Grunden i den Qigongträning jag praktiserar är att fokusera på det vi längtar efter. Vilket kanske inte är så konstigt egentligen. Men, om du tänker efter, hur ofta uttrycker du din faktiska längtan? Och, hur ofta tänker du på vad du vill slippa? Att börja träna Qigong hjälpte mig att helt skifta mindset.

Till en början kunde jag knappt komma på hur jag skulle uttrycka min längtan. Jag visste vad jag INTE ville, men att bli uppmärksam och medveten om vad jag faktiskt VILL – ja det tog lite tid. Är det något du känner igen?

Följande uttryck menar samma sak, men det är stor skillnad i energi och frekvens. Säg det högt och upplev hur det känns i kroppen:

Jag längtar efter att slippa huvudvärk och bråkiga tankar.

och…

Jag längtar efter lätt huvud, klartänkthet och öppet sinne.

Bli medveten

Nummer ett är alltid att bli medveten. Har vi inte medvetenhet kring våra tankar, beteenden och vad vi uttrycker så är det svårt att skapa en förändring. Så skapa en stund varje dag till medveten närvaro och mindfulness. Genom att vara närvarande i nuet kan du bryta dig loss från negativa tankemönster och öka din medvetenhet om vad du önskar skapa, samt din din förmåga att göra just det.

Höj din energi

Qigong är ett sätt att öva närvaro i stunden. Jag upplever det som en otroligt skön meditation i rörelse. Just de långsamma rörelserna hjälper mig att förbli närvarande, i kroppen och i stunden. Qigong är en träning för att lösa upp energiblockeringar i kroppen, samtidigt som du drar in ny frisk Qi (livsenergi). Rörelserna kan ses som ett kontinuerligt flöde av energi in och ut. Qigong är att dra in positiv energi och släppa negativ, tung energi. Genom att regelbundet öva på detta så höjer du din energifrekvens inom dig själv.

Nya möjligheter

Med en högre energinivå så kommer du se nya möjligheter och dra till dig fler positiva upplevelser i ditt liv. Det är lite som att ändra radiokanal, du får tillgång till helt ny information när du sänder och tar emot på en ny frekvens. Din tro på dig själv och din förmåga höjs, du får ett nytt mindset som bidrar till positiva tankar.

Frigör din skapandekraft

Att skifta mindset är ett medvetet arbete. När din energinivå höjs så kan du släppa negativitet, blockeringar och rädsla. Det bidrar till att du stärker din tro på framtiden och du är den som skapar din verklighet. Qigong lärde mig verkligen att frigöra min skapandekraft och jag har flera fantastiska exempel…

Be och du skall få

Jag hade varit hos mina Qigonglärare på en utbildningshelg. Dessa var på fyra dagar och det hände alltid otroliga saker under och efter. Den här gången satt jag på tåget hem från Stockholm och kände tydligt att det var dags att göra något annat. Jag pratade med en vän och hör plötsligt mig själv säga att jag skulle vilja jobba i den där butiken. En specifik hälsokostbutik hemma i min stad. Liten och mysig. Och HELT annorlunda till det jag gjorde som tjänsteman med personalansvar. Dagen därpå ringer en av de som jobbar där och frågar om jag skulle vilja börja jobba med dem… Vad tror du jag svarade?

Be careful what you wish for, it might come true

Energifält

Att en så specifikt uttryckt önskan ska slå in känns kanske otroligt. Jag fattade knappt att det var sant men tar absolut min egen skaparkraft på allvar från den stunden. Allt är energi, vi delar ett kollektivt energifält. Vilket energifält vill du leva i och bidra till? Ett som vi kryddar med hopp, tillit, önskan och möjligheter? Eller ett som präglas av brist, rädsla och otillräcklighet.

Tänk om…

…du redan har allt du behöver! Tänk om du genom att höja din energi och skifta mindset kan skapa precis det där som du drömmer om. Jag vågar faktiskt säga att den enda som står i vägen för dig själv, det är du. Det kan jag säga för det är likadant för mig.

Time to shine

Det är dags nu. Your time to shine! Hur länge ska du hålla dig själv tillbaka?

OM du präglas av rädslor, begränsande tankar, brist på resurser, stress och tunnelseende… Ha med dig detta, du KAN höja din energi för att skifta mindset. För att komma upp på en ny höjd, nya utsikter och möjligheter. Det är inom räckhåll.

Positiv magnet

När du höjer din energi blir du som en positiv magnet. Du kommer märka hur du attraherar likasinnade energier. I ett högre energitillstånd, tenderar du att dra till dig positiva människor, möjligheter och händelser. Att höja sin energi är nyckeln för att bryta sig loss från begränsande tankar och skifta mindset.

Nyckel till att skifta mindset

Lägg mer energi i att fokusera på det nya som du önskar bygga, istället för att fortsätta kämpa mot det gamla.

En sån här förändring är utmanande och kan ta sin tid, det krävs tålamod och arbete. Som med allt annat du vill lära dig. För mig har enklaste vägen till förändring alltid varit att ta hjälp, att gå tillsammans eller lära från de som gått före.

Är du redo att göra förändring?

Då finns jag här för dig. Redan på söndag startar en transformativ Qigongkurs i Asige bygdegård och det finns några platser kvar. Bor du i närheten, så läs mer här och anmäl dig om det klingar an i dig.

Är du redo för stora kliv och att upptäcka din healingförmåga, att verkligen kliva in i din skaparkraft? Då finns mitt exklusiva onlineprogram VÄCK LJUSETS KRAFT för dig. Boka ett kostnadsfritt introsamtal här, så ser jag framemot att höra om din längtan efter livsförändring.

Det är aldrig för sent att göra en förändring. Hur du har levt fram till nu behöver inte vara din fortsatta väg. Du bestämmer och vad du än bestämmer, så hejar jag på dig! I ett tidigare blogginlägg, Född till Ledare, kanske du finner mer inspiration.

Ljus & värme,
Anneli