Känner du att livet tuffar på, det är ok och du vet att du borde vara tacksam för allt du har? Utifrån ser du ut att ha alla bitar på plats. Inuti kan du ibland uppleva att det skaver, eller som att det finns ett tomrum. Att du inte lever fullt ut och du kanske funderar; tänk om livet kan vara mer…?!
Eller så kanske du känner dig fast i en situation som du inte vet hur du ska ta dig ur? Din fulla övertygelse är att vissa saker måste lösas först för att du ska kunna ta dig ur den.
Det trygga och lyckliga livet som du kände till har plötsligt ändrat riktning, eller kommit in i en ny fas, och du känner dig vilsen… Du vill med all kraft hålla kvar det som varit, fast du egentligen vet att det redan är på väg ut genom dörren…
Eller så är allt helt ok, tryggt, stabilt och förutsägbart. Men, tänk om livet kan vara mer…

Leva från hjärtat

Kanske är tanken svindlande, men hur skulle det kännas att leva från hjärtat? Vet du? Har du provat? Eller vad händer i dig när du läser raderna?

För sisådär 10-15 år sen var den frasen för mig lite ogreppbar… Jag hade fullt sjå med att få ihop mig själv i det livspussel jag befann mig i. Hur skulle jag ha tid till att överhuvudtaget fundera över det. Och kanske var just det problemet, det är ju inget vi kan fundera ut. Att leva från hjärtat går inte att tänka fram, det är att följa flödet som ger oss energi.

Behöver inte vara flummigt

Då kanske du tänker att det går ju inte att följa hjärtat hela tiden, blir det något gjort då…? Så har jag med tänkt, att det är oansvarigt till och med. Men vet du, det behöver inte vara flummigt. Att få tag på vad det betyder att leva från hjärtat för dig blir som ett rättesnöre för dig att göra dina val utifrån. Så det behöver inte betyda att hoppa på allt som är kul. För är du helt ärlig och närvarande i ditt hjärta vet du att det finns konsekvenser av alla val. Även det som verkar ge mycket glädje kortsiktigt kanske inte ger dig glädjen och lyckan långvarigt.

Kräver energi

Att leva från hjärtat i dagens värld och samhälle kan upplevas mycket smärtsamt. Så är vi låga på energi kommer det va nästintill omöjligt. Eller åtminstone kommer vi bli starkt påverkade när vi möter andra människor som lever helt utifrån sina huvud. Vilket de flesta ännu gör. Att leva från hjärtat betyder leva ur och i kärlek. Kärlek är intensivt till sin natur och kräver energi för att vara i. Qigong är ett sätt för att bygga upp mer energi och tåla mer intensitet som t.ex. kärlek och nära möten innebär.

Varför är det viktigt?

Om det nu är så smärtsamt att leva från hjärtat i dagens samhälle, varför ska jag vilja det då? Varför är det viktigt att leva från hjärtat? Det är endast viktigt om du verkligen vill leva livet. Känna det. Utvecklas med livet och växa i kärlek. Att uppleva djupare och mer intim kontakt med dig själv och i möten med andra. För egen del så är möten på riktigt bland det allra härligaste livet har att bjuda på. Om inte det viktigaste. Oavsett om det är möte med mig själv och existensen, eller medmänskliga möten med någon jag aldrig träffat. Eller med relationer i hemmet eller nära vänner. Vilken ofantlig rikedom det är att bli sedd och mött utifrån sitt sanna jag.

Förbered dig på mirakel

Just nu har jag lyxen att hänga med ett gäng modiga människor som vill höja sin livsenergi med Qigong. Redan efter första modulen, eller träningen, noterar jag fantastiska förändringar. Flera vittnar om en ny trygghet, eller inre stabilitet, på jobbet när kollegorna pratar på ett negativt sätt som tidigare ätit av deras energi. Jag kan se med mina ögon hur något skiftat i deras ansikten… Strålande och mer öppna, nyfikna och hoppfulla till livet. Om det här sker efter ett tillfälle, tänk då vad som mer är möjligt. Förbered dig på mirakel när du höjer din livsenergi. Qigong är verkligen magiskt på så många sätt.

Det känns

Jag vill berätta om att det faktiskt är fullt upplevelsebart i kroppen om du möter någon som talar från huvudet eller hjärtat. Tror du själv kan ha känt det även om du inte fullt ut förstått vad det var. Innan vi startar träningen så delar vi en cirkel och berättar om vår längtan. Det här kan vara klurigt eftersom vi som sagt vistas mer i ett samhälle som leder från huvudet. När vi tänker mer än upplever så känns det, i oss själva och i det energifält vi delar i cirkeln. Det kan upplevas som en oro, eller nervositet, av att komma med rätt svar. Men det finns ju inga rätt eller fel, egentligen. Senast så gjorde vi därför en kort meditation för att försätta oss i kontakt med hjärtat istället. Efter några minutrar var det självklart för varenda en och det häftigaste av allt, det kändes. I hela gruppen. Det blev ett lugn, en energi, som gick att ta på. Vi möttes på ett helt annat sätt än precis innan meditationen.

Hjärtat vet

Kanske är du där jag var tidigare, att du faktiskt inte vet vad du egentligen längtar efter. Grejen är att vi då är i huvudet. För tar vi hissen ner till hjärtat och frågar oss själva vad vi längtar efter… ja då vet vi. Det kan vara skrämmande. För nånstans så kanske vi faktiskt vet att det vi längtar efter kräver energi, kräver förändring och frågan är om det är något vi orkar med… just nu. Men om inte nu, när då?

Rätt tid?

Kommer det nånsin rätt tid? Vad innebär det? Kan det nånsin vara fel tid att fylla dig själv med mer mer livsenergi för att ha mer glädje till att leva livet?

Lyckan inom räckhåll

Mitt övergripande mål med att dela Qigong vidare är att sprida känslan av att allt är möjligt med mer energi. OCH, det behöver varken ta massor med tid eller vara särskilt krångligt. Det som krävs av dig är en vilja att utforska dig själv. För du har alla svaren inom dig. Svaren till din lycka vet bara du. De kanske är skymda just nu av orosmolnen på din himmel. Men bakom molnen lyser alltid solen. Du har lyckan inom räckhåll, OM du vill ge dig själv chansen.

Vad skulle du göra med mer energi?

Ibland kan det vara svårt att se vad som är möjligt i en annan verklighet. Vi lever där vi är just nu, med de förutsättningar vi har. Men tänk om vi lever i en dimma. Tänk om du med bara några små medel kan stiga ur den där dimridån och få tillgång till en helt annan utsikt… Vad ser du då?

Tänk om livet kan vara mer…

Bakom kulisserna…

På tal om att leta sig utanför dimman så är det vad jag just nu själv undersöker och bakom kulisserna pågår arbetet med att ta fram en kurs för att fler ska kunna få möjligheten till ett liv av mer flödande livsenergi. Det är liksom den världen jag längtar efter. En värld fylld av människor som lever sina liv från hjärtat och strålar sitt ljus genom att bara vara.

Vill du veta mer? Ställ upp dig på väntelistan så får du information först av alla! Plus en BONUS om du känner dig kallad och väljer att gå med.

Jag känner i hela mitt hjärta att det här kommer bli bra, så min utmaning just nu är tålamodet… Var sak har sin tid och det är mycket nytt för mig att lära i processen. När tiden är inne så får du (på väntelistan) reda på det bums! Jag längtar. Blir du alldeles för nyfiken, så följ mig också på instagram. Där kan det komma små smakprov framöver… Eller skriv till mig om du undrar något.

Önskar dig en strålande helg, inifrån och ut.

Ljus & värme,
Anneli