Kanske drömmer du om något annat och funderar över nästa steg… Men för att bli redo att ta dig an det du drömmer om, behöver du också va redo att släppa det som du har just nu. För att bli nästa version av dig själv så behöver du släppa den versionen du är nu.

Är du redo för nästa steg?

Ni som läst här innan vet att jag tycker mycket om Sofia Sivertsdotters texter och i sin bok Ord för dagen skriver hon så här:

Starta idag

För att komma till en ny plats måste vi först besluta oss för att lämna platsen vi befinner oss på. Det är lätt att bli hemmablind och antingen försköna eller förfula. Det är först när vi tittar på våra liv med ärliga ögon och naken sanning som vi kan förändra det som behöver förändras.

Imorgon kommer vi att önska att vi hade startat idag. Om ett år kan vi vara tacksamma för att vi idag fattade beslutet att sätta fart mot det vackra som vi har framför oss. Nästa vecka kan vi vara på en plats som inte liknar den vi är på nu.

Hjälp mig idag att se ärligt på mig själv och mitt liv. Påminn mig om att sanningen gör mig fri. Gör mig modig, stark och uthållig och hjälp mig att ta det första steget mot det vackra som jag är menad att skapa.

Skapa nytt

Det påminde mig om att det inte bara är strävan efter nytt som är viktig, utan även att vara redo att släppa det gamla. För att skapa nytt behöver vi också göra nytt. Det är, som Sofia skriver, lätt att bli hemmablind. Att göra samma saker som vi alltid gör. Tänka samma tankar som vi alltid tänker. Vilket så klart är helt ok, så länge vi är nöjda med resultatet. För resultatet kommer bli detsamma gång på gång. Så känns det som att livet skaver, att du inte riktigt lever som du önskar, behöver du göra någon form av förflyttning. Det behöver inte vara stort, ett litet steg i en ny riktning kommer skapa förändring. Det kommer på sikt att skapa nytt i ditt liv.

Är du redo att släppa taget?

Först, för att skapa nytt behöver du också släppa taget om det gamla. Det kanske är största spärren, för jag tror inte alltid vi tänker på det. För att bli redo att till fullo släppa taget om det som är nu, så behöver vi också se på vad som håller oss tillbaka. Många gånger är det vad vi kallar våra skuggsidor och något som vi kan känna motstånd till att överhuvudtaget vilja se. Arbetet till att skapa nytt kommer dock gå så väldans mycket lättare om vi börjar här. Annars kommer vi troligtvis uppleva det som att vi kämpar o kämpar men något håller oss tillbaka.

Root to rise

Det här är ett uttryck som jag tycker mycket om och som för mig hänger ihop med ovan. För att kunna resa oss högt behöver vi låta våra rötter växa djupt. Root to rise är att våga se på det som är under jord, i det dunkla, med sanna ögon för att kunna resa oss mot ljuset. Högre och högre. Mot nya höjder. Men har vi inte koll på vår jord, har vi inte tagit hand om vår skit, så kommer den hindra oss att nå högt. Det kommer omedvetet ligga lite i vägen.

Omedvetna hinder

Tar vi oss inte tid till att medvetandegöra våra omedvetna hinder så kommer de fortsätta lägga krokben för oss. Kanske går du med en känsla av att inte räcka till, inte duga, inte ska väl jag, hur ska det gå till, tänk om jag misslyckas, vad ska andra tycka/tänka, jag kommer bli ensam… Det finns såklart många hinder som kan stå i vägen för det som vill skapas. Men vad de alla har gemensamt är att de sitter inuti oss själva. Det är enbart vi själva som står i vägen för det som vi själva önskar skapa.

var förändringen du behöver för nästa steg

Var förändringen

As within so without, det som vi ser på utsidan är en reflektion av insidan. Därför behöver det alltid börja med oss själva. Om vi önskar en förändring, om vi känner oss redo för nästa steg, så behöver vi själva ta steget. Den förändring som krävs behöver komma inifrån, oavsett om det är att släppa taget om relationer, matvanor, platser, beteenden eller vad det än kan vara. Vi behöver vara förändringen som vi själva vill se. Den kommer högst troligt aldrig bli serverad på något silverfat utifrån.

Myrsteg

Det behöver inte gå över en natt. Små steg tar oss också någonstans. Tänker på långflyget som hamnar på en helt annan plats även om du bara ändrar riktning ack så lite. Börja med myrsteg för en varaktig förändring. Ett beslutsamt myrsteg i en ny riktning idag, för att följas upp med ett till imorgon och nästa dag och nästa dag…

Vad skulle ditt myrsteg kunna vara för att ta dig i den riktningen du vill vandra?

Behöver inte veta allt

Många gånger så vill vi ha koll på läget, veta vad som ska hända och när. Kontroll. Men tänk om du inte behöver veta allt. Tänk om det räcker med att veta vad du önskar släppa och vad du önskar bjuda in. Tänk om det finns något större än dig själv som faktiskt lyssnar till dina önskningar.

För 10 år sen hade jag haft svårt att se hur mitt liv ser ut idag. Skulle jag ha haft kontroll på varje steg så skulle det inte se ut som det gör nu, helt klart. Du behöver inte veta allt, hur det ska gå till osv. Genom att släppa på det som inte längre ger dig glädje och bjuda in känslan av det du önskar skapa, så kommer saker ske. Kanske inte på ett sätt som du hade kunnat räkna ut. Kanske på ett sätt som till en början verkar helt knasigt, men sen visar sig bli helt rätt… Vem vet?!

Önskar du hjälp att ta nästa steg?

Längtar du efter något annat och är redo att lämna den version du är idag, men känner att du behöver hjälp? Kanske kan programmet Väck Ljusets Kraft vara för dig… Här kan du boka ett kostnadsfritt introduktionssamtal för att veta mer. Helt förutsättningslöst, så klart. För mig har hjälp utifrån på olika sätt varit ovärderliga i resan att hitta vad som är viktigt för mig, för att börja lita och tro på min egen röst. Nu är jag tacksam och så glad för att få hjälpa vidare. Hör gärna av dig om du inte hittar någon tid som passar, eller om det dyker upp frågor. ❤️

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine