Just nu befinner jag mig i processen att sälja huset där jag bor och det handlar ju bokstavligen att stänga dörren. Att stänga dörren till mitt hem de senaste 5 åren, till det som varit här och alla drömmar, upplevelser & möten jag haft här. Och att något nytt ligger framför… Det kan vara en utmaning att ta mod till sig för att stänga dörren till något som varit, även om det inte längre tjänar en. Och ibland så har vi inget val, den invanda dörren stängs åt oss.

För mig så tillhör min dörr den sistnämnda kategorin. Jag stretade emot men livet ville annorlunda och nu jag befinner mig i en sån där sluss. Dörren är på väg att stängas bakom mig och jag vet inte ännu vilken dörr som öppnas. Även om detaljerna kring framtiden är oviss så känns den ljus och jag ser framemot att se vad som vill visa sig.

För oavsett omständigheter kring att en dörr stängs, så kommer en ny att öppnas. Och vad som väntar bakom den är troligen mer i linje med den väg vi är tänkta att vandra. Kanske något helt nytt…

Vägskäl

För det är ju så, att vi under livets vandring möter vägskäl där vi behöver fatta svåra beslut och lämna något bakom oss för att gå vidare. Det kan vara att säga adjö till en relation, lämna en jobbig situation, flytta eller helt enkelt stänga dörren till en del av vårt förflutna. Det kan vara skrämmande att byta ut det välkända, men att stänga dörren till vad som varit är också att skapa plats för nya möjligheter. En chans att utvecklas och växa som människa.

När vi väljer att stänga en dörr, frigör vi energi som tidigare bundits upp i det som vi nu släpper taget om. Vi skapar utrymme för utveckling och nya erfarenheter.. Men för att verkligen dra nytta av denna transformation krävs tillit – tillit till oss själva och till livets gång.

Tillit

Att ha tillit innebär att vi litar på att även om en dörr stängs, så öppnas en annan. Sett uppifrån, ur ett högre perspektiv, så var det kapitlet klart. En hjälpsam tro för mig är att allt sker av en mening. Stängs en dörr så är det dags för något nytt. Även om vi inte alltid själva kan, eller vill, se att vi är färdiga. Och kanske kan vi inte se vad det nya skulle vara… Men var förvissad om att inget sker av en slump. Vi skapar ständigt våra liv genom tankarna vi tänker och energin vi sänder ut. Oavsett om vi är medvetna om det eller ej.

Så nästa gång du står inför beslutet att stänga en dörr i ditt liv, kom ihåg att det är ett steg mot något större. Se det du lämnar, tacka för det som varit och alla lärdomar det givit dig. Släpp sen taget och omfamna det som komma skall. Även om du inte just i stunden kan se vad det är. Med tillit och öppet sinne kan du öppna dig för en värld av nya möjligheter och upplevelser, som du kanske inte ens kunnat drömma om tidigare. Att öppna en ny dörr innebär alltid utveckling och personligt växande.

Universum har en plan

Ibland är det inte vi som aktivt väljer att stänga en dörr, utan det är livet som stänger den åt oss. Vi kan plötsligt förlora vårt jobb, uppleva en smärtsam brytning i en relation eller möta andra utmaningar som tvingar oss att ompröva vår riktning. Dessa händelser kan vara överväldigande och fyllda av rädsla, osäkerhet & tyngd. Även om det är svårt att se just i de mörkaste stunderna så kommer det något lärorikt & en möjlighet till tillväxt, OM vi bara kan finna tillit till processen.

Att finna tillit i dessa stunder handlar för mig om att det finns ett högre medvetande som vill oss väl. Universum har en plan för oss, även när vi inte kan se den klart själva. När vi släpper taget om den delen av oss som vill kontrollera varje del och litar på att livet vill oss väl, så öppnar vi upp oss för nya möjligheter och möter framtiden med en annan öppenhet.

Fokusera på kärlek

Den energi vi sänder ut i världen är den energi vi får tillbaka. Om vi fokuserar på rädsla och oroar oss för hur det ska gå, ja då kommer vi att dra till oss mer av det. Men om vi istället väljer att fokusera på kärlek, att det finns en mening, om vi kan öva vår tillit och stärka vår hoppfullhet, då kommer nya möjligheter. Ibland helt oväntade sådana.

Så även när dörren stängs åt dig, tillåt dig att känna allt i stunden. Fokusera sen på den energi du önskar känna framåt. Tillåt dig att känna hoppfullhet över vad som vill visa sig. Se det som en möjlighet till utveckling och nya lärdomar. Universum tyckte antagligen att du var klar och redo för förändring och tillväxt. Det här kan vara svårt att ta till sig mitt i stormens öga, i stress och oro. Så nummer ett i såna här kaos-lägen skulle jag säga är att skapa lugn i nervsystemet.

Lugnare nervsystem

Något jag upptäckt är att när mitt nervsystem är lugnt så är livet lugnt. Sensing Yoga har hjälpt mig till den insikten. Situationer som tidigare skapade en stress eller nervositet inom mig kan jag nu hantera med ett helt annat lugn. Jag ska inte säga att det aldrig bekommer mig, för självklart blir jag nervös eller stressad ibland. MEN inte alls som tidigare. Mitt system håller nu en helt annan tillit till att allt är väl. Och blir det inte exakt så som det var tänkt, ja då må det vara hänt. Kanske fanns det en mening med det som jag inte kunde se i stunden.

Troligen så är det sällan som det vi tänkt hänger på liv eller död, även om vårt system kan uppleva det så i stressat läge. Med ett lugnare nervsystem så blir livet en lugnare tillvaro och farorna inte lika många. Det blir lättare att se möjligheter när farorna, katastroftankarna, håller sig nedtonade.

Sensing Yoga som verktyg

Har du tankar som gärna rusar iväg med det ena katastrofscenariot efter det andra? Axlarna skjuts upp till öronen och det kanske är svårt att komma till ro på kvällen… Om du inte hittat något verktyg som funkat, prova Sensing Yoga. Det är enkelt och du behöver inte en massa tillbehör. Du behöver faktiskt inte ens en yogamatta, om du inte vill. En sån enkel sak som att bara stanna upp och skaka lite på kroppen ibland gör under för att återställa kroppens system. Hundarna skakar på sig när de vill bli av med en utskällning t.ex. Det sker helt naturligt och sen är de glada igen. Vi är egentligen inte mer komplicerade än så heller. Så Sensing Yoga som verktyg till lugnare nervsystem kan jag varmt rekommendera!

Sök på Youtube eller kom med på en klass i Asige Bygdegård, två tisdagar kvar nu i vår kl. 18.30-20.00. Vill du vara med på höstens termin så ska du passa på att anmäla dig redan nu, eller senast sista maj. Då får du bästa erbjudandet, både rabatt på investeringen OCH en finfin bonus. (Det kommer inom kort bli bokningsbart här.)

Det här är bara början…

Så även om dörrar stängs framför näsan på dig eller du väljer att stänga den själv, kom ihåg att det som väntar framför dig är bara början. Början på din framtid så som du väljer att skapa den. Var medveten om dina tankar och hur du uttrycker dig, för dig själv och till andra. Och OM dig själv. Med ett lugnt nervsystem så har du en sannare kontakt med dig själv, din inre röst. Lyssna till den och ta ett steg i taget på den väg du väljer vandra, oavsett hur tydlig sikten är framåt. Lita på din inre röst. Lita på dig själv och att det finns en högre plan för att just du är här med ditt unika bidrag till jorden.

Förra veckan skrev jag om Att följa hjärtat och för att göra det behöver vi höra vår inre röst. Den blir som allra mest tydlig när vi är närvarande i våra kroppar, när nervsystemet är lugnt. Oavsett vilket verktyg du använder för att hitta dig så hoppas jag du kan finna tröst i att det är möjligt att skapa din framtid. Och jag önskar dig det allra bästa!

Ljus & värme,
Anneli