Jag skulle inte säga att jag är någon rutinmänniska, tycker egentligen ordet låter ganska tråkigt… Men jag börjar svänga och inser att en skön morgonrutin sätter min inställning till resten av dagen.

Med en liten bebbe i huset så är det inte alltid lätt att få MINA rutiner tillgodosedda, eftersom hon bestämmer hur dagen ska vara – MEN då kommer vi in på förväntningar igen och att ta dagen som den kommer. Olika saker och att ta dagen som den kommer rimmar ju såklart inte med fasta rutiner. Har man möjlighet till en skön morgonrutin som ger en goda förutsättningar att hantera dagen som kommer – så är det en väldigt bra kombo.

Hur som haver, lillan har blivit drygt tre månader och jag börjar förstå mig på henne lite mer. Tiderna har svängt lite och vi är nu uppe betydligt tidigare på morgonen än tidigare, vilket för henne betyder att hon sover lite längre på förmiddagen nu. Med detta sagt så har det varit så här i kanske 4-5 dagar – så det kan lätt svänga igen. 🙂 Vad jag har gjort med denna tidigare start på dagen är att gå ut på en promenad efter matning, ca. 1-2 timmar och det är så skönt! Möta ljuset och dagen, dessutom har vår lilla sköning sovit vidare i sin vagn utomhus i friska luften och jag har fått njuta av förmiddagskaffet i lugn o ro. Såna här saker som jag tidigare tog kanske lite för givet, skänker mig otroligt mycket tacksamhet. 

På dagens promenad lyssnade jag på ett podavsnitt från 4Good som pratade med ekonomi-PTn Mia Ingelström. Det handlade om att ta kontroll och få ett rikare liv, om att värdera vår ekonomi för att leva så som vi verkligen vill – UTAN att tvunget ta ett välbetalt och tidskrävande jobb. Väldigt inspirerande och jag blev peppad på att verkligen ta reda på vart mina pengar går varje månad. Känns lite skrämmande för troligen så har jag inte alls så bra koll som jag tror, men jag har kommit till insikt att jag inte vill tillbaka in i ekorrhjulet och springa så där snabbt igen – så det här kan verkligen va till hjälp.

Så rutiner både på morgonen och ekonomin tror jag är till hjälp för mig att leva rikare. Vad är rikedom egentligen? Kanske är det att känna sig fri…

Happy Ingrid Day till mig och min lilla sockerböna som sussar i vagnen utanför.