På senare tid har jag verkligen börjat förstå vikten av jordning. Jag har gått från att läsa om det, tycka det är intressant, till att verkligen uppleva och inse vikten av det. För oss människor som letar efter naturlig läkning, så är jordning grunden. Att vara jordad kopplar samman oss med naturen och naturen är den yttersta källan till hälsa och läkande. Jag märker själv vilken otroligt mycket snabbare återhämtning jag får av en vilostund i gräset, jämfört med soffan inomhus.

Bortkopplade

Vi har tappat kontakten med jorden. Förr levde vi mer som ett med naturen. Vi gick mer barfota och levde av det jorden gav oss. Att vara barfota och i kontakt med jorden är som att ladda oss med jordens läkande energi. Har du provat så har du troligen känt av dess lugnande effekt. Idag går vi runt med skor som skärmar av vår kontakt med jordens laddning. Dessutom går de flesta runt i skor som klämmer ihop fötterna, vilket ytterligare för med sig utmaningar att hålla optimal hälsa.

Anti-inflammatoriska skydd

Vi kan se våra fötter som våra elektriska rötter och vi har tappat kontakten med dem. Jorden tjänar som vårt ursprungliga anti-inflammatoriska skydd. Just fötterna är den vitala länken mellan människan och jorden. Vår fotsula är täckt av ca. 1300 nervändar per kvadrattum. Mer än vad som finns i någon annan del av kroppen. En rimlig förklaring till detta kan vara sensorisk respons som ska få oss att hålla kontakten med jorden.

Jordning lugnar nervsystemet

Enligt Kinesisk Medicin så absorberar Njurens 1:a akupunkturpunkt jordens energi. I en studie sattes elektrodlappar på denna punkt, vilket simulerade att gå barfota på marken. Det visades en direkt verkan på minskad inflammation och en ökad energi. Så häftigt tycker jag. Studien tyder på att vi har en ”motorväg” av elektronöverföring från jorden genom kroppen. Att den här energin strömmar genom våra ledande vattenkontrollerande meridianer som kopplar samman flera organ. Så jordning återställer kroppens naturliga inre stabilitet och rym. Det förändrar nervsystemet, som slår om från stressat läge till lugn o ro med god sömn. Jordning lugnar nervsystemet. I det läget har kroppen kan kroppen börja självreglera och läka.

Kroppens rytm

Jetleg kan snabbt återställas med hjälp av jordning. Energin som kommer från jordens yta möjliggör för det biologiska maskineriet hos livet att fungera i rytm och balans. Jordens energifält har en långsam rytm som är grundläggande för oss, det ger oss en större fysiologisk stabilitet.

Onaturliga elektromagnetiska miljöer

Den naturliga elektromagnetiska laddning som vi får från jorden är väldigt olik från den onaturliga som vårt moderna samhälle har skapat. Till skillnad från förr i tiden, så lever vi idag omgivna av skapade elektromagnetiska fält (EMF). Alla elkablar t.ex. som producerar EMF oavsett om apparaterna är påslagna eller ej. Alla dessa onaturliga strålningar orsakar störningar i oss. Men när vi jordar oss kan vi skydda kroppen från dessa störningar.

Sätt att jorda sig

Förutom det självklara sättet att helt enkelt gå barfota i gräset så finns det flera andra sätt att jorda sig. Jag har själv inte provat några produkter ännu, men länge dragits till jordningslakan. Ett lakan som du sover på och därigenom jordar hela natten. Ett enkelt sätt att återställa nervsystemet och kroppens självregleringssystem, under tiden jag sover. Earthingpeople är en sida jag hittat som också har en hel del information i ämnet.

Information om jordning

Delar av informationen jag delar med mig av här är hämtad ur AlmaNova. En tidsskrift jag prenumerar på och rekommenderar varmt. De beskriver sig själva som: En fri, medvetandehöjande, unik tidskrift – som granskar myndigheter, företag och andra agendor och hjälper människan att göra Medvetna Naturliga val för Hälsan. Väldigt inspirerande och ger mig ett större perspektiv, samt stärker min överygelse om att vi har all kraft inom oss. De har förutom papperstidningen en väldigt fin hemsida, eller portal, med massa generös information att ta del av.

Det finns också flertalet böcker i ämnet och en där du lär dig allt om jordning är skriven av Clint Ober. ”Att vara jordad: den viktigaste upptäckten för vår hälsa någonsin!”.

Jag hoppas detta kan inspirera dig till att undersöka den naturliga jordningen mer och skulle du önska bolla något, hör av dig här!

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine