Kanske är det inte livet det är fel på utan mer tanken på hur det var tänkt…

Hur skulle det vara att leva med lite fler tomma blad…?

Vad vet vi egentligen om framtiden?

Ingenting. Ändå lever vi ofta som att vi gör det. Vi drömmer om något annat men behöver vänta in olika saker… När vi får tillräckligt mycket pengar, när vi träffar rätt partner, när vi får mer tid, när vi går i pension etc. etc.

Tänk om hela livet går… utan att det du väntar på inträffar. Hur känns den tanken i dig?

I mig så känns det rysligt ledsamt när jag tänker på det. Jag har hört att det som de flesta äldre ångrar på sin dödsbädd är att de ägnat mer kraft åt att följa det andra velat, än att följa sina egna drömmar. Kanske har du någon äldre människa i din bekantskap som börjat inse det och plötsligt agerar annorlunda än vad du är van, börjar sätta mer gränser, säga sin åsikt rätt ut eller göra helt nya saker. Många säger att när de kommit upp en bit i åren så har de privilegiet att att göra som de vill. Men varför vänta?! Vad hindrar dig att börja nu, direkt?

För drygt 10 år sen visste jag inte vad Reiki var. Det låg liksom utanför den värld jag kände till. Jag tror egentligen att jag alltid varit nyfiken på det som existerar i mellanrummet, men det fanns inte med naturligt i det sammanhang som jag vistades i eller växte upp i. När jag började ta emot Reiki behandlingar så hade jag knappast en tanke på att jag en dag skulle ge det vidare. Det var några få förunnat tänkte jag, specialgåvor till specialmänniskor. Nu vet jag annorlunda, men DÅ var det så exotiskt och främmande. Vad jag vill komma till är att med Reiki hade jag aldrig någon plan, mer än att det fick mig att må bättre och bättre. Jag längtade dit och fortsatte gå. Allteftersom jag mådde bättre så blev det också nödvändigt för mig att förändra min livssituation. Det finns fortfarande ingen PLAN, bara att ständigt må bättre och känna mer glädje.

Livet har en plan

Det tror jag livet har för oss alla. Den planen behöver vi därför inte TÄNKA ut, utan snarare följa. Det kan vara väldigt utmanande, att förlita sig på livets plan för det är inte så vi har blivit präglade i vår samhällsstruktur. Det är hjärnans intelligens som premieras framför hjärtats. Så har det varit men jag glädjer mig till att se och vara med om det skifte som sker nu, där hjärtats intelligens uppmärksammas mer. Kanske märker du själv att det skett ett skifte i dig de senaste åren, att du gjort nya val, prioriterat om och att det inte längre är så lätt att blunda för det som pockar inifrån…?

I mig skedde ett stort skifte runt 2012 när det inte längre gick att ignorera det inre skavet, jag försökte länge men kroppen sa ifrån – big time. Min inre självläkning satte fart med olika metoder och resor, yttre som inre. Ju mer vi hittar in till vår kärna desto klarare blir livets plan för oss. Det fina och fortsatt utmanande så länge vi är instängda i en människokropp med hjärna, är att vi kanske aldrig ser HELA livsplanen framför oss. Utan vi får mer små glimtar av vad som komma skall, inte HUR vi kommer dit för då går hjärnan in och planerar igen. Åtminstone vill min det HELA tiden. När vi kan vara i kroppen och slappna av i nuet, så blir det enklare att följa med i de steg som inuitionen leder dig. Det är mer som att ta steg i en riktning och låta vägen breda ut sig. Du vet inte hur vägen kommer se ut, men du litar på att dina steg är på din rätta väg. Det kan vara lite trevande först, lite som att vi går ut på en frusen sjö och behöver kolla om isen håller. När vi känner att isen är stabil, den håller för oss – vägen ligger framför våra fötter – då vågar stegen bli snabbare.

Öva på tacksamhet

Den mest effektfulla övningen jag känner till för att öva upp mer tillit till livet och vägen framåt, det är TACKSAMHET. Att fokusera på det du är tacksam för, det du känner glädje för och kärlek till. Att varje dag skriva ner minst tre saker som du är tacksam för kommer skapa skifte i dig, jag lovar. I dessa tacksamhetsrader ligger också dina ledtrådar, även om jag rekommenderar att du gör övningen utan någon plan. För det kommer liksom lösa sig lite av sig självt, så länge du följer glädjen och tacksamheten.

Tips, ha skrivbok och penna vid sängen. Tänk så skönt att somna efter att ha fokuserat en stund på det du är tacksam för. Kommer du prova? Eller gör du det kanske redan?

Önskar dig en glädjefylld vecka framåt, med massa ljus & kärlek!

Värme,
Anneli

Let Your Sun Shine