Ja, vem är Healer egentligen eller vad innebär det?

Jag menar att ALLA är Healers – om vi vill. Healing är inte få förunnat, utan vi har alla möjlighet att träna upp den här förmågan.

En Healer är någon som är i egen läkningsprocess och hjälper andra i sin läkande process. Det är alltså någon som kontinuerligt arbetar med sin egen utveckling och samtidigt hjälper andra i sin.

Läkningsprocess

En läkningsprocess, för mig, innebär att vara ärlig med sig själv. Att våga titta på alla skav i sin egen kropp, i ens inre, i sina tankar och känslor och ställa sig frågan varför? Vad är det som jag håller motsånd till? Vad är det jag är rädd för? Vad hindrar mig från att älska mig själv och andra villkorslöst? En läkningsprocess är att ställa sig själv svåra frågor och att lyssna på vad de sanna svaren är, utan att försöka kontrollera. Vi kan inte kontrollera sann läkning. Vi kan heller inte vara i stressat tillstånd och läkning samtidigt. Så att skapa ett lugn, i närvaro med nuet, är nummer ett för att överhuvudtaget komma i kontakt med sin egen sanning.

Som att vara på en resa

Att vara i en läkningsprocess är som att vara på en resa. Slutdestinationen är fantastisk men det är en resa dit först som inte går att hoppa över. Åtminstone inte ännu, kanske kommer sådana möjligheter i framtiden. Dock brukar själva resan knappast säljas in när vi sitter och drömmer om våra resmål… För att komma till en magisk sandstrand från vintriga Sverige, så har vi en ganska lång flygning framför oss. Den kan vara obekväm, stökig, varm/kall, stressande och allt möjligt. En del kanske njuter av den också, men av egen erfarenhet så försöker jag sova så mycket som möjligt för att ”slippa undan” flygningen. Det går dock inte i en läkningsprocess. Oavsett om vi sover oss genom flygningen eller ej, så kommer en långresa ändå med en bonus av trötthet, jetleg kanske och acklimatisering till den nya miljön och tidsomställningen.

En annan verklighet

Ja, för när vi kommer fram till destinationen så befinner vi oss i en ny miljö. En annan verklighet som kan kännas ovan till en början.

Precis samma med en healingresa eller läkningsprocess. Även om det är skönare än tidigare, så kan det ta tid innan den här verkligheten har integrerats till fullo i hela vår varelse. Vi kanske fortfarande säger ”jag är” sån och sån, frågan är om du verkligen är det som du tidigare titulerat dig som…

Omgivningen

Det kan också ta tid innan omgivningen har integrerat din nya version. Liksom att vänja sig vid en ny kultur. Kanske gör de det aldrig. Kanske kommer omgivningen inte klara av det. Då är integreringen i oss själva än mer utmanande. Flockmänniskan i oss kan lätt backa tillbaka för att åter passa in i sammanhanget.

Saken är den, när vi läker oss själva så kan vi behöva hitta nya sammanhang. När vi börjar se ärligt på oss själva och våra liv, då kanske vi upptäcker att sammanhanget vi vistats i inte längre känns rätt. När vi vill nå en förändring så är våra närmaste kontakter av yttersta vikt för att lyckas. Så att omge sig med de som redan gjort resan, eller som själva vill göra den, är en väldigt hjälpsam faktor. Kanske den viktigaste. Vi får bekräftelse på vår upplevelse, någon annan kan känna igen sig och dela sina erfarenheter. Vi märker att det är möjligt. För mig är det en stor motivationsfaktor, kanske även för dig?

Healer

Alla har vi en healer i oss, frågan är bara om vi vill ge oss ut på resan. Eller kanske ska jag säga in på resan. För vår Healer bor inuti, läkningsresan sker enbart inuti oss själva. Det kan vara läskigt, svårt, jobbigt, utmanande definitivt men också en upplevelse som väcker livet och livskraften i oss. Livet är inte bara enkelt. Livet är så mycket mer och tillåter vi livet att att flöda genom oss, att levas, så kommer vi bli belönade rikligt.

Kan vi se utmaningarna som gåvor, som att vi är på väg in i en ny dimension av oss själva, så kommer resan gå lättare. Precis som med allt annat, ju mer vi tränar desto mer vana/rutinerade blir vi. För oavsett hur läkta vi blir så kommer utmaningarna fortsätta MEN desto mer vältränade vi är, desto lättare går det att ta sig genom. Så det är aldrig för sent att börja, alla steg tar oss någonstans. Att ställa ut riktningen och börja vandra, det är allt som räknas. Jag tror på dig, jag tror på var människas egen förmåga till att läka. Det viktigaste är att vi vill. Vill-et är nummer ett – allt därefter går att lösa.

Har du vill-et?

Du kanske har vill-et, men har fastnat i hur-et? Känner du dig osäker på vilket ditt nästa steg är på din resa? Många gånger har jag märkt att det klarnar allteftersom när jag tar ett steg åt sidan. När jag gör något jag inte brukar, tillåter mig att ta ett trevande steg i en ny riktning. Vips så är det som att stigen som tidigare inte syntes framträder allteftersom jag sätter ner foten. Som att dimman legat tät men plötsligt börjar klarna. Vill du hålla mig i handen de där första stegen på den nya vägen?

Programmet Väck Ljusets Kraft är ett individuellt coachning- och healingprogram. Vi möts i intuitiva samtal och du får ta emot kärleksfull och energigivande healing, som ofta väcker upp det som kanske legat dolt för dig. Jag delar med mig av individuellt anpassade tekniker, som jag själv använt och provat under min egen healingresa.

Väck Ljusets Kraft kommer snart ha sin egen sida uppe för att läsa mer, till dess är du varmt välkommen att boka ett klargörande samtal med mig för att ta reda på om det är för dig.

Önskar dig en helande och kärleksfull helg!

Ljus & värme,
Anneli