Kanske det vi har allra störst utmaning med vi människor, att förbli i nuet. Samtidigt så är, just nuet, det enda vi kan påverka. Det kommer hela tiden nya. Nya nu. I vart och ett av dem så har vi chansen att förbli närvarande och påverka hur nästa nu blir. Flummigt? 😊

Jag tycker som vanligt att Sofia Sivertsdotter så fint sätter ord på gåvan av att vara i nuet.

I nuet ryms allt

Nuets gåva

Ibland står vi mitt i kraften och agerar utifrån vår starkast lysnade ledstjärna. Ibland känner vi oss vilsna, små och odugliga. Ibland passerar dagarna förbi utan att göra något större avtryck. Ibland är konturerna så skarpa att varje sekund tycks träs på pärlband. I nuet ryms allt.

Vi kan förändra mer än vad vi tror. Oavsett vad vi har lust till kan vi ta steg som stödjer vår vision och förhöjer vår framtid. När våra känslor är lynniga kan vi luta oss mot den vision som visar vad vi behöver göra nu, för att morgondagen ska kännas som en gåva.

Idag, hjälp mig att fatta beslut. Påminn mig om att välja beteenden och ord som bygger lycka snarare än tvivel. Vägled mg när jag snavar. Gör stigen framför mig tydlig och påminn mig om att lämna värdefulla fotstpår efter mig.”

Minnen

Har du bra minne? Kommer du ihåg saker eller händelser, vad som sagts och vad du gjort…? Jag har många år av otydliga minnen i livet. Jag minns knappt minns vad jag gjort, eller vilka jag umgåtts med. Jag har svårt att minnas vissa delar av livet och jag gissar anledningen är att jag ständigt var någon annanstans än just i nuet.

Tydligaste nuet

För mig så är nog det allra tydligaste nuet när min dotter föddes. Och inte bara när hon kom ut, utan hela processen. Aldrig förr har jag varit så i kontakt med min kropp, det var en otroligt häftig känsla och jag kände så mycket lycka. Jag minns detaljer under dagen, det var som att mitt väsen visste att det var nära utan att jag kände att det ”tryckte på”. Hela den dagen kan jag enkelt se detaljer, möten, samtal, maten vi åt och resan in till förlossning. Jag har nog aldrig förr varit så skärpt, så medveten och så tydligt i nuet.

Ett annat tydligt nu var när min mamma tog sina sista andetag och lämnade sin kropp. Jag minns precis vart jag stod, vad pappa sa o lugnet som spred sig i rummet. Under en liten stund så var det så otroligt lugnt, en djup djup vila, innan sorgen slog oss i ansiktet och vi förstod att den här kroppen kommer inte vara med oss mer.

Nuet och existensen

Vi upplever kanske nuet som allra mest under sådana tillfällen, när vi blir så oerhört påminda om existensen. När livet visar oss den största lyckan eller smärtan. När livet känns extra så blir existensen och upplevelsen i nuet ännu mer påtaglig. Tänk om det ändå alltid finns där för oss att få kontakt med. Tänk om vi kan uppleva samma kontakt med existensen dagligen, genom att praktisera medvetenhet i nuet.

Naturen som guide

Att använda naturen som guide är mitt bästa tips. En stund i skogen ger lugn och naturen guidar oss till närvaro i nuet. Jag upplever där en djupare kontakt med existensen. I naturen kan vi enklare finna upplevelsen av att vi alla är ETT, ett med naturen och skapelsen. I den upplevelsen så tonas våra mänskliga bekymmer ner en aning. Med lite distans så brukar även de mest jobbiga utmaningar bli lite lättare. Till syvende och sist så är vi alla bara en liten droppe i havet. En fis i rymden.

Medvetenhet i nuet

Det är när vi håller vår medvetenhet i nuet som vi kan göra skillnad. I nuet kan vi göra val som skapar nya nu i linje med vår längtan, denna möjlighet har vi hela tiden. Varje nytt nu bjuder på chansen att ta ut en ny riktning. Och det är dessa val som bygger våra framtida nu, som vi kan se tillbaka på med stolthet. I nuet kan du uppleva det som är. När vi tillåter oss att verkligen känna det som är, då kan vi göra skillnad. Många gånger går vi på autopilot och låter tidigare trauman styra våra reaktioner. Kan vi stanna upp, hitta vår medvetenhet i nuet och förbli i upplevelsen av det som är – då kan vi ta aktiva beslut. Beslut utifrån oss själva, utifrån vad som är sant för oss. Det börjar med en medvetenhet i nuet för att sortera vad som är vad.

Nuets gåva

Så se nuet som en gåva och ge dig själv den gåvan lite varje dag. Tillåt dig att stanna kvar även om det kanske tar lite emot emellanåt. Där bakom kullen, bakom motståndet, finns gåvan och belöningen. Gåvan i att du kan fatta beslut utifrån vad som är viktigt för dig och vad du vill ge vidare i världen.

Vill du ha hjälp att upptäcka kraften i Nuet?

Jag vet att det kan vara utmanande att hitta närvaron i nuet och att framförallt stanna kvar i det som smärtar på egen hand. För mig var hjälpen jag fick i Reiki-behandlingar och samtal det som verkligen förändrade min upplevelse av Nuet. Den möjlighet som jag gav mig själv allra först, för att skapa nya Nu i linje med min längtan. Kanske känner du igen dig?

Vill du ha hjälp att upptäcka kraften som du besitter i nuet? Hjälp att ta steg mot din längtan?

Tänk om healingprogrammet VÄCK LJUSETS KRAFT kan vara just det! Vi möts online under 8 veckor med fullt fokus på dig. Fullt fokus på din längtan och de nya nu som du önskar skapa. Boka ett första möte för att se om vi är en match. Du kan alltid maila mig om du har några frågor eller funderingar. ❤

Önskar dig en särskilt fin helg med många möjligheter till att skapa de nya nu du önskar.

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine