Har du hört uttrycket innan? Jag älskar påminnelsen det ger mig. Oftast så strävar vi så mycket uppåt, framåt, vidare att vi helt tappar balansen. Faktum är att ett träd skulle falla direkt i stormen om de inte hade haft djupa rötter som håller dem stadiga. Samma för oss. Vi behöver grunda oss för att stå och gå stadigt i denna stormiga värld. Kanske kan Root to Rise påminna även dig om att växa djupa rötter för att flyga högt.

Rooted

Jag har en ny favoritlåt som går på repeat, den är jättekort men så träffande. När helst jag behöver grunda, samla ihop mig eller påminna mig om det vackra i livet så sätter jag på den. Rooted med Aisha Badru. Texten är kort men wow, här kommer den:

Plant your feet upon the earth
Know your value, know your worth
Take a breath that’s long and deep
You’re carried by the ground beneath
Feel the sunshine on your skin
A lotus flower blossoming
Your journey is your offering
You are here for a reason
Send your roots down through the dirt
Anchoring you through the hurt
With every breath lengthen your spin
Reaching steady towards the light
Feel the sunshine on your skin
Turn up the wiser voice within
Your story is your offering
Your are here for a reason

Send your roots down through the dirt

Har du inte praktiserat guidad meditation, jordning, QIgong eller liknande så kanske du undrar vad som menas med det här… I Qigong så pratar vi om olika kroppar och där den eteriska kroppen, eller Qi-kroppen, fortsätter en bit utanför vår fysiska kropp. Med den förståelsen så föreställer vi oss hur våra fötter växer rötter ner under oss, vi placerar vårt medvetande under fötterna. Som om det vore möjligt är en bra inställning att ta till och upplevelsen vet du bara först när du provar. För mig är det otroligt skönt OCH VIKTIGT att påminna mig om dagligen. Världen utanför oss stormar på rätt bra idag, så för att inte ryckas med hit och dit så är fötterna en bra fokuspunkt att ta till. Rikta ditt medvetande till fötterna, massera dem och upplev kontakten med marken så ofta som möjligt.

Jordning

Ett annat sätt är helt enkelt att gräva ett hål och sticka ner dina bara fötter. Som att sticka in kontakten i ett uttag och ladda batteriet. Stressen rinner av och jordens kraft fyller dig istället. Mer komplicerat denna kalla tid på året.

Rise

När rötterna är djupt grundade, vi verkligen upplever att fötterna står stadigt på marken, då är det betydligt enklare att sträcka på oss. Sträcka oss upp till ljuset, till det vi längtar efter. Det finns en otrolig stabilitet att finna, ett lugn, genom att uppleva stödet underifrån när vi följer vår längtan. Vi blir mindre sårbara för vad andra ska tycka eller om vi möter motgångar. Det är också enklare att hålla fokus i allt annat brus som vi ständigt matas med när vi är väl grundade.

Qigong för att Root to Rise

I Qigong kom min första medvetna upplevelse av grundning. När jag själv aktivt fokuserade på just det syftet, eller hade intentionen av att grunda. Självklart har jag upplevt känslan när jag sprungit barfota som liten, eller överhuvudtaget varit i kontakt med jord och natur. Det kommer liksom av sig självt där. Med Qigong upplevde jag dock kraften det gav av att fokusera på området under mina fötter, att låta fötterna imaginärt sjunka ned i jorden. Och samtidigt, vilket lyft jag kände uppåt när jag hade hållenheten nedåt. Det är ett fantastiskt sätt, att använda Qigong för att Root to Rise.

Vill du prova själv?

I början på nästa år så har du möjlighet att uppleva det jag beskriver. Under tre söndagseftermiddagar kommer vi utforska Qigong och Qi-healing tillsammans i Asige bygdegård. Vill du prova själv så är första tillfället den 21 januari.

Denna kortkurs är för dig som vill undersöka om Qigong kan vara din hjälp till mer trygghet, kraft, lugn, stabilitet – att rota dig i dig själv. Eller för dig som vill utforska det där som finns i mellanrummet, som kanske inte syns men som känns… Kursen är också för dig som vill börja väcka upp dina healing-kraft. Dessutom få lära dig en enkel metod för att ge healing till dig själv och andra. Enkel men fantastiskt effektiv.

Fantastiskt, i natt har jag sovit som en stock utan alvedon…

Så sa en tidigare kollega morgonen efter att jag gett henne en väldigt kort Qi-healing för hennes grymma huvudvärk. Vi var iväg på kurs och hon berättade att varje kväll behövde hon ta smärtstillande för att kunna slappna av. Så jag frågade om hon ville ha lite healing. Morgonen efter minns jag hennes förvånade men ack så tacksamma blick.

Det här kan även du lära dig. Kan jag, så kan du. Vill du vara med på kursen, så klicka här och anmäl dig redan nu. Jag ser så framemot att dela med mig av denna magi till dig.

Vill du lära dig lite mer om Qigong innan så har jag ett äldre inlägg om det här.

Önskar dig den bästa av helger!

Ljus & värme,
Anneli