Sofia Sivertsdotter skriver idag i sin bok Ord för dagen om att Lysa för varandra. Som vanligt beskriver hon det väldigt vackert och jag vill dela det här med dig:

Lysa för varandra, av Sofia Sivertsdotter

Det är oförnuftigt att förminska vårt ljus för att någon annan upplever sig bländad av det. Vi är här för att skina och om vi lyser starkt och klart, får fler ta del av det vi kom till jorden för att ge. Att vara rädd för sin utstrålning är som att klippa vingarna av en fågel.

Vi skiner när vi skalar bort de lager som inte är vi och vi lyser när vi tror på vår inre röst och agerar utifrån den. Vi glittrar när vi talar sanning, utan att be om ursäkt för den och utan att försöka övertyga någon annan om att det även är deras sanning.

Hjälp mig idag att välja ljus. Låt mig se skönhet i sprickor och känna glädje när andra människor tänder sina ljus. Gör mig öppen för estetiska upplevelser och möten med människor som vill ge och ta emot ljus. Låt mig lysa.

Vi är här för att lysa

Vårt liv började med en ljusgnista. Det var ljuset som gav oss liv. Det är också ljuset – Solen – som gör att det finns liv här på jorden. Om det nu är så att inget skulle leva utan det här ljuset så är det ju verkligen himla tokigt att dimma ner det av rädsla för att blända eller bli bländad. Vi är här för att lysa.

Välj livet

Att trycka ner vårt ljus är att välja bort livet. Kanske låter tufft, men tänk på det… OM vi kommer från ljus, alltså vårt liv blir till genom en ljusgnista, då är det ljuset som är liv. Väljer vi att tona ner vårt ljus så väljer vi att tona ned livet. Gör som naturen – välj livet. Om och om igen.

Naturen har svar

För mig har det blivit allt tydligare att svaren finns i naturen. Vi är en del av naturen och den behöver ingen manual för att fungera. Den bara vet. Och naturen väljer livet när ljuset återvänder. På våren, sommaren så riktigt sprudlar naturen av liv. Djuren skapar nya liv, fröna tar form och bildar liv. En knopp blir till blomma. Och den där blomman ger nog fanken i hur blomman bredvid blommar. Eller rättare sagt, den bryr sig inte om att tävla. Utan var blomma sträcker sig mot ljuset och blommar allt den kan i sin egen kraft. Utom tävlan utan i ren livslusta. Så om du funderar över något, checka in med naturen – hur funkar det där? Naturen har svar.

Låt ljuset hitta ditt mörker

Anledningen till att vi låter vårt ljus släckas ned är rädslor av olika slag. Rädsla för att inte passa in, att vara förmer eller att andra ska ta illa upp kanske. För visst är det så, stark utstrålning kan blända. Det gör solen också emellanåt. Jag älskar den ändå. Det kan vara lite jobbigt i stunden, men efteråt är jag tacksam för värmen och energin jag fått.

Att möta människor som lyser är alldeles fantastiskt. Det ger energi. Däremot om det finns saker som jag medvetet, eller omedvetet, inte vill se hos mig själv så kan det också trigga. Om jag skulle bli triggad av något så är det helt enkelt ljuset som låtit lysa upp något i mig som legat i mörker. Något jag omedvetet, eller medvetet, försökt gömma undan kan komma upp i ljuset och bli läkt. Så låt ljuset hitta ditt mörker för att släppa taget om det. När du kan släppa på mörker så får mer ljus plats. Mer ljus betyder mer liv och mer av det som är du, på riktigt.

Fokusera på din lyskraft

Från allra första början är vi ljusvarelser. Och det ljuset bor i oss till dess att vi lämnar kroppen för sin sista vila. Jag tänker mig att den version av oss som är sann, den är vilsam och energigivande. När du är dig själv så stärker du din självklarhet, ditt ljus och din energi. Fokusera på din lyskraft genom att vara dig själv. Även om det innebär att du upplever mörker ibland. Genom att uppleva mörkret och tillåta det att flöda genom dig så kan du släppa också släppa taget om det.

Balans

För det är klart att det finns stunder då vi inte självklart känner av vårt ljus, när vi blir tyngda av livets svårigheter. Hjälpen då är sällan att någon annan fyller på med sin egen börda, eller lägger ytterligare en tung blöt filt över oss för att sympatisera. Nä, hjälpen är att uppleva andras ljus fylla oss med hopp. Det är ok att livet är skit ibland. Det är också ok att livet är alldeles fantastiskt. Allt är ok. Och jag tänker att vi är hjälpta av att låta det vara så. Vara som det är. Ibland lyser jag för dig. Andra gånger lyser du för mig. Det skapar balans i vår värld. Vi är här för att lysa för varandra.

En dans

Ibland vill vi inte se vårt mörker och då kan ljuset verka bländande och oskönt. Sanningen är tvärtom. Mörkret är oskönt, ljuset belyser det bara. När mörkret vi bär släpper så får mer ljus plats. Ljuset är det som ger oss liv, så med mer ljus i vårt system – desto mer liv. Mer energi. ☀️
Livet är en dans, en ständig balans mellan det mörka och ljusa. Ett flöde som blir härligare ju mer vi kan tillåta det att flöda. 

Livets flöde

Solen och ljuset är en väldigt stark energi för mig, något jag ständigt dras till. Det finns ENORM potential i ljusets kraft och något jag tidigare reflekterat kring här på bloggen. Något jag lärt mig med åren är att det finns väldigt mycket lärdom att finna i det mörker vi inte vill känna. Det är utmanande för mig att vara där, att uppleva mitt mörker. Kanske även för dig? Tänker att vi på olika sätt flyr från det som är jobbigt. MEN när vi orkar stanna kvar och liksom rida ut vågen av obehag, då finns glädjen och ljuset där på andra sidan. Det kan gå väldans fort däremellan ibland, om vi tillåter livets flöde just flöda genom.

Vi behöver varandra

För mig är det också tydligt att jag lättare hittar genom mitt mörker med hjälp utifrån. Från någon som inte dömer, utan med en lyhördhet och med kärlek låter allt få ta plats. Svaren har vi alla inom oss och för den sakens skull så behöver vi ingen yttre hjälp, men för egen del så gör det resan så mycket snabbare, enklare och roligare. Vi behöver varandra och vi är här för att lysa för varandra.

Väck ljusets kraft

Önskar du hjälp att komma vidare, att upptäcka mer av din lyskraft? Jag har EN plats kvar till mitt individuella program Väck Ljusets Kraft innan sommaren. I augusti kommer priset gå upp, men vet du redan nu att det är något du vill satsa på så kan du investera i programmet nu för start till hösten. Hör gärna av dig om du önskar klargöra något innan.

Önskar dig en ljus och flödande helg!

Ljus & värme,
Anneli