I förra veckan hade jag ett fint samtal tillsammans med Agneta Wahlström Ihr, som du hittar mer info om här på Introvert.se. Jag var inbjuden till hennes podd Nyckel till frihet, där hon ofta pratar med gäster eller själv om att driva företag från själen. Om introversion, andlighet, energimedicin och andra ämnen som berikar livet.

Öppet samtal

Vårt samtal följde ingen agenda, jag hade inga frågor att förbereda mig på och Agneta visste inte så mycket om mig innan. Det kändes både nervöst, spännande och avslappnat inför. Tänk att allt kan få lov att vara så närbesläktat ändå. Den kontrollerande, duktiga flickan i mig blev lite orolig; vad ska jag prata om?! Men den avslappnade och allt är som det ska känslan var större, vilket var skönt. Det blev ett väldigt öppet samtal som kändes fint och genuint.

Ledas av något större

Det blir ofta det. Fint, öppet och genuint. När vi låter oss ledas av något större. Vår inre visdom, intuition, det större mysteriet, Universum eller vad du önskar kalla det. Det som inte bor i vårt huvud, utan det som kommer fram när vi följer flödet i nuet. När vi är helt i stunden, i mötet, och följer det som kommer till oss.

Frihet

Som podden ändå antyder så kom vårt samtal bl.a. att handla om frihet. Vad frihet är för mig. Svaret kom till mig snabbt. Att bestämma själv. När jag bestämmer själv, då är jag fri. Att driva företag är för mig att vara fri. Det har jag absolut valt att göra av den anledningen, för att känna frihet.

Välja kommer med ansvar

Självklart kommer den här friheten med ansvar. Men jag tänker att alla val gör det. Välja kommer med ansvar. När vi inser att vi alla har möjligheten att välja, så kommer valen vi gör också med ansvar.

Att driva eget företag är såklart ett ansvar, men det är något jag än så länge tar med glädje. Alternativet är att sälja min tid till någon som bestämmer när, var och vad jag ska göra något. För egen del så är min nyfikenhet för stor och det var också en insikt jag fick under samtalet.

Nyfikenheten som guide

Jag tycker Agneta satt en fin rubrik på poddavsnittet, att jag har Nyfikenheten som guide. För så har det alltid varit. Även i anställningar tidigare så var jag den som tog varje tillfälle att utveckla mig vidare. Slängde mig iväg på olika kurser när jag fick chansen och tackade ja till nya roller. Det höll mig nöjd på min längsta arbetsplats under 9 år. Då hade jag avverkat 4-5 olika tjänster och 3 år i Manila, som utsänd ägarsrepresentant. Till slut blev det för mycket och kroppen sa stopp.

Meningsfullhet behövs

Jag hade följt min nyfikenhet och Yesman-mentalitet, vilket gav mig upplevelser och erfarenheter jag inte kunnat drömma om. Men jag hade också följt vad andra tyckte jag skulle passa bra för, utan att egentligen stannat upp för att fundera över om det faktiskt passade mig. Vad jag själv ville. För något jag insett är att meningsfullhet behövs för att jag ska hålla min energi. Så kraschen var den stränga läraren som påminde mig om att bara jag vet vad som är meningsfullt för mig.

Olika nycklar till frihet

Så frihet för mig är att bestämma själv. Men det klart att det finns olika perspektiv på det här, olika nycklar till frihet.

Vad är frihet för dig?

Om du känner dig nyfiken och kallad på att lyssna till vårt samtal så hittar du det här.

Väcker det tankar i dig som du önskar dela? Då skulle jag bli jätteglad och nyfiken att få ta del av dem. Skriv gärna och berätta.

Önskar dig en särskilt fin helg, kanske pockar din nyfikenhet på dig att utforska något nytt?

Ljus & värme,
Anneli