Lite så känns dagarna mellan jul och nyår för mig… Luften har liksom gått ur julen, alla förväntningar jag hade inför har antingen infriats eller inte. Det är hur som helst överstökat. I år har jag varit galet trött under juldag och annandagen, men när jag tänker efter så har det nog ofta varit så. Kanske är energierna sådär efter den stora upptrissade julaftonens stökerier, att luften liksom går helt ur en själv också. Är det något du också känner igen?

Det fina med att vara sådär knockad är att det blir en slags stiltje, ofrivillig kanske men kanske just därför välbehövlig. En tid av begrundan, vila eller bara sova. Annandagen avslutade jag och lillan tidigt, sen sov vi. Sov och sov och sov, jag i drygt 10 timmar och hon i drygt 13. Vi vaknade båda med leenden på läpparna och med en ny energi. Fantastiskt. Julen var som bortsovd och vi kunde gå vidare till mellanrumsdagarna. Det är fortfarande några dagar kvar på året och dessa kan få ge plats åt sammanfattning, utvärdering, tacksamhet. Också med nyfikenhet, att börja kika lite framåt på vad jag önskar nästa år ska innehålla. Kanske vaska fram ett ledord för 2023, som en riktning eller kompass för min längtan, mitt behov under året. Det är fint. Brukar du ta hjälp av ledord för året, eller kanske ge dig själv något nyårslöfte?

Om du har instagram, så vill jag tipsa om ett fint konto i dessa dagar. Ett pop-up konto med skrivövningar; @mystorycation. Det är inte ett konto för att lära sig skriva bra, utan ett konto som uppmanar till att skriva sig fram till vad som är ens inre sanning. Det är så häftigt, det ger så mycket. Krävs inte mycket tid, men varje dag kommer en ny reflektion/övning. Om du känner ett behov av mer reflektion men inte riktigt vet hur du ska göra, så kanske detta kan vara sättet som får dig igång. Kostar inget att prova, mer än lite av din tid. Tiden är ändå något vi behöver investera när vi vill ta ut ny riktning eller ge oss ut på nya stigar. Då kan det vara skönt och en fin hjälp att ha ett stöd på vägen. Kanske kan detta konto vara det, eller något annat som resonerar med dig. ❤

Något som jag märkt varit en gamechanger för mig när jag behövt göra förändringar i mitt liv, det är att gå vägen via kroppen. Ofta har vi tankar som begränsar oss och de är så oerhört snabba, de kan vara svåra att få tag på eller bli uppmärksam på. Det krävs träning. För mig har det då varit en gynnsam väg att gå via Qigong eller Sensing Yoga för att lösa upp spänningar och blockeringar i kroppen. För kroppen och knoppen hänger nämligen ihop. Begränsande tankar sätter sig som blockeringar i kroppen. När jag kunnat släppa på något så har även tankarna ändrats, de har liksom blivit lite snällare och lite öppnare de också. Ofta krävs det ihållande arbete, att jag åtar mig att göra rörelser lite varje dag – det räcker med en kvart. Precis som med muskelträning, så sker förändring över tid. Livet är rörelse och får vi in rörelse i kroppen så kan vi lösa upp stagnation, blockeringar, låsningar. Detta betyder att även stagnerade känslor finns i kroppen och när dessa börjar släppas på kan det bli osköna reaktioner. Det är helt ofarligt, det är när vi kan låta dem komma upp till ytan och låta dem gå som vi släpper på det som blockerar oss. Just i stunden kan det vara obekvämt värre, det är i det obekväma – i kaoset – vi växer och skapar ordning. När något har släppt, när du är igenom reaktionen – det är som att kroppen kan ta djupare andetag och som att hela du får större plats i din mänskokostym. Det är fint. Är detta något du blir nyfiken på så kika om någon av vårens kurser tilltalar dig.

När jag reflekterar över 2022 så har det varit ett lite stretigt år. För många jag pratar med så har det varit en hel del större utmaningar. Det har sett stridigt ut på utsidan, vilket egentligen speglar vad vi ser på insidan – så det klart att det varit stridigt inuti oss också. Vi hänger ju alla ihop. Redan i början på året kände jag att det skulle ske stora förändringar, även om jag inte ville se eller ta in det då. Dessa pockade på och har stridit i mig med olika styrka under året. Tur är väl det, att det får lov att komma lite i vågor. Min känsla är att vi har givits utmaningar i år inom de områden som vi behövt växa eller lära oss som mest. Ser vi numerologiskt på 2022 så är det mycket 2:or. 222 – ett år av Completion eller Fulländning. Avslut kan vara ett annat ord, men för mig så klingar det finare med Fulländning. Det som har varit fram till nu har varit fint, fantastiskt, alldeles meningen och nu är det fulländat. Vi har lärt oss det vi ska, oavsett område, och kanske kan vi med tacksamhet och vördnad se att det är complete, kommit till fulländning. Jag säger inte att det är lätt, jag säger bara att vi kan välja att se det så och uppleva känslan i kroppen då. Jag märker att ju mer jag kan släppa taget, desto bättre mår jag.

För mig har 2022 också inneburit Healing och det hänger självklart ihop med ovan. Himla tur, eller inte – jag tror att allt är uträknat och sker utifrån en högre mening, att 2022 var året jag valde att gå en lång Reiki Master Training. För ett år sen hade jag kanske ett 20-tal behandlingar i min bok och idag har jag gett närmare 200 Reiki sessioner i Solglimten och på distans. Jag är så väldans tacksam för de träningsklienter som jag fått möjligheten att möta och följa under en längre tid. Det har gett mig en än starkare tilltro till Reiki, till universum, den villkorslösa kärleken och vår skapandekraft. Reiki lever nu med mig dagligen på ett helt nytt sätt och jag är så tacksam för mötet med min lärare och Reiki för sisådär 10 år sen. Det var början på min stora läkningsresa och till ett helt annat liv än det jag levde då.

Jag har fått möta flera vackra människor på yogamattor från runtom i landet också, både i Asige och utomhus i vår sköna natur. Flera mässor och events har jag haft förmånen att delta i och det ger alltid så mycket glädje & energi i dessa sammanhang.

Solglimten har fått en ny färg invändigt och under drygt en vecka i somras så lärde jag mig att det finns en bra poäng med att ta hjälp av de som har färdighet för saker som jag själv inte har. Jobbet blev gjort och jag blev många lärdomar klokare. Med hjälp av min kära pappa grävdes en fiberkabel ner till Solglimten, så nu är det även möjligt att nyttja som kontor och online-verksamhet.

Efter att ha kikat på lite statistik från mitt bokningsprogram så fick jag se att 82% varit återkommande kunder i år och det är jag sååå tacksam för. Konceptet ”Stammis” fortsätter därför. Detta innebär att om du bokar en ny tid, inom 4 veckor, innan du lämnar Solglimten så har du stammisrabatt på 10%. Enligt statistiken så har jag gett drygt 600 timmars faktisk behandling i år, i snitt ca 13 bokningar per vecka. Kanske inte låter mycket för världen, men för mig är det fantastiskt! Att få driva verksamhet hemma i Asige och kunder hittar hit!! Så galet tacksam för det!

Hoppas du har sköna mellandagar och kan skapa dig lite mellanrum. ❤

Gott avslut på 2022 och allt det bästa för nästa år! Det blir bra känner jag. 😊

Ljus & kärlek

Anneli

Bird cage silhouette