Midsommar är här, midsommarafton just idag. GLAD MIDSOMMAR till dig!

Sommarsolståndet har precis passerat, närmare bestämt i onsdags. Det är den dag då solen står som allra högst på himlen och nästan upplevs stå still. Det markerar den första dagen för sommaren. Under sommarsolståndet och dagarna i närmast anslutning till det sägs vara extra fulla av magi och spådom. Det är tack vare sommarsolståndet som vi firar midsommar. ”Någon” har dock bestämt att vi inte ska ha så många lediga dagar i kalendern och därför firas alltid midsommar på en fredag istället för på självaste dagen. Nåväl, vi firar. Och det görs världen över på olika sätt. Bilden visar Stonehenge, är en stensättning i Storbritannien, som varje år drar tusentals personer till sig för att fira solen hela natten.

Att vi på midsommar plockar sju sorters blommor för att lägga under kudden och sen drömma om vår livs kärlek lär komma från att just den här ljusa natten, under sommarsolståndet, är extra kraftfull. Det magiska ljuset anses göra slöjorna mellan våra olika världar, eller dimensioner, extra tunna. Tänker därför att det är bra att ta tid för reflektion, meditation och att känna in vad vi önskar i våra liv.

Var inte rädd för solen

Att fira solen känns som det absolut största av firanden eftersom utan solen, ja då skulle inget liv finnas. Så då handlar det också om att fira livet. ❤

Solen har fått mycket skit tycker jag, vi beskyller solen för att vara farlig och att vi behöver skydda oss från den. Visst ska vi ha respekt för den, för dess eld och förmåga att bränna. Det har dock blivit lite obalans i snacket, vi glömmer ofta bort att hylla denna magiska kraft som faktiskt ger oss LIV. Att hylla solen är att hylla livet, dig själv. Solen är också en väldigt potent healer, som vi sällan pratar om… Vi får i oss så mycket mer än vitamin D, solen hjälper oss också reglera hormoner och så lite som bara 15 minuter solljus om dagen kan förvandla vår hälsa och vitalitet. Dock kan alla ”skyddande och välmenande” solkrämer vara ett hinder i den naturliga läkningen från solen. Förutom att de ofta innehåller mycket gifter och kemikalier, så blockar de även vår förmåga att producera vitamin D. Hemma hos oss smörjer vi bara med kokosolja som har naturligt solsskydd, både enklare att klena på och jag gillar tanken att kunna äta det jag smörjer huden med. Huden är kroppens största organ så det är lika viktigt vad vi smörjer på oss som vad vi stoppar i oss. Det finns flera naturliga oljor med olika mycket solskydd i.

Det är så mycket som pågår utanför oss som påverkar, utan att det är direkt synligt för våra ögon. Flera saker är helt naturliga och är kunskap som urbefolkning haft med sig sen generationer. I vårt nya snabba samhälle, där våra egon fått ta över mer och mer under en lång tid, så försöker vi manipulera med dessa naturliga skeenden på olika vis och det blir såklart konsekvenser. En sak som jag ofta pratar om är ju hur allt är energi och att vi kan påverka vår egen energi på olika vis. Vi tar också in energi utifrån, vi har stjärnor och planeter som rör sig i vissa mönster som påverkar vårt liv här… helt naturligt.

Har du hört talas om Schumann-resonansen?

Det är naturliga och konstant periodiska svängningar av elektromagnetism som pulserar i 7.83 Hz, en frekvens som jorden, människor, djur och allt levande mår bra av. Den har de senaste åren stigit avsevärt emellanåt och kanske har du i perioder känt av diffusa symtom som tjut i öronen, yrsel, värk som kommer o går, konstiga drömmar med mera med mera. Det KAN vara energihöjningen som i perioder varit intensiv. Nu inför sommarsolståndet så är det inget undantag och i veckan har Schumann-resonansen slått nya rekord. När energin utifrån trycker på så kan vi märka av gamla känslor som bubblar upp, obearbetade sår eller trauman som vi helst skulle stoppa undan men de pressas upp och vill läkas. Det kan även te sig som utrensningar eller avgiftningar i kroppen. Kanske märker du plötsligt att så som du levt fram till nu går bara inte längre, kroppen säger stopp och allting känns fel. Det är så individuellt vad som sker, men OM du har känt av saker som du upplevt lite märkliga så är det inget fel på dig och det är inget konstigt. Vad som sker i en intensivare fas just nu är helt enkelt Evolution. Vår mänskliga utveckling, som individer och som kollektiv. Vi hör alla samman, men förändringen börjar alltid inifrån.

Extra healingkraft

Solen representerar inre kraft och överflöd. Solen är ljuset och värmen, med solens strålar kan vi lysa upp de mörkaste vrår och få syn på de sår eller oläkta sår som vi helst inte vill se. Solen värmer upp oss och hjälper oss att omfamna allt det som är vi, så vi får tillgång till än mer av vår inre kraft. Sommarsolståndet representerar välstånd, överflöd och lycka – så varför inte nyttja den här tiden till att göra en ritual för att bjuda in mer av det i ditt liv.

Nu sägs solen ge extra healingkraft. Även om sommarsolståndet redan är över för i år, så är energierna fortfarande starka och det är en bra tidpunkt för att se över hur vi vill leva. Med all denna solenergi så är min känsla att vår förmåga till att manifestera får extra draghjälp just nu. Samtidigt som vi kanske får syn på mer av vårt mörker, så har vi ju möjlighet att transformera det till ljus och att då få mer energi att leva vårt liv på ett friare vis.

Förr så tände man eldar för att hedra solen denna högtid. Kanske vill du göra något liknande, för att hylla solen, hylla livet och ge liv åt dina drömmar? En fin ritual för dig själv kan t.ex. vara att tända ett ljus och tacka solen, universum, livet, kärleken i en stunds meditation. Passa på att skriva ner dina önskningar på en lapp och låt solens energi hjälpa dig manifestera det du längtar efter. 🌞

Vill du ha extra support på vägen, så passa på att boka mitt erbjudande om 15 minuter kostnadsfritt Support Samtal – Let Your Sun Shine så ses vi på Zoom och jag möter dig där du är. ❤

Önskar dig en solig och energirik midsommarhelg!

Solig värme & ljus,
Anneli

Let Your Sun Shine