Kan det här med affirmationer hjälpa oss att läka? Går det att affirmera den framtid som du längtar efter?

Känner du till Louise Hay? En fantastisk kvinna som skrivet flera böcker. Heal Your Body (den lilla blå boken) använder jag flitigt, den är som en uppslagsbok för olika symtom och vad det kan finnas för emotionell koppling. Louise menar att det finns en emotionell koppling till alla fysiska besvär i kroppen. Jag är övertygad om detsamma.

Självläkande förmåga

Louise är ett fantastiskt exempel på hur vi har en fantastisk självläkande förmåga. En fruktansvärt tuff och traumatisk uppväxt satte spår och hon blev senare i livet diagnostiserad med cancer. Hon hade då arbetat mycket med att hjälpa klienter inom mental träning och visste hon hur kraftfullt det var. Hon såg cancern som en möjlighet att bevisa för sig själv just hur väl det funkade. Läkarna ville operera direkt, men hon bad om uppskov och fick 3 månader. Louise tog ansvar för sitt eget läkande och sökte upp alla alternativ till läkning. Genom alternativa behandlingar, avgiftning/detox, näringsriktig kost och djupgående terapi för att släppa på gammal, uppdämd ilska var hon helt fri från sin cancer 6 månader senare. Utan operation. Det gjorde sig inte av sig självt såklart, men visst är vår självläkande förmåga helt fantastisk?!

Ett inre arbete

Kroppen har en fantastisk förmåga att läka. Det är min absolut övertygelse. Varför gör inte alla kroppar det då? För att det är ett inre arbete. Det är inte ett piller som löser allt. Vårt snabba samhälle söker quick fix ständigt. Inte bara det, den snabba lösningen ska vara bekväm också. Men vet du, det blir bara som plåster på ett öppet blödande sår. Det fortsätter fortfarande blöda under den där plåsterlappen. Så vill du verkligen läka, bli fri från dina symtom, då behöver du göra det inre arbetet. Det är inte bekvämt alls, MEN du blir rikligt belönad!

En tanke går att ändra

I Louise bok You can heal your life (den röda boken) läser jag några punkter av hennes filosofi, som jag dras till extra. Bl.a. Det är bara en tanke och en tanke går att ändra. Det finns många flera och kanske hjälper eller aktiverar följande punkter något inom dig:

We are each responsible for all of our experiences

Every thought we think is creating our future

Releasing resentment will dissolve even cancer

We must release the past and forgive everyone

When we really love ourselves, everything in our life works

Livet är egentligen väldigt enkelt

När jag läste dessa raderna så får jag erkänna att jag blev lite provocerad.. Kanske du med? Livet är banne mig INTE enkelt alla dagar. Men vad författaren menar är att ”det vi sänder ut, det får vi tillbaka”. När vi sprider kärlek och glädje omkring oss, för att vi helt enkelt VILL – utan några förbehåll – ja då ger det ringar på vattnet. På så vis så är livet egentligen väldigt enkelt.

Vad behöver du förändra i din inre miljö för att sända ut det som du själv önskar tillbaka?

Ge vidare

Ibland möter jag människor som berättar hur de alltid ler mot sina medmänniskor, men sällan får leenden tillbaka. Ibland blir de då besvikna på mänskligheten. Men då tänker jag att det inte var ett äkta leende som gavs, utan mer ett ”jag ger dig så att jag får själv” leende. Det är förenat med ett villkor.

Om du ger en människa som du möter ett leende så kanske det är först när du passerat som han eller hon ger det vidare. Det vi ger behöver inte nödvändigtvis komma tillbaka till oss från samma källa. I ett tidigare inlägg skriver jag om att ge vidare. Det vi gör för någon annan kan komma tillbaka till oss från ett helt annat håll. Oavsett, när du ger från hjärtat och så kommer det kännas i hjärtat hos mottagaren.

Det är svårt…

Även om den lagen är sann, det vi sänder ut, det får vi tillbaka, så betyder det inte att det alltid är lätt att följa. Så många gånger får jag höra, ”men, det är svårt…” Jag har själv sagt det otaliga gånger. Det var först när mina Qigonglärare sa, ”svårt betyder inte omöjligt”. Det gick rakt in och var en sån där klunk känsla du vet, när något verkligen fastnar.

Genom att berätta att något är svårt så är det lätt att hålla sig själv tillbaka. En ”giltig” ursäkt för att stanna kvar i det vi vet. Oavsett om det tjänar oss eller ej. Men vet du, vill vi något riktigt mycket så finns det en lösning. Alltid. Om du ska göra något du tror ingen gjort förut, prova googla – det är högst troligt att det redan gjorts. Eller tänk på alla dem, som gick först och uppfann saker. Som INGEN gjort förut. En kan ju tänka sig att det kanske var svårt… men tydligen högst möjligt. Och jag är rätt övertygad om att deras mindset var avgörande för deras skapelser…

Fantisera mera

I Qigongträningen pratar vi om att vara lämplig och gå så långt som den fysiska kroppen klarar just nu. Resten kan vi föreställa oss att vi gör. Alltså använda vår fantasi. Det finns faktiskt de som lyckas styrketräna sina muskler, utan att ens röra på dem. Fantisera mera för att skapa det du önskar. Var bara noggrann med vad du riktar din medvetenhet till. Ha fokus på det du vill till. På det du längtar efter. Jag har flera exempel när vi gjort Qigong utan att röra den fysiska kroppen, men där upplevelsen är densamma.

Läkande att affirmera

Tillbaka till Louise och det här med att affirmera. Att använda affirmationer är läkande.

Genom att se underliggande orsaken till våra problem så kan vi lösa upp dem. Har vi t.ex. inte upplevt kärlek i barndomen så är det hög sannolikhet att vi växer upp utan självkärlek och med en tro om att vi inte är värda att älskas. Det klart att det sätter sina spår i kroppen. Problemet fortsätter om vi inte aktivt arbetar för att förändra det mönstret. Som vuxen kan jag själv ta ansvar för min läkning, för att ta hand om det inre barnet i mig som längtade efter kärlek men inte fick.

Daglig praktik

Som med allt annat vi vill lära oss eller skapa förändring kring så är det inte gjort över en natt, eller en workshop. Det är ett aktivt arbete över tid. Jag har själv märkt att även om det bara blir 5 minuter varje dag, så gör det stor skillnad. Så bättre börja i det lilla och sen hellre utöka när längtan faller på. Det viktigaste är bara att börja. Bestämma sig för en daglig praktik och fortsätta göra det över en viss tid.

Louise skriver varje dag ner sin nuvarande valda affirmation 10-20 gånger på ett papper. Hon föreslår att ha en eller två affirmationer som ett mantra under en tid. När du skrivit ner dem så läs dem högt med entusiasm. När vi använder affirmationer regelbundet så blir det till övertygelser. Dessa kommer ge resultat. Ibland på ett sätt som vi inte hade kunnat föreställa oss.

Affirmera mera

Det här är verkligen något som inspirerar mig till att affirmera mera. Affirmationer rimmar med vad jag praktiserar och lär ut i min Qigongpraktik, där vårt fokus alltid är på vår önskan. Vi söker efter öppning, lätthet och riktning till vår längtan. Det är helt klart en träning. För en del kommer det här lätt och för andra mer utmanande. Men att bli medveten är nummer ett. Bli medveten om sina tankar och hur du formulerar dem. Är de i riktning till det du vill, eller är det fokus på vad du vill slippa ifrån?

Har du provat att använda skapandekraften i affirmationer? Kan du affirmera mera?

Qigong för att öppna din skapandekraft

I söndags startade minikursen Qigong & Qi-healing och jag blir så glad när jag direkt får en recension om att det var en magisk upplevelse. Precis så ser jag på Qigong, det är magiskt och en fantastisk hjälp till att förstå hur vi alla är magiska manifesterade. Om du har svårt att få tiden att stämma till att vara med på en hel kurs, så erbjuder jag också individuell guidning. Efter att ha stämt av din önskan med sessionen så ses vi 60 minuter online och du får hela klassen inspelad att behålla. På så sätt får du rörelser och innehåll skräddarsytt för dig att göra om och om igen. Qigong är ett fantastiskt sätt för att få energin att flöda och öppna upp för din skapandekraft.

Ljus & värme,
Anneli