Det här uttrycket Healing Space blir jag alldeles varm och mjuk utav. Jag har velat ingå i ett sådant utrymme och jag har velat skapa detsamma. Inte alltid på ett medvetet plan kanske, men absolut har längtan funnits där djupt inuti hela tiden. Ett utrymme att mötas, på riktigt. Utan masker eller särskilda kostymer. Ett utrymme att vila i.

Sensing Yoga

I tisdags startade höstens kurs i Sensing Yoga. Jag kom fram till att det här blir den femte terminen i Asige bygdegård. För några var det helt nytt, men för de allra flesta så var det här deras tredje eller fjärde termin. Så väldigt tacksam för alla. Och så väldigt tacksam för den feedback jag fått efteråt, för hur de beskriver sina upplevelser av stunden:

Kände mig så omhändertagen från början till slut. Stämningen av denna fina yogakväll sitter kvar långt efter. Annelis förmåga att inkludera och skapa gruppkänsla är alldeles speciell. Kompetensen lyser!

En härlig sensing yoga, Anneli är en fantastisk lärare genom sitt lugn.

Inget nytt

Förundras över att det behöver inte vara så mycket nytt hela tiden. Passet i tisdags var verkligen inget nytt, för de som varit med innan. Rörelserna har varit med mig sen starten med Sensing Yoga. Ibland kan känslan komma i mig att jag borde göra något annat, lägga till nytt. Och det kommer såklart bli nytt också under terminens gång, men jag förundras över att det inte är viktigast.

Inkluderad

Känslan av att vara inkluderad räcker så långt. När vi känner oss trygga blir vi lugna. När vi är lugna kan vi vila mer i oss själva. Klarar vi av att vila i oss själva, att stanna i kroppen, så sätter liksom läkningen fart av sig själv. Den naturliga läkningen. Kroppens egna naturliga läkningsprocesser kickar igång när vi är i stillhet. Självklart också av rörelserna som vi gör, vilket i sig försätter kropp & själ i en större stillhet.

healing för tillit till sig själv

Tillit till sig själv

Efter introduktionen i tisdags så ställde jag frågan om det var något som ville tilläggas för de som var nya… Blunda var det ord som kom från en deltagare som varit med flera gånger. Jag blev så glad för det. Precis så. Att sluta ögonen kan vara väldigt ovant och kanske också lite skrämmande. Vi är så vana att hela tiden ha koll, få intryck utifrån. Sensing Yoga, ett Helande Space, handlar snarare om att uppleva en sån trygghet att vi inte behöver ha koll. Det handlar mer om att bygga en tillit till sig själv. En tillit till att alla svaren vi behöver finns inuti oss själva. Kroppen vet. När vi blundar kan vi enklare höra den rösten.

Qigong

I Qigong pratar vi om Qi-fält. Ett sätt att beskriva det är: ”Ett kärleksfullt energirum med oändliga möjligheter för kreativitet, healing & skapande”. Tanken med det är att allt i universum består av subtil energi. Och att medvetande & intention kan påverka denna energi för att uppnå olika syften. Detta Qi-fält som vi använder oss av i Qigong-träningen går att använda för alla våra aktiviteter. För mig är ett Qi-fält också en form av Healing Space. Ett utrymme fokuserat på vår längtan efter mer läkning och kärlek.

Reiki

Att ge och ta emot Reiki är verkligen att vara i ett helande utrymme. Reiki är Universell Livsenergi, villkorslös kärlek. Reiki är. Det är svårt att beskriva med ord, som så mycket annat så behöver det upplevas. Det handlar också om att tillåta oss att släppa taget om kontroll.

Tillåtelse till healing

När vi ger oss själva tillåtelse att bara vara, precis i det som är, ger vi tillåtelse till healing. Då sker läkning. Utan värdering. Oavsett om det är behagligt eller ej. Kan vi tillåta allt att få finnas i stunden, utan att trycka undan eller hålla fast, så kan livet få flöda genom oss. Det blir en närvaro som sprider sig till hela utrymmet och skapar healing space. ❤

Healing för att flyga

Att uppleva trygghet, lugn, tillåtelse och villkorslös kärlek är för mig viktiga ingredienser för ett Healing Space. Upplever jag detta så kan jag vila. Med vila menar jag att bara vara i mig själv, tillsammans med andra. Att det är ok. När vi är flera som vilar i oss själva tillsammans så bildar vi också en gemenskap som inkluderar hela livet att få finnas. Det är att vara i ett Healing Space. Då kan vi flyga, tillsammans och var för sig.

healing space för att flyga

Ger du dig ett Healing Space?

Oavsett om vi är i grupp eller om vi är själva så kan vi skapa ett healing space. Kanske har du en plats i hemmet som ger dig ett extra lugn? Eller kanske lyssnar du till särskild musik för att släppa taget och uppleva ditt inre för en stund?

Jag tror det är så viktigt för ALLA att ha någon form av healing space. Oavsett hur det ser ut eller är. Bara DU vet vad som är rätt för dig. När du kan uppleva trygghet, tillit och lugn till att vara dig själv fullt ut. ❤

healing space

Vill du ha hjälp så har du fått några exempel på hur jag kan bistå med en hjälpande hand och ett healing space.

Boka gärna ett introduktionssamtal för programmet VÄCK LJUSETS KRAFT för att se om det är ett sätt för dig att kalla hem mer livskraft i dig och ditt liv, det du önskar skapa. Har du funderingar på mina olika tjänster, om jag skulle kunna hjälpa dig med dina utmaningar, så är det bara att skicka iväg ett mail.

Jag önskar dig en skön helg och att du upplever stunder av ett healing space. ❤

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine