Jag hade provat flera olika yogaformer innan jag till sist snubblade över Qigong. När jag tänker tillbaka så visste jag ingenting om Qigong då, men jag kände tydligt en stark dragning till att gå kursen jag läste om. Tydlig vägledning och för en gångs skull så följde jag den. Väldigt tacksam för det.

Qigong brukar jag beskriva som meditation i rörelse. Där jag var vid min upptäckt av Qigong så skulle stillasittande meditaton endast stressat mig och varit obekvämt. Med de långsamma rörelserna hade jag lättare att vara närvarande i kroppen. Jag kände direkt av ett nytt lugn inuti, samtidigt som jag upplevde en ny energi spridas.

Även om rörelserna är väldigt effektfulla, så var det ändå inte den största upptäckten för mig. Utan det var hur jag kunde applicera Qigong in i mitt liv. Små saker, som att hitta min hållning/Pelare när jag gick genom Nordstan där min energi oftast sögs ur mig. Det väckte upp min kreativa kraft, en större längtan att följa det som JAG drömde om. Med väldigt enkla medel kunde jag snabbt hämta hem min energi OCH tillföra ny. För energi är allt, hela universum består av energi. I mer eller mindre förtätad form och beroende på hur vi mår så har vi olika nivåer av energi. Med mer energi har vi större möjlighet till läkning. Det börjar med medvetenhet, för utan det kommer ingen förändring ske. I stressen, eller ”överlevandet”, så var det den största utmaningen för mig – att bli medveten i det dagliga livet. Att stanna upp. Desto oftare jag kunde påminna mig själv om det, desto mer glädje och kraft kände jag.

Så i Qigong fyller vi på med ny energi och då kan gammal stagnerad energi släppa taget. Stagnerad energi kan va allt från känslor vi inte vill känna, oläkta sår och trauman i barndomen eller rädslor. Många gånger vet vi inte VAD det är som sitter fast, och det var en av sakerna jag fascinerades över i Qigongträningen – att vi inte måste veta vad det är för att släppa på det. Istället för att ägna många timmar hos en psykolog eller terapeut, så kanske 30 minuter Qigong lossa på det från kroppen. Nu vill jag understryka att terapeuter också fyller en väldigt viktig funktion och en kombination tänker jag är guld värd. Vad jag menar är att kroppen sitter inne på allt det vi inte tillåtits känna och kan vi släppa taget om låsningar i kroppen, så kommer vi också bli friare i sinnet.

Qigong är djupt berörande. Åtminstone upplevde jag det så. Det är såklart olika för alla, även om potentialen att beröras djupt in i hjärtat verkligen finns där. Och det är där, djupt inne i vårt hjärta som vi läker. Mina Qigonglärare nämner ofta Kärlekens läkande kraft i sin undervisning. Om du sluter dina ögon, högt uttalar ”Jag älskar dig” och upplever förnimmelser i kroppen. Visst kan du känna skillnad i din kropp jämfört om du sen gör samma, men högt uttalar ”Jag hatar dig”…?
Jag tycker det är häftigt att det vi tänker och säger, det känns i kroppen. Mer kärlek i tankar, ord & handling = mer mjukhet till kroppen.

Är du redo att utforska mer av dig, av din längtan djupt inne hjärtat och bli mer närvarande i kroppen? Följ med på onlinekursen som startar 22/2. Vi möts LIVE 6 onsdagkvällar och jag längtar!

Önskar en fantastisk fortsättning på veckan!

Ljus & kärlek

Anneli