God fortsättning på 2023! Hoppas du fått en god start på året!

Gav du dig själv några löften, eller något ledord för året?

Jag tycker om att skriva. Och läsa. Så kanske tycker jag om det skrivna ordet. Ord är energi, precis som allt annat och det finns en otrolig kraft där för oss att använda. Ord kan lyfta dig och totalt sänka dig. Säkert har du varit med om en riktig kapning, eller sårande kommentarer nån gång och kroppen minns precis hur det kändes. Tokigt nog är det inte lika lätt att minnas alla gånger vi fått höra uppmuntrande ord eller fina kommentarer. Det är väl så våra överlevnadshjärnor fungerar tänker jag. MEN detta kan vi såklart träna, när vi blivit medvetna om det. Om ordens betydelse. När vi förstår att ord är kraftfulla energiuttryck så kan vi medvetet uppmärksamma orden vi använder när vi talar om och med oss själva. Om och med andra. Använder du ord som peppar, lyfter och hejar på? Eller händer det att du använder ord för att liksom ”skärpa till dig” själv, ord som snarare sänker din vibration och kreativitet? Jag använder båda, som tur är mindre och mindre av den stränga föräldern. För när jag ser tillbaka så har det egentligen aldrig gynnat mig, eller fått mig att göra bättre. Det är när jag är fylld av energi, när jag känner mig glad, stark och kreativ som min vilja att göra gott är på topp. Min kontakt med känslor som kärlek, omtänksamhet och empati är mer närvarande. Det är då mitt ljus brinner som starkast. Och visst behöver vi mer ljus i världen?! ❤

Hoppsan sicket sidospår jag hamnade på, orden tog liksom överhanden så detta skulle väl ut tänker jag. Vad jag ville säga var att jag åter upptäckt hur mycket jag tycker om att skriva. Och vilken kraftfull läkning det är, att skriva. På instagramkontot @mystorycation dyker det ibland upp just skrivövningar för att hitta in till sin essens. Nu i mellandagarna har jag ägnat mig åt ett par av dessa. (De ligger uppe till 8 januari om du blir nyfiken på att prova själv.) Det som bl.a. kom fram var mitt ledord för 2023. Expansion. Vad betyder det då? För mig handlar Expansion om att släppa på begränsningar, släppa på tyngd för att kunna flyga högre. För att omfamna mig själv än mer, hela mig och stå än stadigare i det som är sant för mig.

Mer eller mindre så har vi säkert alla plockat på oss begränsningar under vår vandring, begränsande tankar som vi kanske ärvt från föräldrar, samhället eller andra runt omkring oss. Dessa ligger och guppar inuti, ofta utan att vi ens tänker på dem. De är sån självklar del av oss och vi tror att det är sant. Tänk om det INTE är sant. Tänk om det bara är påhittade sagor inuti vårt huvud… Vad är då möjligt?
Har du någon gång fått ett infall? En tanke, eller idé som poppar upp med världens energi och du känner glädje och massa pepp… Har du i nästa stund tänkt, men hur skulle det kunna gå? Varför skulle jag kunna det om ingen annan gjort det? Vad ska andra tro… osv.
En sak som jag ofta har med mig kommer från mina Qigonglärare, ”som OM det vore möjligt”. Att använda det uttrycket, föreställa sig något ”som om det vore möjligt”. Tänka klart tanken, hur skulle det kunna se ut – som om det vore möjligt. Kittlande, eller hur?! En annan sak, hur mycket hade varit uppfunnet om ingen kommit på det först…? Någon måste ju börja, annars fortsätter det att inte finnas. Det fortsätter precis som det alltid gjort. Och det kan vi nog vara överens om, det är annorlunda nu än för 100 år sen.

Att avsluta ett år och påbörja ett nytt, det är lite som att stänga en bok och öppna en ny. En ny bok med blanka papper och 12 kapitel att fylla med det du önskar. För egen del så känns 2023 väldigt spännande, det känns som att det är en helt annan energi framför oss där uttrycket ”som om det vore möjligt” känns högst relevant. Utvecklingen går i rasande fart och våra tankar är skapande, min känsla är att vår manifesteringskraft bara ökar. Uttrycket ”be careful what you wish for” är mer aktuellt än någonsin.

Den här bloggen kommer få nytt liv under 2023 och varje onsdag kommer det finnas nya rader att läsa här. Det känns lite spännande att se vad som vill skrivas. Min tanke är att skriva om min kunskap inom naturlig hälsa, mina livsval och varför jag gjort & gör dessa, det kommer bli tips på böcker, länkar, inspiration och massa annat. Min känsla är också att det troligen kommer bli intuitivt skrivande om vad som känns just den veckan. Jag hoppas du vill följa med och läsa – om det resonerar med dig.  Att det jag gör eller skriver om inte är för alla är något jag fått jobba med, det har varit lite läskigt måste jag erkänna. Men det är precis som det ska, jag är inte för alla och alla är inte för mig. Så om jag inte är för dig så är det helt ok och jag hoppas du har eller hittar sammanhang som tänder ljus i dig. Om det jag skriver känns gott i dig, så varmt välkommen att följa med på vägen. Let’s get together. Att komma samman kommer bli än mer viktigt i tiden framåt. Ett uttryck som jag älskar; Your vibe attracts your tribe. Kanske är det så att du behövt säga hejdå till tidigare relationer under åren som passerat, att det liksom inte klickat längre. Helt naturligt tänker jag, vi växer och utvecklas – ibland åt olika håll. Ibland går det att fortsätta mötas, ibland är det svårare. Det ska inte vara svårt att umgås, då är det inte din tribe. Varför jag älskar uttrycket är för att om jag är mig själv fullt ut och de jag möter klickar med det – då blir det inte svårt eller energikrävande att umgås. Det blir mer ett varande än ett görande att umgås. Det är fint och så väldigt givande. Mer av det ser jag framemot 2023. ❤

Vad tänker du kring detta? Känner du att du behöver anpassa dig i dina relationer med andra? Eller har du hittat din flock?

Tänk, när jag satte mig för att skriva detta inlägg trodde jag inte att det var alla dessa orden som skulle komma ut. Men hej vad det gick och en liten sammanfattning är på plats.

Den röda tråden… Ord är energi, med vilka ord talar du om dig själv och andra? Att skriva i ett flöde kan vara en hjälp för att vaska fram ledord, längtan eller drömmar för 2023. Släpp dina begränsande tankar, som om det vore möjligt, vad händer då? Skrivande kan också vara till hjälp för att hitta mer av dig, av din sanna essens. Det är när du står i din sanning, när du inte gör dig till någon annan för att ”passa in” – det är då du hittar DIN flock. Eftersom: Your vibe attracts your tribe.

Önskar dig ditt bästa år någonsin! ❤
Ljus & Kärlek
Anneli

När du stänger en dörr, kan en ny dörr öppnas…