Under min uppväxt tyckte jag mycket var roligt och senare så älskade jag att ge mig ut på äventyr. Så fort jag fick chansen så åkte jag iväg. När studenten var avklarad flyttade jag till England och fram till 2012 så gjorde jag många längre resor och även ett par flyttar utomlands. Varje gång jag var iväg så hade jag, mer eller mindre, en längtan hem. Väl hemma i Sverige igen så kände jag en längtan ut. Känner du igen dig? Det har tagit mig ett tag, men kanske jag förstår mig på det här fenomenet…

Hiraeth

Min hemlängtan, och ”bortlängtan”, handlar troligtvis om Hiraeth. Ordet klickade an i mig och Hiraeth är ett walesiskt ord som handlar om en speciell sorts längtan. Hemlängtan, efter ett hem eller plats som man inte kan återvända till.

Det låter kanske koko och det är helt ok. Har du, som jag, en stark dragning till stjärnhimlen och en verklighet bortanför denna så kanske det ändå inte är helt koko… Eller så kanske du känner någon annan som du känner igen detta fenomen hos? Någon som hela tiden längtar iväg, till nästa resa eller flytt.

Stjärnsjäl

Denna längtan kan få vissa att leva ett kringflackande liv, att leta över hela världen efter en fysisk plats som känns mer som ”hemma”. Ur boken Stjärnsjäl med Rebecca Campbell

Längtan hem, till en samhörighet

Det kan vara svårt att förklara till var, eller vad, den här längtan hem sträcker sig. Jag kan ana att det finns minnen i våra själar om en annan tid eller plats. En tid innan jorden och kanske med en samhörighet eller gemenskap som är väldigt olik det vi upplever här och nu. En plats där vi har upplevt total frid, vila och avslappning. Att bara vara de vi är, fullt ut. Det tror jag min hemlängtan grundar sig i. En längtan hem, till en samhörighet där var och en helt och hållet kan vila i att vara sig själv. Där du får ta din plats, det som din själ är här för att uttrycka. Utan konkurrens, avund eller misstro. Jag tror vi alla längtar efter det här, innerst inne. Men att längtan är mer eller mindre påtaglig. Att de här minnena är mer eller mindre närvarande med oss.

”Hitta hem”

Vissa försöker att ”hitta hem” hos andra människor. De vill kanske hitta en specifik plats eller en människa som de verkligen känner att de hör hemma med.

Splittring

Denna känsla kan vara extra utmanande nu, i en tid när vi upplever otrolig splittring över hela världen. Eller extra påtaglig, möjligen är det fler som upplever den här längtan hem just nu. Splittring har funnits länge, men kanske extra nära oss just nu. Splittringen vi ser utanför oss finns även inom oss. Troligen sker den första splittringen direkt när vi föds, när vi lämnar livmoderns trygga famn och hamnar i ett starkt upplyst, kallt och ibland kanske kaotiskt rum. Separerade från vår mamma och vårt tidigare hem. Det här är en otroligt viktig tid för att läka oss själva och med det även mänskligheten.

Uppdelade

Jag har många gånger funderat på varför vi delar upp oss i grupper. Vi och dem. Förstår det inte. En människa är väl en människa. Har inte förstått hur vi kan göra våld på varandra. Vilket egentligen är våld även på oss själva. Kriga, erövra, bygga murar och bestämma att någon har mer rätt till det än någon annan. Desto mer jag har upplevt och sett av världen, desto mer längtar jag efter verklig enhet. Jag förstår också att det kan ske först när vi upplever verklig enhet inom oss själva. När vi släpper rädsla och älskar oss själva fullt ut.

Skapa hemkänslan i dig

Jag tror det är möjligt att finna denna känsla av hem, även här på jorden. Det handlar om att skapa det här himmelriket på jorden. Det börjar inom dig själv. Att låta själen planteras in i dina celler. In i din kropp. De stunder den här känslan infinner sig som starkast hos mig är bl.a. när jag mediterar, är i naturen, utövar Sensing Yoga eller Qigong, När jag försvinner in i nuet, i den totala närvaron där tid inte existerar.

Sluta fly

Det är av yttersta vikt att vi slutar fly från det smärtsamma. Säkert har du, som jag, stunder då det bara känns för mycket. Vi har olika sätt att döva känslor på… Det kan vara ett ständigt brus av teve, scrollande eller annan stimuli. Det kan också vara mat, kaffe, nikotin t.ex. Säkert fler varianter. Det är ovanligt i samhället att vi är närvarande i våra kroppar, det blir liksom lite för smärtsamt att vara där. Våra tankar drömmer sig bort, eller trycker undan det som känns genom att lyssna på andra. De allra flesta söker räddning utanför sig själv. Det är klart att vi upplever splittring då. Om vi litar mer på andra utifrån, än på vad som är sant för oss inifrån. Det är splittring inifrån, vilket sen visar sig utanför. Kan vi sluta fly och flytta vårt medvetande in i kroppen så kan vi läka på riktigt.

Kroppen är mitt hem

Mitt allra första möte med denna hemkänsla, i mig själv, var i Qigong. När jag stannade upp, rörde kroppen långsamt i ett mönster som förde mitt medvetande in i kroppen. In i mitt tempel. In i kroppen som gör att jag som själ kan ha den här mänskliga upplevelsen. Min farkost här på jorden. Oavsett var du befinner dig på jorden, så kan du alltid återvända hem in i kroppen.

Kroppen är mitt hem men det är inte alltid skönt att vistas där. För kroppen bär på trauma, på splittring och rädslor. Allt som vi inte har tillåtit oss att känna fullt ut lagras i kroppen, till dess vi är redo att släppa taget och förlåta.

Själen valde att vara här

Själen är den del av oss som lever vidare när våra kroppar har lämnat livet. Det är högst troligt att din själ har levt flera liv innan detta och på olika platser. Kanske är det därför som du plötsligt kan känna igen dig på en plats, fast det är första gången du är där. Åtminstone i detta jordelivet. Vem vet?! Jag tror åtminstone att själen valde att vara här, just nu och där den befinner sig. Själen är här för att uppleva det mänskliga livet. Vi upplever genom att vara i kroppen och känna allt det som känns. Utan värdering. För mig är det ett förhållningssätt att lindra denna längtan hem och ger mig ett syfte att vara kvar i detta själsliga äventyr som mänsklig varelse.

Väck Ljusets Kraft

Ända sen jag var liten så har jag starkt känt att jag har något viktigt att utföra här. Det låter kanske högfärdigt och ja, uppvuxen med Jante så var det inget jag uttryckte. Känslan är inte att jag ha något viktigare att utföra än någon annan, mer att jag har ett specifikt syfte. Och det har vi alla. Känner du detsamma? Upplever du också den separation eller hemlängtan som jag beskriver? Då är du en ljusbärare och här för att kalla hem alla delar av dig själv.

Jag har använt mig av olika metoder för att ta hand om, eller släppa på, trauma och komma i kontakt med mitt ljus. I programmet Väck Ljusets Kraft delar jag med mig av det som är relevant för just dig och det du längtar efter. Med min intuitiva healing och coachning så lär du känna mer av det som är du, innerst inne. Efter 8 veckor upplever du en klarhet över vad dina nästa steg är på just din unika resa. Kraften från ditt ljus leder dig på vägen som är sann för dig.

Din själ har valt att vara här. Önskar du ta reda på varför? Boka då ett vägledande samtal här.
Just nu 30 minuter helt kostnadsfritt och utan några som helst förpliktelser.

Om du är redo att växa och ta reda på din själs syfte så hejar jag på dig! Vill du ha min hjälp på vägen så finns jag här. Skriv till mig och berätta vad du längtar efter! Jag svarar med hur jag skulle kunna hjälpa dig allra bäst.

Ljust & värme,
Anneli