Denna veckan så hade jag sen länge avsatt ”VD-tid” i kalendern. Uttrycket har jag hört från en podd och jag tyckte det var så bra. Lätt att glömma bort i livet som soloföretagare och fastna i allt görande. En gång i månaden har jag nu tänkt boka in denna stund, unnar mig en god frukost någonstans och sammanfattar tiden som varit sen senaste mötet. Både rent företagsmässiga mål, som hur det har gått ekonomiskt osv men också blicka tillbaka på vad som har blivit gjort och hur har jag har mått? Jag lägger sen tid på att forma framtiden – vad vill jag fokusera på framåt? Inte på ett sätt som att jag krampaktigt fastnar i framtiden, eller dåtiden, utan mer checkar av vart vägen jag är på leder och om det är i den riktningen jag vill vandra.

VD i Ditt Liv AB

Det här med att driva företag, ofta får jag höra av andra att det är svårt och ”det är inte många som lyckas”, ”det kan du inte leva på” osv. Jag förstår att det är en blandad dos välmenad oro, egen rädsla och ibland kanske t.o.m. avundsjuka. De här föreställningarna är ju högst personliga, för vad innebär ”att lyckas” och vad behöver en att ”leva på”…? Vi har alltid val att göra.

Vidare tänker jag också att vi går alla runt med varsitt företag – vårt eget liv. Där är vi alla ledare, åtminstone potentiella ledare. Kanske har du upplevt det som att någon annan styr ditt liv, att någon annan tagit på sig chefsansvaret för det. Det är inte rätt, ta genast tillbaka det ansvaret! För oavsett om du har ett företag eller ej, så tänker jag att du är VD i ditt liv. Ditt Liv AB. Checkar du av det här med jämna mellanrum, att det verkligen är du som styr skutan? Avsätter du tid för att stämma av vad som varit bra, vad du känner tacksamhet för, vad du skulle önska förändra och vilken riktning du vill ta framåt? För i Ditt Liv AB så är du född till ledare, det är du som är menad att leda dig själv. ❤

Where attention goes – energy flows

Det vi fokuserar på växer, så vad vi lägger våra tankar, tid och energi på – det är vad vi attraherar. Kanske har du en tydlig dröm eller vision, men den får inte komma fram i rampljuset så ofta…? Om du inte ger din dröm tid och uppmärksamhet, hur ska den då veta att det är vad du önskar? Eller så kanske det är så, att drömmen är lite läskig nästan. Så du törs inte titta på den riktigt än… För tänk om den slår in… på riktigt, är du redo för det?

Jag är med i ett nätverk för soloföretagare och det är verkligen stöttande, då det är lätt att bli ensam med sina tankar. Också i Mitt Liv AB så är det viktigt att vara i sammanhang som ger mig energi och hjälper mig vara den människa som jag önskar. Tillbaka till nätverket. Under veckans senaste träff så delades det högt och lågt, precis som det är i företagandet – och i livet. När vi vågar blotta de här känslorna hjälper det oss fram. Jag skulle tro att de flesta soloföretagare någon gång har börjat sin resa med att jobba i en anställning innan man vågat satsa fullt ut. Skulle också tro att många tagit timanställning upptill sitt företagande för att få det att gå ihop. Det här är en balansgång och vad som är rätt för var och en, det vet vi bara själva. Efter ett trevande första kvartal, som jag tror varit ekonomiskt utmanande för många så var detta en fråga som kom upp.

Min första tanke då: dit medvetandet går, dit går energi. Where attention goes – energy flows. Det är så lätt att hamna i katastrof-tänk, hela vårt samhälle är uppbyggt på det så vi ska inte slå på oss själva för att vi ”trillar dit”. Det har varit tuffa månader, det kommer aldrig gå… Tänk då på att efter regn, kommer solsken. Bara för att det varit tufft ett tag betyder det inte att det alltid kommer vara så. MEN, de tankar vi tänker skapar vår verklighet och fastnar vi i hur tufft det är så minskar chansen för mirakel. Detta är utmanande, jag vet. Just därför är det så viktigt att omge sig med människor som kan hjälpa en att skifta perspektiv i såna stunder OCH att boka in avstämningsträff med sig själv på regelbunden basis. VD-tid alltså.

Forma framtiden

Avslutar med kloka ord från Sofia Sivertsdotter och hennes bok, Ord för dagen – 365 texter för styrka och sinnesro:

Vi når vår dröm genom att ta kliv mot den.
Ingen annan kan göra det åt oss,
eller ge oss de insikter eller erfarenheter
som krävs för att vi ska fortsätta växa.
Det är svårt att ge till någon som inte är villig att ta emot,
vi måste vara redo att göra det arbete som är vårt att göra.

Våra steg formar framtiden.
Våra tankar påverkar kvaliteten på livet.
Ord som uttrycks lyfter oss mot vår dröm,
eller sänker oss till bekvämlighet.
Att leva sin dröm är att göra det man älskar att göra så hedervärt
att nya drömmar formas och förverkligas längs vägen.

Hjälp mig idag att förfina mina ideal.
Påminn mig om att ta de kliv som krävs
för att jag ska fortsätta att skina och må bra.

Låt mig lita på att jag är menad att förverkliga de drömmar som vill ta form genom mig.

Jag hoppas detta kan inspirera dig till att följa det som ger dig glädje och att ta ut riktningen till dina drömmar. 🙏

Önskar dig en härligt energigivande, gul och glad påsk! 🐥

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine