Känner du dig ofta jagad? Stressad? På din vakt, som att du ständigt behöver försvara dig? Eller att du åtminstone tänker så. Jag märker att så fort som jag är trött, sliten och har kört över mina gränser så blir utsidan till ett större hot. Det är så otroligt klart för mig att utsidan reflekteras av insidan, hur jag mår där inuti.

Olika verklighet

Jag har skrivit om detta innan och jag antar att det bara blivit ännu tydligare att verkligheten blir olika beroende på hur vi upplever vårt inre. Hur vi mår i kroppen, i själen. Upplever vi en stress, eller en trötthet, så ter sig verkligheten lite mer hotfull på något vis. Det blir svårare att se klart, lättare att hamna i ett mönster av det där snurrande ekorrhjulet. När vi upplever ett lugn inuti, vips så ter sig verkligheten annorlunda. De där ”farorna” vi upplever vid stress blir plötsligt inte så farliga längre. Inte alls faktiskt. Det här behöver upplevas, för innan dess så finns bara en verklighet. Jag vet. Har varit där, i tunnelseende och med en upplevelse av att ständigt vara jagad av den yttre verkligheten. I själva verket var jag jagad av min inre verklighet. En verklighet av att kanske inte räcka till och då ständigt jaga på.

Skapa lugn inuti

För att skifta och uppleva en annan, lugnare, verklighet behöver du skapa ett lugn inuti dig själv. Hur gör du det då? Det finns såklart flera olika sätt och det bästa är att skapa dig en egen verktygslåda, som passar dig. Min uppfattning är att ingen annan kan säga till dig ”gör så här, det är bäst”. För vad som funkar bäst för dig, det vet bara du. Däremot kommer du kanske behöva prova olika sätt för att skapa lugn inuti.

När mår du som bäst?

Behöver du åka på semester för att verkligen koppla av? Eller kan du hitta stunder i vardagen och nå samma avkoppling? När mår du som allra bäst?

Hitta stunder för att höra insidan

När livet rullar på i 170 knyck, dagliga rutiner går som på autopilot. Hämtningar och lämningar på förskolan, däremellan köra till och från ett arbete och utföra det som ska göras där. Sen ska maten handlas, fixas, ätas, kvällsrutiner ska klaras av… ja jag fattar att den här rubriken kan upplevas som ett hån. När i hundan ska den där stunden hittas, för att höra vad som pågår på insidan..? Fullt medveten om att allas verklighet är olika, kanske finns det egentligen tid men att alla ”måsten” ändå går före.

Stilla stund

För att överhuvudtaget vilja höra vad som pågår på insidan så är en stund i stillhet nummer ett. När kan du ge dig själv en stilla stund? Jag började med en stunds meditation när jag satt på toa. Alltså, det görs ju ändå varje dag. Så varje dag har du några minuters stillhet när du sitter på den där toastolen, varför inte sluta ögonen då och lägga en hand mot hjärtat. Ta några andetag och bara uppleva hur det är. Hur upplever du dig själv, före och efter. Inga värderingar eller dömanden, utan bara en observation. Det är en början.

Verktygslåda

Valmöjligheterna är sen många för att hitta sätt som tar dig till djupare och mer varaktigt lugn i kropp & själ. Min första kontakt med ett annat lugn var Reiki och jag gick regelbundet på behandlingar. I min verktygslåda skulle jag ändå säga att Qigong var det som lades till först. Det var en sån aha-upplevelse för mig att snabbt komma från stress till lugn och ro. Med så enkla medel och på så relativt kort tid. Jag märkte också att i takt med att lugn infann sig så fick jag mer energi. Livsenergi.

Vertygslådan har därefter fyllts på med flera saker och jag har även provat verktyg som inte passar för mig. Det ver vi först när vi provat.

Healing i olika former

Att jag kallar mitt företag för Solglimten Healing är för att det jag gör, olika vis är healing. Det kan se olika ut. Healing är läkning,. Så allt som hjälper kroppen till självläkning är en form av Healing.

Märker du att verkligheten på utsidan triggar dig emellanåt, så visar det endast på saker i dig som ännu inte läkt. Vill du se en mildare, mer kärleksfull verklighet, så behöver det starta med dig själv. För det som pågår på insidan reflekterar direkt på din utsida.

Är du redo för en annan verklighet? Där utsidan är lika skön som insidan?

Kanske kan healingprogrammet VÄCK LJUSETS KRAFT vara för dig? Det är ett individuellt program med fullt fokus på dig, där vi möts online under 8 veckor. Boka ett första möte för att se om vi är en match. Du kan alltid maila mig om du har några frågor eller funderingar.

Ljus & värme.
Anneli

Let Your Sun Shine