Det är något jag anser viktigt, att leva som jag lär.

Hur tänker du kring det här? Och vad innebär det här begreppet för dig, att leva som jag lär?

I linje

För mig innebär det här att mina handlingar och mitt agerande är i linje med vad jag säger och förmedlar. Engelskan har ett väldigt bra ord som jag inte riktigt hittar samma i svenskan…

Alignment

Att vara i alignment innebär att leva i flöde med livet. Kanske upplevs livet lättare och mjukare, lite som att åka rutschkana. Medan om du stöter på stopp, eller att du stretar emot och livet känns motigt så är du ur alignment. Du har hamnat ur kurs.

Dags att tänka om!

Lite där är jag nu. Ur kurs och jag behöver hämta hem mig själv igen. Det blev uppenbart när jag lämnade de vardagliga rullorna för miljöombyte och en tur till Åre. Min kropp var tydlig med att den var trött. Inte trött som att jag sover lite längre trött. Utan trött-trött på riktigt och jag behöver lyssna. Så det är dags att tänka om. Jag har varit långt ur kurs tidigare och med den erfarenheten så har jag lärt mig massor. Nu är det dags att börja lägga pusslet på nytt. Att skapa utrymme för att bjuda in mjukheten och lättare uppleva var jag är i alignment.

Mönster

Det är så lätt att fastna i gamla mönster när livet prövar oss. Mitt senaste år har varit prövande på olika sätt och vid flera gånger har jag upptäckt mig själv gå in i gamla mönster. Det tydligaste mönstret för mig är att jobba, jobba, jobba när annat i livet blir utmanande. I omgångar tänker jag att det kan vara helt ok.

Högre perspektiv

Den sista tiden har jag känt en inre stress som jag inte gett mig själv vila att undersöka. Så klart finns det flera faktorer som avgör det, men det blev tydligt för mig när jag åkte iväg. Med lite fysisk distans till saker och ting, så brukar jag få syn på nya vinklar. Så även nu.

När jag satt uppe på Åreskutan fick jag tillgång till ett högre perspektiv än när jag är i min vardag. Att få syn på det som begränsar oss är A och O för att kunna göra en förändring. För hur ska vi annars veta vad vi behöver ändra?!

Bromsa i tid

Sen en tid tillbaka hade jag bokat in en workation för mig själv och den gick till Åre, där jag fick sällskap av min fina vän Maria. Jag hade några möten inbokade men resten av tiden var tänkt för kreativt skapande och sköna vandringar i naturen. Låt oss säga att det tog stopp. Min kropp visade tydligt att den var trött. Jag har varit där förr, i utmattningens land och känslan jag fick smaka på är där och nosar. Det är inget jag önskar uppleva igen och jag insåg att det är viktigt att bromsa i tid.

Jag gillar ju rallyliknelser och vis av erfarenhet även där så vet jag vikten av att bromsa i tid. Alltid mer effektivt att bromsa i tid för att gasa dig ur svängen. På så vis tar jag också rakaste vägen ut ur svängen. Och lite samma här. Jag bromsar nu, för att hitta rakaste vägen ur.

Nytt vill födas

För det finns nämligen så mycket saker som jag önskar skapa och dela. Något nytt vill födas fram. Samtidigt så håller jag på att stänga dörren till mitt hem och Solglimten. Det är helt mycket i grytan just nu som bubblar. Utan något recept att tala om så ska allt kokas ihop till en ny välsmakande soppa.

Beslut

Jag har tagit ett beslut om att ta mer ledigt än jag först tänkt. Sommaren kommer tillägnas rekreation och att hitta min energi igen. För om jag inte gör det nu, hur kan jag då tala om för dig att göra detsamma – när du behöver det?! Det är för mig viktigt att vara sann. Och under det faller konceptet, att leva som jag lär. Ja, för mig är det nog därför det är så viktigt att leva som jag lär för då är jag sann.

Sommaryoga

Med det sagt, så kommer jag finnas åter med sommaryoga vid Särdals Kvarn på söndagarna i sommar. Det ser jag så framemot och du är varmt välkommen dit för sköna rörelser. Fem söndagar med start 7/7 kl. 9.30 på gräset bakom kaféet. Det är en fantastisk plats med härlig energi. Endast drop-in, så du kommer när du känner för det. Bara dyk upp, med en filt att ligga på och gärna vattenflaska.

Sommaryogan är en finfin möjlighet att prova på Sensing Yoga och Qigong, utan att du behöver anmäla dig eller boka upp dig på en hel kurs. Hoppas vi ses där!

Jag hoppas också att även du tar dig tid att stanna upp, förr eller senare, för att känna in hur din kropp mår. Om du är i linje med vad och var du önskar vara. Eller om det finns justeringar som du behöver se över i ditt liv. Vi lär oss ständigt. Livet är en resa och jag är evig student. Fint så.

Ljus & värme,
Anneli