Orden från Sofia Sivertsdotter, i nedan stycke, klingar an i mig och gav mig inspiration till veckans reflektioner. Kanske klingar det an även i dig? Finns det någon form av gnag eller skav inifrån dig själv? Besitter du potential som sörjer över att inte få blomma ut i sin fulla kraft?

Du är inte ensam. Det fina är att vi har alla val att förändra oss själva, att utforska vår inre potential.

Sörja potential

Kanske går några av oss omkring med en gömd, men äkta, identitet som inte får luft så länge en synlig men falsk personlighet tar plats. Kanske är nedstämdhet och brist på energi ett tecken på att vi sörjer potential och kapacitet som kämpar för att komma till liv.

Någonting inom oss vill bli sagt, men kanske vill vi inte lyssna. Ansiktsuttryck talar, men vi slår ned blicken. Energi viskar högt, men vi låtsas inte förstå dess språk. Förr eller senare skriker det som vill ut, för det som är sant tystnar inte.

Hjälp mig idag att ärligt utvärdera hur jag mår. Låt mig titta på vilka livsområden som har skrumpnat ihop och gör mig villig att ta av den mask som skymmer den jag egentligen är. Påminn mig om att min kapacitet bor i mig av en anledning.

Släpp in ditt ljus

Alla vi människor föds ur en spark, en livsgnista som tänds. Så från allra första början är vi ljusvarelser. Och det ljuset bor i oss till dess att vi lämnar kroppen för sin sista vila. Hur mycket vi låter det här ljuset få stråla ut är olika. Av olika orsaker. Barn är påtagligt mer uppfyllda av sitt ljus, det kommer bara helt självklart. Till dess att omgivningen berättar hur saker och ting ska vara. MEN, ljuset vi bär inom oss är lite som toppen på ett isberg. Det finns så mycket mer att tillgå, vi har ingen aning om potentialen vi faktiskt bär. Släpp in ditt ljus och upplev vilken enorm kraft, energi och potential du har inom dig.

Ljuset ger oss liv

Eftersom ljusgnistan var det som gav oss liv, så kan vi tänka att ju mer ljus vi håller – desto mer livsenergi. Allt liv börjar med en ”spark”, en ljusblixt. Precis som bilens motor behöver den här gnistan för att starta, så är varje början på ett nytt liv som en mindre Big Bang. Vetenskapsmän har kunnat se hur ljuset ger oss liv. Det har tagits foton av ljusblixten som blir varje gång sperma befruktar ett ägg. Hur häftigt är inte det. Ljuset ger oss verkligen första kontakten med liv och fortsätter sen att fylla oss med livsenergi.

Enorm potential

För mig blir det tydligt att vi alla har en enorm potential inom oss, om vi vågar stå i vårt eget ljus. Vår egen kraft. Visst har du sett människor göra förflyttningen från att vara på en destruktiv plats till att leva livet mer…? De har fått nog av att gömma sig, sitt ljus, och släpper fram mer av sin tidigare dolda potential. Visst kan det vara så att vi behöver gå ner i mörka hål för att verkligen uppskatta och se ljuset. Livet är fullt av kontraster och polariteter. Det är en ständig balansgång mellan dessa.

Gömmer vår potential

Hur kommer det sig att så många av oss gömmer vår potential? Inte bara för omvärlden, utan också för oss själva? När skedde det och varför?

Frågorna har säkert massor av olika svar. Troligen så fick vi som små veta att det är farligt att sticka ut, att vi behöver anpassa oss för att bli omtyckta eller få vara med… Fram till att vi är 7 år gamla så skapas våra beteenden och programmeringar. Jag vet inte med dig, men jag minns åtminstone inte jättemycket från de här tidiga åren i mitt liv. En sådan sak som att vi inte blev upplockade när vi skrek, som små spädbarn, kan sätta spår av att vi inte är värda att lyssna på. Det är klart att dessa tidiga programmeringar ligger i det dolda för oss och hindrar vår högsta potential att komma ut.

Lånad kostym

Vår överlevnadsinstinkt leder oss från väldigt tidig ålder till att anpassas för omgivningen. Det sker kanske så tidigt att vi inte ens inser förrän långt senare i livet att vi gått runt i en ”lånad kostym”. En kostym som andra klätt oss i men som börjar sitta aningens tajt, eller som kanske inte alls är vår stil. För djupt där inne, under alla lager, vem är du då? Vilka kläder gillar du att klä dig i? I vilka sammanhang trivs du som allra bäst? När kan du vila i att bara vara dig själv?

Var dig själv

Ja, ”var dig själv” har du kanske hört någon gång… Hur vet vi om vi är oss själva, eller den version av oss som skapats genom livets erfarenheter och omgivningar?

Jag tänker mig att den version av oss som är sann, den är vilsam och energigivande. När du är dig själv så behåller du din kraft, ditt ljus och din potential. När alla lager är avskalade så kommer troligtvis din omgivning att förändras. Det kommer vara lite skakigt till en början, för vi vill så gärna tillhöra. Sanningen är att om du tillhör i lånad kostym så kommer du spilla energi och fortsätta sörja din potential.

Stå i din kraft

När du vågar vara dig själv fullt ut, att stå i det som är sant för dig, då kommer likasinnade att dyka upp längs vägen. Det kan vara svårt att se just i stunden. Ha tillit till att när du stänger en dörr så öppnas en annan. Fortsätta på samma sätt ger samma resultat. Att vara kvar i samma mönster, beteenden och omgivning kommer skapa samma känslor som du har nu. Så, vill du stå i din kraft och upptäcka din sanna potential så kan det betyda att du behöver ändra om något.

Du kanske behöver vara obekväm, både för dig själv och din kända omgivning. Till slut kommer det ändå inte finnas något alternativ. Din sanna väg vill fram till varje pris.

Visualisera

Börja drömma och visualisera hur du önskar må, känna och leva om ett år från nu. Märk väl att jag inte skriver hur det ska se ut eller vara, för det begränsar oss. Universum vet så mycket bättre än oss om hur det kan se ut för att vi ska känna i enlighet med vår önskan. Inte säkert att vi ens kan föreställa oss det från den plats vi är idag. Det är både coolt och lite skrämmande. För det innebär att vi behöver släppa kontrollen och stärka oss i tilliten till att Livet vill oss väl.

Kraft i dina önskningar

Var vill du vara om en månad, ett halvår, ett år eller kanske 5 år från nu? Hur känns det i kroppen? Det finns en otrolig kraft i att sätta ord på dina önskningar.

När jag gått tillbaka och läst i gamla skrivböcker så inser jag att mycket av det som jag önskat har gått i uppfyllelse, på ett eller annat vis. Kanske inte på det sätt som jag trott, men känslan har infunnit sig. Så utgå ifrån hur du önskar känna i den förändring du vill göra.

Ta hjälp

Du behöver inte göra resan ensam. Det finns hjälp att få på vägen till dina drömmar. Till att må som du önskar och verkligen förtjänar. Jag tar regelbundet hjälp på min resa till min högsta potential. Utan det hade resan både varit längre, mer obekväm och frustrerande. Vi människor behöver spegla oss i varandra. Det finns ett stort värde i att mötas, att bli sedd och hörd. Större än vad vi kanske tror.

För mig har det varit helt avgörande att ta hjälp i svåra stunder. Jag har provat mängder av verktyg. KBT och psykosyntesterapi, kurser i andlighet och skrivande, rörelseformer som Yoga och Qigong, meditation, olika kroppsbehandlingar, healing samt andliga eller existentiella samtal.

Att väcka Ljusets Kraft

Vill du tända upp din ursprungliga livsgnista igen? Längtar du efter att upptäcka din inneboende potential? Jag hjälper dig så gärna att väcka ljusets kraft. Ju fler människor som strålar ljus i världen, desto mindre mörker kommer få plats.

Det är dags nu. Dags att upptäcka din sanna potential och att stråla det ljus som bara är ditt. Våga se vilken enorm kraft som bor inom dig! Jag längtar efter att ta del av den, din sanna glädje och energi. Boka ett introduktionssamtal här om du vill veta mer om programmet. Här kan du även välja en Reiki Boost som tillval, sessionen sker på distans för energipåfyllnad där som du befinner dig.

Längtan

Jag hoppas innerligt att detta kan peppa dig till att börja utforska din egen inneboende potential på de sätt som känns rätt för dig. Min längtan efter en ljusare och mer kärleksfull värld börjar med mig. Din längtan börjar med dig. Tillsammans skapar vi förändring i världen, genom att förändra oss själva. Vi behöver inte veta hur, bara följa rösten som viskar inifrån och prova ett nytt steg i taget.

Att följa vår längtan kan även till viss del bestå av rädsla. Läs tidigare inlägg om att just Möta sin rädsla så kanske det kan vara till hjälp.

Vill du ha hjälp att släppa på inre motstånd som kanske satt sig som spänningar i kroppen, eller knoppen? Passa på att boka ENERGI-PAKETET i oktober månad. Det är hela 5000kr i rabatt för att fira mina 40 år på jorden. Hurra för mig och hurra för dig! Med mindre motstånd så får vi tillgång till mer energi och därigenom kraft att nå mer av vår sanna potential. ❤

Ljus & värme,
Anneli

Let Your Sun Shine