Jag hoppas du har en härlig helg framför dig, oavsett om du väljer att fira påsk enligt tradition eller ej. Själv använder jag den här helgen till att vila, genom att åka iväg och samla kraft i skogen. Att använda dagarna till rekreation och reflektion. Så välbehövligt! För även om mitt ledord för året är just vila, eller vilodag, så har det varit en utmaning för mig att få till… Jag ser att det är en ständigt återkommande punkt hos mig att praktisera.

Låt oss säga att min förmåga till just vila och att lyssna in mina behov har stor utvecklingspotential. Jag övar.

Har du något liknande som verkar poppa upp återkommande för dig att utvecklas inom?

Personligt växande

Kanske är det vad personligt växande, utveckling, handlar om – att öva. Och att ständigt fortsätta öva. Är det något du också tänkt tillägna påskhelgen, att öva på ditt eget växande? Visserligen så övar vi ju hela tiden, alla möten vi har och saker vi ställs inför är tillfällen för oss att växa. Men är vi inte medvetna så går det oss lätt förbi och då får vi öva mera helt enkelt.

Jag tror inte på att bli helt klar. Absolut att vi läker saker under tiden vi vandrar här. Men blir vi helt klara så har vi troligen vandrat vidare till en annan plats än just jorden som vi vandrar på nu.

För mig så är livet ett utforskande. Allra mest i mig själv. Därför ger jag mitt personliga växande stort fokus i mitt liv.

Tålamod

Personlig utveckling är ingen quick-fix. Det krävs en stor dos tålamod. Att utvecklas betyder att prova nya sätt, att utmana invanda mönster, beteenden och tankar. Lite som att så nya frön. Jag har inte några gröna fingrar, men en sak vet jag – blomman dyker inte upp så fort fröet har såtts. För att odla en vacker blomma behöver du tålamod.

Självmedkänsla

En annan viktig ingrediens när du vill utvecklas som person är att öva på din självmedkänsla. Att känna med dig själv. Det betyder inte att fastna i jobbiga tankar och att tycka synd om sig. Jag menar mer att se tillbaka på det som varit med medkänsla för att du gjorde så gott du kunde då. Med det du visste då. Det gör vi hela tiden. Så gott som vi kan.

Kan vi använda självmedkänsla istället för ältande eller dömande, då går resan till något nytt framåt. Då kan vi skicka kärlek till den versionen av oss själva som agerade på ett sätt vi inte hade valt nu. För den versionen gjorde så gott den visste då.

Nu är något annat.

Reflektera och utvärdera

Ta regelbundet tid för reflektion och självutvärdering. Att vara medveten om din egen utveckling är viktigt för att kunna se vilka nya frön du vill så och vad dessa behöver för att fortsätta växa.

Vad har du lärt dig under den senaste tiden? Vilka framsteg har du gjort och vad kan du förbättra?

Naturen står i sina startgropar att explodera i all sin livskraft. Och den gör det efter en längre tid i dvala.

Så nya frön

Personlig utveckling är verkligen som att så nya frön. Och att sen ge de här fröna de allra bästa förutsättningarna för att lyckas växa upp till en självklar blomma. 🌸

Behöver tid

Som jag skrivit här ovan så är en väldigt viktig ingrediens i både personlig utveckling och odling. Det är ju ganska självklart att det lilla fröet behöver tid på sig för att bli till en blomma. Och det är precis samma med oss själva, om vi önskar göra en förändring. Kanske är det nya tankar, mönster och beteenden som du önskar odla i din utvecklingsresa. Det sker inte över en natt. Förändring behöver tid. Och hängivenhet. Att vi fortsätter öva på det vi vill lära oss.

Då kommer belöningen

Nyckeln är just det, tid och att fortsätta framåt. Att hålla fokus och medvetenhet på riktningen, vilken blomma du önskar bli, och enträget vattna det du önskar växa. Då kommer belöningen. Vare sig om det är en vacker blomma, goda bär eller en inre harmoni. ☀️

Vilka frön vill du så i påsk?

Kan den här helgen vara din tid för att så nya frön? På vilket sätt önskar du blomma?

Jag har EN plats kvarVÄCK LJUSETS KRAFT nu i april. Ett individuellt healingprogram där jag följer dig under 8-12 veckor och är ditt ständiga support på resan du önskar göra. Det är en chans för dig att landa inåt. Till det som är du. Med nya ögon och med nytt mod blomma fullt ut.

Är platsen din? Är det NU som du ger dig själv fullt fokus? Om det skulle viska jaaaa där inne men du ändå sitter med frågor, hör av dig så tar vi ett samtal.

Jag önskar dig en fantastisk, gul och kul, påskhelg! Och hoppas solens värmande strålar träffar både dig och mig. ☀️

Ljus & värme,
Anneli