Japp, idag firas midsommar! Sommarsolståndet var igår, årets längsta dag. Sommaren är här på riktigt! Även om jag är tacksam för att vi redan fått smaka på riktigt skön sommarvärme tidigare också. Med detta inlägg så vill jag önska en Glad Midsommar och hoppas att du firar denna högtid precis som DU önskar.

Förra året så skrev jag lite mer om sommarsolståndet. Vill du läsa mer om solens firande så hittar du det inlägget här

Fira på ditt sätt

Precis som med andra högtider så kan Midsommar vara en tillställning med höga förväntningar. Det kanske finns en föreställning om precis hur det ska vara och då ökar alltid risken för besvikelse. Men det kanske också att byggs upp en stress av att det ska vara på ett visst sätt. Ibland kan det vara en press av att andra tycker det ska vara på ett sätt, som du själv kanske inte känner dig helt bekväm med. Högtider och förväntningarna kring dessa kan skapa oro. Det viktigaste tänker jag är att fira på ditt sätt.

Du är viktigast

Om du känner förväntan från omgivningen att fira på ett sätt som du egentligen inte vill, gå din egen väg. Jag vet att det kan vara utmanande. Kanske har ni alltid firat på samma sätt. Men du är en annan nu och du vill inte klämma in dig i en kostym som inte längre passar. Du kan mötas av besvikelse från omgivningen. Om du går med på något enbart för att inte svika andra, då sviker du istället dig själv. Fundera på vem du garanterat kommer leva med resten av livet… Kom ihåg att den människan är viktigast. DU är viktigast.

Traditioner

Midsommar är ju, som andra högtider, fylld av gamla traditioner. Men det är också helt ok att göra det till en tid för att skapa nya. Kanske startar du en ny familjetradition, en särskild maträtt eller en lek som kan föras vidare i senare generationer. Om du vill. Låt din kreativitet flöda och skapa minnen som varar.

Eller så är du trött på traditioner och vill ta dagen som den kommer. Göra det på ditt vis. Kanske vill du allra helst umgås med dig själv, eller några få utvalda. Följ det som känns rätt för dig. Allt är ok.

Fira naturen

Midsommar firas mitt i sommaren när naturen är som allra vackrast. Så oavsett hur du väljer att fira midsommar, fira naturen. Ta dig tid att gå ut och njut av det sommargrönskan har att erbjuda. Gå barfota och känn moder jord under fötterna. Plocka blommor, bada i sjön eller ta en promenad i skogen. Låt naturen påminna dig om livets skönhet och enkelhet. Och att vi alla är en del av den.

Välj tacksamhet

Vi säger glad midsommar som en hälsning. Vad passar då bättre än att använda midsommar som en möjlighet att välja tacksamhet. Var uppmärksam på de små glädjeämnena under dagen som du känner tacksamhet för. Och utnyttja tillfället att tacka alla de människor som gör ditt liv bättre. För visst kan en enkel gest av uppskattning göra hela din dag?! Det kostar inget av oss, men det ger så mycket.

Enklaste sättet att välja tacksamhet är att vara närvarande och njuta av nuet. Oavsett om det är en skrattfylld dans runt stången eller en lugn stund i solnedgången.

Glad Midsommar önskar jag dig!

Må din midsommarhelg bli precis som du önskar. Ta hand om dig och njut av detta sommarfirande.

Ljus & värme,
Anneli