Den ljuvliga hösten är på ingång och det har gått två veckor sen mitt senaste inlägg här på bloggen och jag som hade satt som mål att uppdatera varje måndag… Det gör mig stressad att inte göra som jag sagt och ger mig också lite dåligt samvete känner jag. Någon mer som känner igen sig i att ha svårt för att bryta något man sagt att man ska göra?

Jag har alltid haft svårt för att ändra något som jag sagt att jag ska göra – även om förutsättningarna ändrats och det första jag sagt att jag ska göra inte längre känns lika kul längre. Vilket gör att mitt beslutsfattande också kan tyckas en aning segdraget, för jag tänker ofta att nu måste detta gälla för alltid… Okej, inte för alltid men nästan som att det jag säger eller beslutar skrivs i sten. Livet har sen lärt mig att så behöver det faktiskt inte vara och det enda vi egentligen vet är att inget är beständigt eller skrivet i sten – förändring är det enda vi vet säkert sker och att vi en dag inte längre ska vandra på den här jorden. Än större skäl då till att inte tro att mina beslut måste gälla för alltid – när saker o ting ständigt förändras. Mina Qigonglärare brukar avsluta sina dagar/kurser med att fråga oss lärlingar ”hur det känns just nu?” Tystnaden brukar lägga sig och jag märker att det är fler än jag som funderar, dvs. kanske använder huvudet snarare än att känna efter – för som i mitt fall ge det svar som är rätt längst. De brukar poängtera efter en stund att det är som det känns just-just nu och att det är helt ok att ändra sig när man kommer hem, eller ens bara går ut genom dörren. Jag tycker det är så befriande skönt och jag känner hur kroppen andas ut, funderandet släpper efter för att istället tala utifrån hur det känns – just nu.

Nu tycker jag fortfarande skrivandet är kul så jag kommer fortsätta, men kanske inte med mitt ”tvång” att lägga ut något en gång i veckan – utan mer när jag känner för det. Vilket kan resultera i flera gånger om dagen eller kanske varannan vecka – vi får se.

Så förlåt mig själv (och de som ev. läser detta och väntat på inlägg) för att jag är försenad med inlägg. Från och med nu skriver jag när andan faller på – och kanske främst när Lillan ger mig tillåtelse till det. ?

Önskar er en tillåtande, varm vecka med just-just nu beslut! ❤️

Kram A

PS. imorgon finns chansen att prova-på Qigong helt gratis i Asige bygdegård. Alla varmt välkomna! ?