Har du märkt att det är ganska energikrävande att städa och rensa garderoben, men att efteråt känns det såååå skönt? Jag tänker att vi behöver stanna upp och sålla ibland. Att välja bort det som inte längre känns wow, för att se det som verkligen är viktigt på riktigt. Att stanna upp för att släppa på oviktigheter och låta oss vägledas av det större. Det kan ta emot i stunden, enklare att bara fylla på. Förr eller senare så går det inte längre, det blir för fullt och vi behöver göra oss av med det som inte längre gagnar oss.

Vi kan behöva se över oss själva, både i det yttre och inre emellanåt. 🙂 Jag har tidigare skrivit lite om att städa det inre, med detox, och det kan du läsa här. Förutom att rensa kroppen från gifter, så är det också viktigt att rensa sinnet. Det fina med att rensa, oavsett vad, så kommer det med en känsla av lättnad. Precis som luftballongen, vi släpper på tyngd för att flyga högre. 🦋

Döva besvikelse

Vi närmar oss slutet av juli och här sitter jag med ulltröja och raggsockar. 🙂 Verkligen inte vad jag hade föreställt mig för en månad sen. Det är lätt att ta till olika medel för att döva sin besvikelse över t.ex. sommarens kyla, eller andra ej uppfyllda förväntningar. Kanske blir det fler besök på stan när inte stranden lockar lika mycket och kanske får det följa med fler saker hem än vad du tänkt…

Vårt belöningssystem

Du är inte ensam i så fall. Vi har alla något vårt snabba belöningssystem vill att vi ska fylla ut besvikelserna med. MEN, något jag upptäckt är att alla grejer tar också energi. Speciellt om det inte är något vi faktiskt tänkt handla, som kanske bara är kul i spenderingsstunden och sen faller i glömska. Eller ännu värre, ständigt gnager på ditt samvete över orimligheten att ha inhandlat just det… Det är så lätt hänt, vår hjärna är så lömsk och vårt belöningssystem så snabbt. Med vetskapen om detta så är det väldigt klokt att ta några djupa andetag, INNAN vi agerar på impulsen. Att känna marken under fötterna och uppleva himlen ovan. Bli varse om att allt är fullständigt redan. 🌞

Stanna upp och kom ihåg att jorda

stanna-upp-jorda-grunda-naturen

Att jorda, eller grunda, sig är väldigt hjälpsamt. Detta blåsiga väder är verkligen utmanande, det skapar lätt förvirring i vårt huvudkontor. Eller är det bara jag som blir så väldigt trött av blåst?! Luft som element är något vi knappast har underskott på i vårt samhälle, så om du haft svårt att grunda dig innan så klart att denna ständiga blåst utmanar. 👣

Samtidigt så är sommaren en perfekt tid för att just jorda och grunda. Det känns enklare att gå barfota i gräset, vi lever troligtvis mer i kontakt med naturen än vad vi gör resterande delen av året. Visst känner du skillnaden, i dig, när du kan vara mer i direkt kontakt med naturen? 🌳

Stanna upp i naturen

Att vara i naturen är otroligt läkande och för mig så är det också lättare att stanna upp där. Stanna upp för att uppleva omgivningen, lugnet och harmonin som bara är i det stora som vi får lov att leva i. För mig är det lättare att meditera, att höra mina inre viskningar när jag är i skog, vid hav eller sjö och allra helst i enbart min egen energi tillsammans med naturen. Det är som att även naturen, den stora skapelsen, har lättare att vägleda mig då. Eller antagligen att jag har lättare att faktiskt lyssna då. Svar kommer till mig och ett lugn infinner sig. Vi är alla hållna av moder jord och det finns en enorm trygghet där. Tänk, trots alla övergrepp vi gör på vår natur så finns hon ändå alltid där. Den trygga och hållande modersfamnen, om vi tillåter oss att släppa taget och vila en stund. ❤

Harmoni i naturen

I onsdags tidig morgon åkte jag till vackra Långasand och gick alldeles själv vid det stormiga blå. Jag hade haft svårt att sova, så natten hade inte gett mycket vila. När jag kom ut i det vilda och samtidigt stilla, så spred sig ett lugn i kroppen. En harmoni som jag nog endast upplever just med naturen. Jag kände sån djup vördnad och tacksamhet. På bilden ser ni mitt sömnfattiga, men förnöjda, ansikte när jag hade funnit en sten i lä. Där satt jag en stund och ”pratade” med min omgivning, med skapelsen. 🌳

Tack och förlåt

Tacksamheten bara vällde över mig och samtidigt en stor ledsamhet över hur vi ser jordens resurser som våra. Våra kroppar, allt vi ”äger” och jorden är oss endast till låns. Den tiden vi vandrar här kommer ta slut förr eller senare, träden, marken, havet – det kommer finnas kvar. Tänk vilken enorm vishet naturen/universum besitter som vi många gånger inte alls funderar över. Jag satt på stenen och bad om förlåt! Förlåt naturen för allt jag gjort av omedvetenheten och okunskap. Förlåt för allt mänskligheten gjort och gör, som förgiftar den vackra jorden vi får lov att leva på.

Stanna upp och låt det stora vägleda

Sofia Sivertsdotters texter fortsätter att beröra och inspirera mig. I en av hennes böcker skriver hon så fint om hur vi genom att välja det enkla låter det stora vägleda:

Dagar som spretar förlorar sin glans och dagar som rullar på utan eftertanke tappar fart. Dagar som saktar in fångar det väsentliga. När vi rensar klipps trådar till det som skymmer sikt. När vi väljer bort istället för att lägga till framträder kärnan av det som glänser mest.

Det stora vägleder när det lilla bortprioriteras. Att rensa ogräs i inre och yttre trädgårdar och vörda stunder för eftertanke utkristalliserar vad som är viktigast just nu. Oavsett vad som var mest väsentligt igår eller vad som hägrar imorgon.

Hjälp mig idag att välja det enkla och viktiga. Ge mig mod att vara stilla för att se nästa steg. Hjälp mig att släppa stress och påminn mig om att min unika stig väntar på mig. Låt mig gå på den.

Hjälp med att sakta in

Många gånger prioriterar vi bort det här för allt på att-göra-listan eller kanske för att vi känner oss osäkra på vad som kommer fram när vi tillåter oss att stanna upp… Det är en sak att veta vad vi har, även om vi inte är helt nöjda så vet vi åtminstone. Skulle vi upptäcka en ny väg som kallar så kan rädslan för det okända skrämma oss att ta stegen som behövs. Behöver du hjälp med att sakta in, att få kontakt med kroppen och att uppleva djup avslappning? Jag förstår dig och har själv känt så. Det var då jag kom i kontakt med Reiki. Reiki hjälper mig sortera, sålla och gallra bort det som inte egentligen är viktigt, inte på riktigt. När bruset av alla småsaker försvinner så ser jag vägen klarare. Min väg, det som är viktigt för just mig.

Boka ett kostnadsfritt Supportsamtal för guidning till att hitta din väg och vad som passar just dig. Eller passa på att investera i sommarens Reiki-erbjudande så möts vi 10 gånger och du kommer märka av förändringar både i kroppen och i livet. ❤

Jag hjälper dig hjärtans gärna! ❤

Med önskan om en härlig helg och en vän påminnelse om att stanna upp. Andas djupt, känn livet och se den fantastiska jord vi får lov att vandra på.

Ljus och värme,
Anneli

Let Your Sun Shine