Att spendera min mesta tid på hemmaplan i ett lunk som till mesta del bestäms av en liten människa, vid namn Edith, är helt fantastiskt. Hon är nu 4 månader och vår tillvaro blir både roligare och mysigare för var dag. Jag känner själv hur det landar ett annat lugn i mig och jag njuter verkligen av att vara hemma. Tiden går fort och ändå långsammare på nåt vis, jag älskar våra morgonpromenader och att hon äntligen sover gott i sin vagn.

Jag tänker ibland på framtiden och behovet av att börja jobba igen, just nu ger det inga positiva känslor i mig utan snarare lite rädsla att hamna i det snabbt snurrande ekorrhjulet. Oftast tänker jag inte på det, utan njuter av dagarna hemma i vår oas. Vi träffar inte så många, en bråkdel av alla människor jag annars träffat dagligen, och jag inser att det gör mig lugnare. Inte för att jag är en folkskygg person, tvärtom – jag är väldigt social, men behöver också krypa in i mitt skal ibland. Ibland märker jag det försent och blir väldigt trött. Beskriver ofta mig själv som en ”Social ensamvarg” och det är intressant att faktiskt nu uppleva hur mycket lugnare jag är i mindre social stimulans. Med det sagt, så njuter jag än mer i sällskapet av andra vuxna och känner mig mer närvarande. Kanske är det den här upptäckten som till viss del gör mig rädd för ekorrhjulet… Vem och vilka är det egentligen som vi får det mesta av vår energi när vi snurrar på i samhällets allt snabbare tempo?

Jag har börjat lyssna på ljudböcker. Aldrig tänkt på det tidigare, men så fantastiskt bra. Häromdagen, på den härligaste av höstdagar, gick vi långpromenad och jag lyssnade till ”Jag lämnar Ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete” av Åsa Axelsson. Den rekommenderar jag varmt!! Ju mer jag lyssnade, desto större lycka kände jag i mitt bröst – det finns alternativ. Jag fann boken tankeväckande, inspirerande och väldigt rolig. Jag tog en paus halvvägs och satte mig i en skogsdunge med min kaffetermos och bara njöt – tänk att jag får ha en sån här måndag. På vägen hittade jag ett hjärta av ett löv och kände att universum ler mot mig. Hela dagen gick jag med ett varmt hjärta och energin visste inga gränser. Under eftermiddagen röjde jag löv i trädgården till min S stora förtjusning när han kom hem. Fantastisk dag. Alla dagar är inte såna och just därför njuter jag extra av den energi och flow jag är i just nu.

Mer flow åt folket och LYSSNA (eller läs) den där boken!!!