Som en fortsättning på förra veckans inlägg om kontrollbehov så funderar jag över hur vi kan hjälpa oss själva att hålla fokus på nuet. För just i det innevarande ögonblicket, där finns vår kraft. Det är där vi kan agera.

Agerar vi utifrån rädsla för framtiden, då är vi inte i nuet och då tappar vi kraft. Står vi i nuet, tillåter oss att uppleva allt som är i stunden, så har vi en annan styrka. Där finns kärleken. Hur skulle livet kunna vara med förhållningssättet, bara för idag…?

Reiki

Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller kropp och själ med livskraft och subtil energi. Det är en healingteknik från Japan och Reiki kan översättas till Universell livsenergi.

Reiki kan även användas som ett verktyg för personlig och andlig utveckling. Förutom att ge sig själv Reiki så finns det meditationer och övningar att väva in i sitt dagliga liv.

Reikins grundare, Mikao Usui, formulerade fem grundprinciper som vägledning för personlig och andlig utveckling. 

Reikiprinciperna bara för idag…

”Bara för idag” syftar till att leva här och nu, och inte i framtiden. Men också till att bara för idag är ett mer rimligt mål än att aldrig mer bli arg t.ex. Om vi begränsar oss till att eftersträva något bara för idag, men upprepar det varje dag så kan vi allteftersom bearbeta vad vi önskar.

För mig var dessa fem enkla meningar helt genialiska.
Inget behöver skrivas i sten, vi kan välja att göra det bästa vi kan varje dag.

Meditativt tillstånd

Nummer ett vid all healing är att försätta sig i ett meditativt tillstånd. Det tillståndet går enbart att nå i nuet. I det innevarande ögonblicket finns stillheten. När vi tillåter allt att bara vara som det är. Att uppleva allt precis i stunden. Där når vi det meditativa tillståndet. Där kan vi helas och från det tillståndet också ge healing till andra.

Det kan vara ovant att stanna kvar i det som känns, men vågar du så märker du att det inte stannar så värst länge.

Välja förhållningssätt

I nuet kan vi också få perspektiv. När vi stannar upp kan vi välja förhållningssätt. Genom att se hur vi har makten att välja detta så infinner sig en annan energi. En mer ansvarstagande energi. Energi av att vi själva har makten att välja. Då inser vi att det också är vi som skapar våra liv.

Medveten närvaro

Det som krävs är att bli medveten. Precis som med allt vi någon gång lärt oss eller velat förändra så har det börjat med en medvetenhet. Förstå när vi är medvetna om de tankar vi tänker kan vi ändra dem. När vi är medvetna och ser våra mönster kan vi välja att ändra dem. För att bli medveten så krävs en närvaro i nuet.

Allt är energi

Jag återkommer till att allt är energi. För det är så. Vi kan inte ändra något utan att ändra vår energi. Genom att höja din energi, eller frekvens, så ser du andra saker. Så om det finns en önskan om att bli mer medveten, börja med att höja din energi. Tänk som radiokanalerna som spelar på särskilda frekvenser. Om du vill gå från att höra (vara) P1 till P4, så behöver du ändra frekvens.

Sätt att höja din frekvens på

Det finns många sätt att höja din frekvens eller energi på. Naturen är läkande och lugnande. Där höjer vi naturligt vår frekvens eftersom vi också är en del av naturen. Reiki är ren energiöverföring och en energiboost till hela systemet. Qigong kan enkelt översättas som energiarbete och ett väldigt kraftfullt sätt att höja din egen livsenergi. Att äta ren och näringsrik mat, använda rena och naturliga produkter på din kropp är ett väldigt bra sätt att höja din energi. Det sistnämnda är en bra grund, då det är något vi ständigt matar vårt system med.

Vad kan du göra idag?

Vill du ha hjälp med att hämta hem dig själv? Att upptäcka din inre styrka och kraft. Någon att bolla med om dina tankar och mönster när livet händer och du fastnar i stressen? Med programmet Väck Ljusets Kraft arbetar vi med just detta. I det här individuella healingprogrammet får du hjälp med att zooma ut och se perspektiv. Att se dina mönster, varför de finns där och hur du kan bryta dig loss för att få tillgång till mer av det som du längtar efter.

Dina mönster har inte kommit till av ondo, en gång i tiden la du dig till med dessa för att skydda dig. Självklart kan det kännas läskigt att då plötsligt ändra på dem. Men som med allt i livet så varar inget för evigt, så även våra tankar och mönster kan behöva ses över för att bättre passa nutiden. Åtminstone om du drömmer om att uppleva livet på ett annat sätt än vad du gör just nu.

Du kan själv

Du kan självklart göra jobbet på egen hand, min egen erfarenhet är dock att det går så mycket lättare när jag får hålla min coach i handen. Kanske fungerar du på samma sätt? Det är mycket värt att få en liten knuff när jag själv fastnar. Och jag blir så glad och stärkt av heja-ropen när jag gör steg i den riktning jag önskar.

Skulle du vilja ha hjälp i arbetet med att höja din frekvens och göra en förändring? Hör av dig och berätta. Känns vi rätt för varandra hjälper jag dig hjärtans gärna.

Ljus & värme,
Anneli