Bilden är två år gammal och jag minns att jag den eftermiddagen/kvällen kände mig helt slutkörd och kroppen helt utan energi. Jag tog mig ändå i sakta mak till min älskade skogsdunge som jag upplever som trolsk och lutade mig mot träden. Jag kände på dem och kände den mjuka marken under fötterna och såg trädtopparna sticka iväg upp mot himlen – det var en skön stund där jag verkligen kände energin sippra in genom porerna igen. Jag var så tacksam för att jag orkade iväg och för träden o naturens läkande kraft.

För några dagar sen blev jag påmind om den stunden i skogen av ett fantastiskt bra program på SVT Vetenskapens Värld – Frisk av Naturen. Se den – så mycket intressant som tas upp och vad vi är beroende av naturen för att må bra!

https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturen