Hur ofta tackar du kroppen? Den är trots allt din boning detta jordeliv och utan den skulle du inte kunna ha din mänskliga upplevelse av livet. Alltför många kroppar har hyresgäster som spenderar den mesta av tiden inne i hjärnkontoret och glömmer helt bort att det där kontoret sitter på en kropp. Vilken är betydligt större än huvudet i sig. Så därför vill jag tillägna veckans blogg till att tacka kroppen!

Kroppen som bostad

Kroppen kan vara en skön boning och den kan ibland vara en skavigare boning. När huset är ostädat och rörigt så är det mindre trevligt att vara i. Så tänker jag att det är i kroppen också. Om jag ”slarvat” och stoppat i mig för mycket av det som min kropp har svårare att städa ur så blir den också lite mer trångbodd. Det är ju egentligen inte kroppens fel, det är ju faktiskt den inneboendes egen förtjänst. Så hur skön kroppen som bostad är beror helt enkelt på hur bra vi städar.

Närvaro

Hur pass väl vi upptäcker om det är lite skit i hörnen eller inte beror på hur närvarande vi är. I våra kroppar. När vi mediterar så fokuserar vi på här och nu. Vi kanske fokuserar på andetaget och det som sker just i stunden. Men för många av oss så döljer sig en hel del smärta i kroppen och därför är det svårt att ha full närvaro där. Som tur är betyder svårt enbart att vi behöver träna mer. Svårt är ändå fullt möjligt. Om vi vill.

Läkning är ett inre arbete

Läkning finns här och nu, hela tiden. Om vi väljer att gå dit. Varför väljer vi andra vägar om läkning ständigt är närvarande?

Jo för att läkning är inte skönt. Vi är bekväma varelser. Tiden vi lever i är snabb och rik på snabba kickar. Vårt belöningssystem letar efter dessa rus hela tiden. Om vi är trötta så tar vi en kaffe, eller kanske scrollar i sociala medier på mobilen. Allt för att slippa känna efter på riktigt. För det är just när vi känner efter, på riktigt, som läkning kan ske. Läkning är ett inre arbete som mycket handlar om att se och bryta mönster.

Kroppen talar till dig

Så om du tillåter dig att känna efter, att vara fullt närvarande i hela din varelse, då kan du höra när kroppen talar till dig. För det gör den. Hela tiden kommunicerar kroppen. Om vi ignorerar dessa viskningar inifrån för länge så kommer kroppen till slut behöva skrika. Skriket från kroppen kan te sig som sjukdom, en skada eller ren utmattning t.ex. Om vi kan lära oss att lyssna lite tidigare så kan vi hejda den nedåtgående trenden i tid. Om vi hör kroppens signaler i tid, så kan vi få syn på och bryta de mönster vi har som tagit oss till läget vi är. Det är först när vi blir medvetna som vi kan skapa en förändring.

Det finns flera bra böcker kring det här, bl.a. You Can Heal Your Life, med Louise Hay och Kroppen talar till dig med Lise Bourbeau. Rekommenderar dem varmt.

Sätt att tacka kroppen

Det finns såklart många sätt att tacka kroppen på och vad som är rätt för dig, det vet bara du. Men för att ta reda på vad som är rätt för oss så kan vi behöva prova oss fram. Nummer ett är att skapa en närvaro i kroppen för att få en hint om vad den faktiskt längtar efter och behöver. För att kunna höra vad kroppen viskar. Ett sätt för att lättare hitta ner med sitt medvetande i kroppen är genom jordning, som du kan läsa mer om här. När du lyssnat in kroppen så tackar du den genom att ge den det som den ber om.

Jag har ett exempel från veckan som gått, när jag en morgon vaknade trött och dimmig. Mitt schema är ganska fullt och min hjärna ville direkt fylla på med kaffe för att ”sätta igång”. Det är ett gammalt mönster hos mig att ”köra på”. Men den här gången fick kroppen bestämma. Vilket var en klok investering i tid och mig själv. ❤️

Jag gick ut i solen och fötterna tog mig på en skön promenad, som så småningom ledde till vår fantastiska kraftplats här i byn. Under min promenad mantrade jag i mitt inre Jag har tillit till att Livet vill mig väl. En sån enkel sak gav mig ganska snart en skönare & lugnare känsla inombords. Efter en stund i dessa energier, barfota i gräset och Qigong-rörelser så kände jag mer liv. Kroppen lättade något och mitt inre hade skiftat till lite klarare sikt.

Meditation

I tisdags hade vi en Cacao Ceremoni här i Asige. Min vän Alex förberedde en god kopp ceremoniell kakao och guidade oss sen i en riktigt skön grundande meditation. Den gick ut på att medvetandegöra varje kroppsdel och verkligen fokusera på varje del. När du skapat kontakt och känner att du har ditt fulla medvetande hos den kroppsdelen, så tackar du. Tackar just den kroppsdelen för sin unika egenskap. Om den är lite trött så kan du berätta att du ser/känner det och att du tackar den. Kanske kan du lova att vara mer uppmärksam framöver.

Det var en så enkel praktik egentligen, att flytta närvaron runt i kroppen och tacka. Men oftast så är det just så. Det enkla är det mest genialiska. Så kanske kan det också bli ditt sätt att tacka kroppen på.

Hur gör du för att lyssna in och tacka din kropp?

Ett sätt att tacka kroppen på är såklart att ge den en behandling och jag vill tipsa lite extra om healing. Reiki Healing går dit den behövs som mest och många gånger upplever jag att det är mer effektivt än massage. Det löser upp på djupet, det som kanske inte ens är synliggjort ännu. En extra bra grej med det är att det funkar lika bra på distans och då behöver du inte ens åka hemifrån. Du kan ligga hemma i din avslappnade miljö, i din säng, och bara ta emot. Just distansbehandling kommer finnas några extratider i maj, du hittar dem här.

Önskar dig en riktigt härlig, närvarande och tacksam helg!

Ljus & värme,
Anneli