang för att hinna med i livets snurr, i det så kallade ekorrhjulet. Känner du igen dig?

Börja leva

Det fungerade så ganska länge. Sakta men väldigt säkert tömdes jag på energi, livsenergi. Jag tog till hjälp och började gå på Reiki healing, samt så småningom också min första Qigongkurs. Det hjälpte. Det gav mig andrum för en stund. Jag upplevde en kontakt med mig själv, livsenergin steg en aning. Mellanrummet mellan mina behandlingar krympte, behovet var stort för återhämtning och jag fixade det inte på egen hand. Tack vare de här stunderna av energiladdning så insåg jag att det krävdes en förändring i mitt liv. Jag ville inte bara överleva livet, jag ville verkligen leva det. Den längtan har nog alltid varit stor för mig, men när energidepåerna var låga kändes det långt borta.

Förarsätet

Insikten tog en tid att komma fram till. För mig så har det alltid varit så viktigt att vara duktig och omtyckt. Så viktigt att jag utplånar mig själv och mina behov om jag inte är uppmärksam. Kan det vara så att du känner igen dig i det?

På den tiden var jag inte så uppmärksam och inte så insiktsfull heller för den delen. Kunde jag verkligen bestämma själv hur mitt liv skulle levas? Jag var van att sitta i förarsätet på Folkracebanan, hyfsat framgångsrikt emellanåt. Kunde jag försätta mig i förarsätet även när det gällde mitt liv?!

Uppvaknande

Under en ledarskapskurs fick jag höra: ”Bli inte kär i din arbetsgivare för kärleken kommer aldrig bli besvarad”. Det var ett uppvaknande. Jag hade varit hos min arbetsgivare i 8-9 år, minus ett drygt halvårs tjänstledighet för studier i Australien. Under dessa år i företaget hade jag fått chansen att upptäcka flera olika roller och lärt mig otroligt mycket. Bland annat 3 år i Manila som Ägarsrepresentant för vårt kontor där. Min kompetens var unik och eftertraktad i de förändringar vi stod inför. Jag fick ofta höra hur viktig jag var för företaget, för mina ansvarsområden.

Energikänslig

Samtidigt var pressen hög, inte bara på mig utan det osade stress på hela kontoret med drygt 100 kollegor. Nu har jag lärt mig att min energikänslighet är en superkraft men då förstod jag inte hur mycket jag påverkades av alla runtomkring. Märker du också av att det ibland kan räcka att komma in i ett rum för att dina energidepåer ska sina? Det behöver inte alls vara din energi, utan helt enkelt att du tar in andras från runtomkring. Det finns sätt att bli uppmärksam på detta och tekniker för att rena dig själv. Något jag blivit uppmärksam på numera (tack och lov!), det är också en del som jag delar vidare i mina healingprogram.

Starta en rörelse

Trots att jag var tacksam för allt jag lärt mig, mina kollegor, bekvämligheten i en bra lön, fortsatt utveckling med mera så gick det inte längre. Lasset blev för tungt. Kroppen sa stopp. Jag blev lovad en annan roll för att fortsätta. Det drog ut på tiden och erfarenheten sa mig att det skulle bara vara som konstgjord andning. Hela jag behövde därifrån, av flera anledningar. Visste inte riktigt till vad, men jag behövde starta en rörelse i ny riktning. Hade känt ett tag att det jag gjorde behövde kännas mer meningsfullt.

För att få till en förändring behövs alltid en rörelse. Så jag tog ett steg åt sidan och sökte andra jobb. Det ledde till både flytt, nya kunskaper och ett liv mer i balans just då.

Motstridiga känslor

Något jag upplevt flera gånger i livet är motstridiga känslor. När jag gjorde den här förflyttningen så var jag jätteglad för mitt nya jobb. Samtidigt som en del av mig kände stor sorg. Det är läskigt att ge sig ut i det okända. Oavsett hur dåligt vi mår i det vi befinner oss i, så vet vi åtminstone hur det är. Tack vare att jag hade kört mig själv rätt in i väggen så förstod jag att valet behövde bli en ny väg. Vad jag vill säga är att jag förstår om valet att stanna kvar känns lättare att än att göra nytt. För det är så vi är funtade. Våra överlevnadshjärnor.

Modigt

Därför är det modigt att välja livet. Modigt att göra något annat, än det du är van vid. Läskigt är det troligtvis, oavsett hur pepp du är. Att göra ändå, det krävs mod.

Jag vill hjälpa dig vara modig. Oavsett vad du drömmer om, så vill jag hjälpa dig se möjligheter. Du behöver inte längre känna dig fast. Det räcker med en rörelse. Följt av en till och en till och en till. Vips är du på en helt annan plats än just nu. Inte nödvändigtvis fysiskt. Verkligheten baseras alltid på våra upplevelser. Ett första steg i ny riktning är ett första steg till en ny upplevelse av din verklighet.

Vad skulle du göra om du inte var begränsad av resurser, tid eller pengar?

Tänk om din dröm kan bli verklighet, hur känns det att tänka på?

Våga för att vinna

Känner du en längtan efter att leva mer än vad du upplever just nu? Oavsett läskighetsgrad på att följa din längtan så behöver du alltid våga för att vinna. Det börjar med ett löfte till dig själv, att bestämma dig för att ge det en chans.

Jag ångrar inte en sekund att jag bestämde mig för att lyssna till min inre röst. Den där diffusa känslan av att det fanns något annat jag var ämnad för. Något mer. Det har tagit mig ut på många yttre resor, men framförallt djupa inre resor. Med hjälpen jag investerade i så kände jag mig trygg, sedd och på rätt väg. Min själ(v)styrka och tillit växte.

Det bästa jag vet är att hjälpa andra som bestämt sig för samma sak. Som vill satsa på sin inre röst och dröm.

Är det möjligt för dig också?

Om du vill veta hur så boka ett kostnadsfritt samtal, då berättar jag mer och du får en känsla för om det är rätt för dig.

Min önskan är att du, jag och hela världen fullt ut upplever vårt inre ljus och kraft. Tänk vilken magisk värld att bo i, när vi följer vår inre röst. Kärleken.

Ljus och värme,
Anneli